Skrollaa alas
en
fi

MUUTTAJAN MUISTILISTA – ENSIMMÄISEEN KOTIIN

heinäkuu 11, 2017

 

*Kaupallinen yhteistyö Folksamin kanssa*

Julkaisin hetki sitten postauksen, jossa kerroin vinkit joilla saat juuri sen unelmiesi vuokra-asunnon. Postauksen jälkeen olen saanut todella paljon hyvää palautetta vinkeistä ja jotkut ovat kertoneet jo saaneensa asunnon, kiitos vinkkieni. Mahtavaa! Tästä innostuneena päätin tehdä aiemmalle postaukselle jatkoa ja tällä kertaa käsitellään sitä hetkeä kun sä olet jo saanut asunnon ja seuraavaksi edessä onkin sitten se elämäsi toiseksi suurin taisto heti asunnon saannin jälkeen eli muutto. Neljä kertaa muuttaneena  ja kiinteistövälitysfirman omistajan poikana voisin ehkä jo kutsua itseäni muuttoekspertiksi, joten tässä tulee muuttoekspertin laatima muistilista ensimmäiseen kotiin muuttajalle.

Folksam (1)

Ota ihmeessä muuttoa varten listasta kuvakaappaus tai tulosta se ja ruksaa yli kohdat sitä mukaa kun saat ne hoidettua niin et unohda mitään.

  • Ihan ensimmäisenä asiana varaudu siihen, että rahaa menee oikeasti yllättävän paljon pieniin asioihin, joita et ole edes ajatellut tarvitsevasi ensimmäisessä asunnossasi. Esimerkiksi tällaisia voi olla imuri, moppi, kuivausteline, valaisimet ja matot.
  • Hanki laatikot, sanomalehdet, kuplamuovi, teippi ja jätesäkit ja aloita tavaroidesi pakkaaminen ajoissa. Jokaisella muuttokerralla olen ajatellut, että ”eihän mulla edes ole paljoa tavaraa”, mutta voi kuulkaa sitä tavaraa ilmestyy AINA jostain kaappien perältä lisää ja lisää…
  • Pakatessa tavaroita muista kirjoittaa laatikoiden sivuun, mitä laatikot sisältävät. Näin tiedät kantaa ne oikeisiin huoneisiin ja kun laatikot ovat päällekkäin pinottuna näet laatikon kyljestä mitä siellä on. Älä siispä kirjoita laatikoiden sisältöä laatikon päälle vaan kylkeen.
  • Jos muutat talvella suojaa kasvit hyvin, jotta ne eivät palellu.
  • Muista tyhjentää myös varastot, kellarit, yms.
  • Pyydä ajoissa ystäviäsi muuttoavuksi ja vuokraa tarvittaessa auto ja/tai peräkärry. Voit myös varata tottakai muuttopalvelun, mitä itse nykyään suosin. Muuttopalveluun päätyessä voit vuokrata heiltä myös muovisia muuttolaatikoita, mitkä ovat huomattavasti kestävämpiä ja helpompia liikutella kuin kömpelöt pahvilaatikot. Muovisten laatikoiden siirtäminen on vaivatonta ja säästää aikaa muutossa.
  • Tarkista, että muuttoautolle on esteetön kulku asunnolle. Mulla meinasi käydä kerran köpelösti, kun muuttoa seuraavana päivänä uusi kotikatuni oli suljettu festareiden vuoksi. Onneksi siis satuin muuttamaan festareita edeltävänä päivänä.
  •  Mikäli saat tulevan asunnon avaimet käteen jo ennen itse muuttopäivää niin siivoa uusi asuntosi ennen muuttoa. Vaikka edellinen asukas on tehnyt loppusiivouksen niin siitä huolimatta suosittelen tekemään perusteellisen siivouksen asuntoon, sillä ikinä ei voi tietä kuinka hyvin ja puhtailla räteillä siivous on tehty. Itselläni siivouksen tekeminen ystävän kanssa on vienyt aina noin 6-8 tuntia. Näin säästät aikaa ja voimia muuttopäivälle.
  • Osta muuttoa varten pesuaineita ja muita tarvikkeita siivousta varten. Osta samalla myös eväitä muutoapureillesi.
  • Tarkista uuden asunnon kunto ja ilmoita mahdollisista vioista vuokranantajallesi. Näin vältyt tilanteelta, jossa vuokranantaja syyttää sinua esimerkiksi oviin tulleista jäljistä, kun muutat joskus uudesta asunnostasi seuraavaan.

 

Folksam (2)
 • Hanki vakuutus! Vakuutukset saattavat tuntua aluksi vaikeilta asioilta ja niihin kannattaakin perehtyä kunnolla. Kannattaa vertailla hintoja, sillä ne saattavat vaihdella paljonkin ja eri yhtiöiden tarjoamat vakuutukset sisältävät eri asoita. Folksamin nuorisovakuutus on helppo ja tavallista halvempi valinta. Se sisältää kotivakuutuksen lisäksi myös vastuu- ja oikeusvakuutuksen, tapaturmavakuutuksen ja identiteettivarkausvakuutuksen, sekä siihen on mahdollista liittää lisäksi matkavakuutus. Käytännössä paketissa on kaikki, mitä nuori ensimmäiseltä omalta vakuutukselta tarvitsee. Hintaa vakuutuksella on 93e vuodessa ja mikäli muutat yhteen avio-/avopuolison tai sisaruksen kanssa niin voitte hankkia yhteisen kotivakuutuksen hintaan 113e. Vakuutuksen voi kätevästi ostaa netistä klikkaamalla tästä!
 • Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin. Voit tehdä sen sähköisesti täällä! Järjestelmä välittää tiedot muunmuassa viranomaisille ja monille muille tahoille, mistä löytyy tarkemmin tietoa postin sivuilta.
 • Jos saat tukia Kelalta, esimerkiksi opintotukea niin muistathan ilmoittaa sinne uuden osoitteesi ja toimittaa vuokrasopimuksesi heille. Muuten tukesi lakkautetaan.
 • Muistathan ilmoittaa muutosta uuden talonyhtiösi isännöitsijälle. Ilmoita uusi osoitteesi myös muille tahoille, kuten työnantajalle.
 • Irtisano vanha sähkösopimus ja tee uusi.
 • Siirrä / avaa nettiliittymä uuteen osoitteesen.
Folksam (3)

Toivottavasti tästä muuttajan to-do listasta on sulle apua. Sain Folksam Vahinkovakuutuksen kanssa järjestää teille arvonnan, missä palkintona on Design-sammutuspeite. Kerro kommentteihin tilanne, jolloin vakuutuksesta olisi / on ollut sulle hyötyä. Mun yksi tällainen tilanne oli kun pudotin puhelimen ja näyttö halkesi.

|OSALLISTUMISOHJEET|

Kommentoi alle onko sulle tai tutullesi sattunut jokin tilanne, jolloin vakuutus olisi tullut tarpeen. Vastanneiden kesken arvotaan Design-sammutuspeite (arvo 22,90e)

Muista täyttää sähköpostikenttä, jotta saan voittajaan yhteyden. Sähköpostia ei julkaista.

Osallistumisaika on 11-19.7.2017

Kilpailun ehdot kokonaisuudessaan täällä

 

58 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *