Skrollaa alas
en
fi

VIDEO: MULLA ON ASIAA

toukokuu 8, 2017

Ja lisätäkseni videoon… YouTubessa mua surettaa se, että tubettajat asettaa itseään eriarvoisiin asemiin ja yleensä itsensä muiden yläpuolelle. Esimerkiksi joku aika sitten eksyin eräiden pelkkiä My Day – videoita tekevien tubettjien Instagramin livelähetykseen, jossa katsoja ehdotti että kyseiset tubettajat tekisivät 24h käsirautahaasteen. Tubettajat vastasivat halventavaan sävyyn, että ”me ei olla mitään haaste -tubettajia, me ollaan My Day -vloggaajia”. Useilla tubettajilla on tarve lytätä muita, jotta voisi nostaa itseään ylemmäksi.

Tämä oli huomattavissa myös silloin, kun Arttu Lindeman nousi suosioon. Hän sai jo yleisöltä paljon negatiivista kommenttia asenteestaan ja musiikistaan, mutta myös osa tubettajista päätti ottaa tästä hyödyn irti. He kuvasivat videon, jossa puhuivat negatiiviseen sävyyn Artusta, koska tottakai tällainen video kerää huomiota. Tubettaja sai tästä näyttökertoja kanavalleen ja Arttu taas yhä enemmän ja enemmän pahaa kommenttia niskaansa.

Sama kuvio toistui nyt valitettavasti myös omalla kohdallani.. Eli kuten videolla kerron niin olen saanut paljon ryöpytystä etenkin viime viikon clickbait -otsikoista ja tää on ollut esillä myös keskustelupalstoilla. Nyt jotkut tubettajat ovat kuvanneet videon clickbait -otsikoista ja kertoneet kuinka ala-arvoista on kerätä vidoille näyttökertoja niillä. Vaikka videoilla ei viitata minuun niin on videoiden julkaisuajankohta kyseenalainen ja kyllähän sen kommenteistakin huomaa, että suurin osa kokee videoilla puhuttavan minusta. Vaikka video sisälsi hyviä pointteja ja mielipitetä niin en myöskään ymmärrä miksi asia oli tarpeen tuoda esiin julkisesti, kun asiasta olisi voinut laittaa suoraan viestiä tubettajille joiden clickbait otsikot häiritsevät. Videoiden viesti, kun oli selvästi suunnattu tubettajille ja medialle. Suomen tubeskene kun on sen verran pieni, että tunnetaan täällä kaikki toisemme ainakin jollain tasolla. Mun mielestä on typerää kerätä videolle näyttökertoja lyttäämällä muita.

Oli asia mikä tahansa niin oikeasti taitavan ihmisen ei tarvitse lytätä muita nostaakseen itsenä esille.

27 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *