Skrollaa alas
en
fi

SÄ OLET KAUNIS ITSENÄSI

lokakuu 28, 2016
img_5405

Hellou! Mä saan päivittäin kommenttia viitaten mun ulkonäköön ja siellä on niin positiivisia kuin negatiivisiakin kommentteja. Monissa kommenteissa on kuitenkin yhdistävä tekiä…

”Noi blondit on ihanat, älä värjää enää bruneksi!”

”Pukeudu välillä johonki muuhun ku mustaan, toi on niin tylsää.”

”Posetat aina kuvissa, hymyile välillä!”

”Älä ota nenäkoruu, ei sovi sulle!”

…kommentoija haluaa määrittää (ehkä jopa ajattelemattaan) millainen minun tulisi olla.

Mutta miksi? Siinä on kysymys, johon en keksi vastausta. Tällaisten kommenttien kirjoittajat on minulle tuntemattomia, joten syynä ei voi olla se että heitä hävettäisi liikkua seurassani, jos minulla vaikka olisikin se nenäkoru. Olen täällä ruudun takana oleva henkilö, joka kirjoittelee ja kuvailee teille höpinöitää. Mitä väliä sillä on kellekkään miltä näytän? Jos koen oloni kiusantuneeksi hymyilessäni kameralle, enkä halua ottaa väkinäisiä hymykuvia Instaan niin miksi se saa jonkun jopa vihaiseksi tai ylipäätään miksi se herättää jossain tunteita?

Tuollaiset yllä olevat kommentit tulee ehkä innokkaimmilta seuraajiltani, joten sitä suuremmalla syyllä on outoa, että he haluavat rajoittaa sitä millainen olen. Miksi he haluavat, että pysyn juuri tietynlaisena, vaikka heidän pitäisi tukea sitä että muutun, kasvan ja kehityn. Ne on hyviä asioita ja normaalia mulle, sulle, artisteille, ihan kaikille!

Toisaalta miksi kyseiset kommentoijat edes kuvittelevat, että jos he käskevät minua pukeutumaan muuhun kuin mustaan niin vetäisisin heti kirkkaan vihreän paidan päälleni. En tiedä onko se näiltä tahallista vai tarkotuksetonta, mutta välillä koen että olen muovailuvahaa. Vahaa, jonka pitää muovatua sen mukaan mitä sanotaan niin että miellytän kaikkia. Vahaa, jolla ei ole omaa tahtoa.

Mut tunnistetaan mun blondeista hiuksista ja viime viikon torstainakin Elle Style Awardseissa lavalle astellessa salissa kaikui: ”Nuoriso-idoli, vloggaaja Janne Naakka on kokeileva, trenditietoinen nuori mies, jonka vaatekaappi on ehtymätön aarreaitta. Bomber-takki ja blondit trendihiukset ovat Jannen tavaramerkkejä, kuten myös coolit poseeraukset.” Koska vaalea pehkoni tosiaan oli  se isoin tavaramerkki niin siksi päätin kuukausi takaperin, että nyt lähtee… Nimittäin pää pinkiksi! Osittain värjäsin hiukseni toki puhtaasta halusta kokeilla vaaleanpunaisia hiuksia, mutta myös todistaakseni muille ja ehkä samalla itselleni, että Minä päätän siitä kuka ja millainen olen.

Muistakaa myös te siellä ruudun toisella puolla, että älkää antako kenenkään tai minkään, kuten muiden kommenttien tai kauneusihanteiden määrittää sitä oletko kaunis. Sä päätät siitä millanen olet ja sä olet kaunis itsenäsi.

img_5407 img_5406

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *