Skrollaa alas
en
fi

TRAVEL TIP: BURGERAMT / BERLIN

kesäkuu 10, 2015

Hey! Before arriving to Berlin, we thought we’d go to many different restaurants. They say that when one travels to a different country one must get to know the food culture. It was actually a bit stressful to look for places that pleased us. Then we decided not to spend time on that but used familiar chain restaurants. Some of you called us Finnish hillbillies because of that but I honestly think that everyone has the right to spend their time on a vacation just like they want. Our biggest interest were sightseeing and shopping so we spent most of our time on those things. And as the ones of you who have followed my blog for a while know, Valtteri and I don’t care about gourmet food but live for burgers 😀

One day we skipped the usual McDonald’s and went to a place called Burgeramt. Well, we didn’t just shop up there 😀 It took us a good while to get there but I’m proud of us that we took time time and effort to go there. It’s located in East-Berlin at this hipster neighborhood.

I can’t remember exactly which burgers we ordered but what ever you order, you will not be disappointed. I’d say that it was the best burger and the most delicious sweet potato fries I have ever tasted. And don’t even let me start with the chili cheese dip… I was GOLDEN. The place was packed when we left around 4 P.M. — and no wonder. Other seem to dig the restaurant as well because they have over 20 000 likes on Facebook, awesome!

I recommend… No, I FORCE you all to go there when you visit Germany. We walked to the Berlin Wall from there so you can place those things to the same day. It was quite a walk though so I recommend a bus.

***

Hellou! Aluksi mietittiin Valtterin kanssa, että käytäisiin Berliinissä erilaissa ravintoloissa. Kaikki kun sanoo, että: ”kyllähän sitä ulkomailla pitää tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin”. Se oli aluksi vähän stressaavaakin, kun koitettiin löytää kivoja ruokamestoja. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että mikä pakko meidän loppujen lopuksi on väkisin itsemme raahata ravintoloihin, joiden annoksista Valtteri ei täyty ja joiden etsimiseen menee turhaa aikaa. Joku kerkesi jo kommentoimaan kuinka suomalaisia juntteja olemme kun kävimme lähes joka päivä Mäkissä, mutta mun mielestä jokainen saa keskittyä lomallaan itseä kiehtoviin asioihin. Meillä ne oli nähtävyydet ja shoppaileminen. Lisäksi jos jollekkin on jääny vielä vähän epäselväksi (jota kyllä syvästi epäilen) niin mä ja Valtsu ei välitetä hienoista ravintoloista vaan rakastetaan burgereita! 😀

Yhtenä päivänä eksyttiin kuitenki hampparille muualle kuin Mäkkiin, nimittän Burgeramt nimiseen mestaan. Tai ei me sinne kyllä ihan sattumalta eksytty vaan suunnistettiin tuonne huonojen suuntavaistojemme voimin sellaset kevyet kaksi tuntia, mutta oon ylpeä meistä että ylipäätään löydettiin perille! Paikka sijaitsee Itä-Berliinissä, vähän sellasella hipster -seudulla. Ja olihan tuossa koko paikassa sellasta hipster -fiilistä; julistein vuorattu katto ja rempseät rennot tarjoiliat.

En muista enää tarkalleen mitkä burgerannokset me tilattiin, mutta tilaspa noiden listalta mitä tahansa niin ei taatusti tule pettymään! Sanoisin melkeinpä, että parhaat hampparit ja bataattiranet mitä olen mossen suuhuni ahtanut ja siitä chilijuusto -dipistä puhumattakaan, ah! Mun näppäimistö valehtelematta lainehtii kuolasta kun mietin tuota safkaa… Ei ihme, että lähtiessämme neljän aikaan paikka oli täyttynyt asiakkaista ja kyseisen ravintolan fb -sivuillakin komeilee reilu 20 000 tykkäääjää. Taitaa olla myös paikallisten suosiossa! 😀

Suosittelen käymään… tai en suosittele…. PAKOTAN kaikkia käymään tuolla mikäli Berliinissä majailee. Me Valtsun kanssa käveltiin Burgeramt:sta Berliinin muurille, joten nämä kannattaa ajoittaa vaikkapa samalle päivälle. Tosin kävelymatkaa oli melko reippaasti, joten kannattaa ehkäpä liikkua bussilla. Onneksi matka oli lähes tulkoon vain alamäkeä niin se meni kivasti mahat pulleina vyöryen. 😀

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *