Skrollaa alas
en
fi

PÄIVÄ KUVINA #2 – PARIISI

syyskuu 4, 2016
20-2

Hellou! Toinen päivä Pariisissa lähti käyntiin herkullisella aamiaisella hotellimme kauniilla sisäpihalla. Syötyämme lähdettiin käymään Sacré-Cœurin basilikalla, katolisessa kirkossa. Jo arkkitehtuurisesti kirkko oli upea, mutta se sijaitsi vieläpä kapungin korkeimmalla kukkulalla, joten voitte vain kuvitella kuinka upeat näköalat sen edustalta avautui Pariisin ylle. Tai itseasassa teidän ei tarvitse kuvitella, sillä tottakai ikuistin teille kuvan maisemasta, haha.

Olin etukäteen listannut kymmenittäin hyviä ravintoloita, missä haluaisin käydä, mutta lopulta emme päätyneet yhteenkään niistä koko matkan aikana. Olimme nimittäin aina menossa syömään väärään aikaan… Pariisissa useimmat ravintolat olivat auki noin 10-14.30 aikaan, jonka jälkeen ne menivät kiinni ja avautuivat uudelleen vasta noin klo 17. Eihän me suomalaiset olla totuttu tuollaiseen, joten nälkä yllätti meidät aina keskellä päivää ja jouduttiin valitsemaan ravintolat, sillä perusteella mikä sattui olemaan auki juuri kyseisellä hetkellä. Tällä kertaa se oli ravintola, jonka olimme bonganneet edellisenä päivänä ohi kulkiessamme.

Kun oltiin hetki saatu istua, syödä ja rentoutua suunnattiin eniten odotetulle nähtävyydelle, Eiffel-tornille. Olin kuullut usean suusta, että se olisi pienempi kuin mitä voisi olettaa, joten mulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia sen suhteen. Ehkä siksi itselleni tuli yllätyksenä, kuinka näyttävä Eiffel-torni oli. Tottakai tornista piti ottaa Instaan kuva jokaisesta kuvakulmasta, kiivetä ylös ottamaan kuva sieltä avautuvasta maisemastakin, sekä napsia sen edustalla vielä yhdet asukuvatkin. Lopulta aikaa oli viehrätänyt sen verran, että sama oli jäädä odottamaan klo 22.00 saakka, kun Eiffel-tornin valot alkavat välkkyä. Tosin siitä en kerennyt saada yhtään onnistunutta kuvaa, sillä tuo valoloiste kestää vain viisi minuuttia.

Illalla hotellille saavuttua tilattiin huonepalvelusta ruokaa, laitettiin Netflixistä Heroes -sarja pyörimään ja päivä olikin paketissa.

19-2 3-3 5-2 13-1 16-1 17-1 21-1 25-1 2-2 6-3 7-3 9-3 23-1 24-2 10-4 11-3 14-3 27 1-4 4-6 8-3 12-2 15-2 22 26

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *