Skrollaa alas
en
fi

TARINA ENSIMMÄISEN TATUOINNIN TAKAA – USKONTO

27 heinäkuun, 2017
IMG_1703

Tässä se on, ensimmäinen tatuointini. Tässä vaiheessa varmastikkin joku saattaa miettiä, että miksi tehdä oma postaus ja näin ”iso haloo” noin pienestä tatuoinnista. Pieni se onkin kooltaan, mutta sen merkitys mulle on todella suuri.

Mulla on ollut toistaiseksi sääntö, että jos olen yli vuoden miettinyt jotain tatuointia niin otan sen. Tällä hetkellä mulla on tällaisia tatuointi-ideoita useampikin, mutta neulan alle meneminen on vähän pelottanut. Viikko sitten mä viimein uskaltauduin ensimmäistä kertaa tatuoijalle, Andrei Sulimille ja halusin ottaa ensimmäisenä tän ristin käteeni, sillä olin harkinnut sen ottamista kaikista pisimpään eli noin kolme vuotta. Se myös sopivasti sattui olemaan kaikista haluamistani tatuoinneista pienin, joten sillä oli hyvä testata kestääkö matala kipukynnykseni tatuoimista. Ja kuten valmistaa lopputuloksesta voi päätellä niin en lähtenyt juoksempaan penkistä karkuun vaan kestin hyvin loppuun saakka. Se tuntui juuri siltä kuin olin kuvitellut eli ihan kuin terävällä lyijykynällä piirrettäisiin hitaasti ihoon.

IMG_1705

Andreille menin siksi, että olin ihastellut Instagramista hänen super omaleimaista kädenjälkeä ja moni ystäväni ja tuttuni on kehunut mulle häntä niin hyvänä tatuoijana, kuin super mahtavana tyyppinä. He todellakin olivat oikeassa molemmista. Vaikka tää risti on todella simppeli tatuointi niin musta on kiva, että  siinä näkyy Andrein kädenjälki, eikä viivat ole viivottimella vedetyt. Lisäksi Andreilla oli selvästi silmää sille missä kohtaa tatuointi näyttäisi kaikista paremmalta, välillä tuntui jopa, että hän oli tämän tatuoinnin kohdan kanssa tarkempi kuin meikäläinen, haha. Lisäksi hän on aivan ihana tyyppi ja voisin melkein ottaa ison koko selän tatuoinnin vain siksi, että saisin kuunnella pidempään hänen juttujaan ja tarinoista hänen omasta elämästä! 😀 Jotenkin tuntui, että Andrei toi niin paljon lisää arvoa tälle ensimmäiselle tatuonti kerralla, että olen super iloinen siitä, että juuri hän teki ensimmäisen tatuointini. Niitä ensimmäisiä tatuointeja kun kuitenkin on vain se yksi.

Mutta miksi juuri risti, mitä se mulle merkitsee? Uskontoa. Syntymää. Elämää. Kuolemaa. Mä olen saanut melko uskonnollisen kasvatuksen jo siksi, että äitini uskoo, mutta myös siksi että pienellä paikka kunnalla, Kemijärvellä, asuessamme kerhot, leirit ja lasten tapahtumat olivat lähes poikkeuksetta seurakunnan järjestämiä. Lapsuusiän jälkeen olen ollut mukana isoskoulutuksessa, minkä tosin jätin kesken kun teini-iän jutut veivät mut mukanaan. Sen jälkeen en ole ollut oikeastaan missään seurakunnan toiminnassa mukana, mutta se ei tarkoita etteikö uskonto olisi mulle tärkeä. Mä en rukoile enää joka ilta kuten yläasteella, mutta mä rukoilen joskus kun musta tuntuu siltä. Kuulun myös yhä kirkkoon ja mulla on maailman ihanin kummityttö, jonka elämässä tosin valitettavasti välimatkan vuoksi olen tällä hetkellä liian vähän mukana.

IMG_1704

Mä en näe, että uskonto on yksiselitteinen asia. Mä uskon, että on olemassa korkeampi voima. Mä en tiedä, mitä tai mikä se on, tuskin kukaan tietää. Mä uskon, että se on voima mikä pitää meidän yhteiskunnan kasassa, tuo ihmiset yhteen, antaa voimaa, turvaa, lohtua ja pelastusta, sekä rakastaa ja hyväksyy. Se auttaa ymmärtämään. – Tämä on niukasti selitettynä mun näkemys ja se mihin mä uskon. Sitä on vaikea selittää tai jonkun toisin ajattelevan vaikea ymmärtää, joten siksi mietin pitkään avaanko tätä täällä blogissa ollenkaan. Mä pidän uskontoa tosi henkilökohtasena asiana tai ainakin mulle se on sitä, joten en ole tottunut siitä puhumaan.

Tässä lyhykäisyydessään tarina mun ensimmäisen tatuoinnin takaa. Vaikka tällä tatuoinnilla on mulle suuri merkitys niin mä en kuitenkaan koe, että tatuoinneilla tarvii olla tarinaa. Ne on taidetta ja taidetta voi olla kuva mikä herättää vain esteettisyyden tunteita, ilman mitään sen syvempää kannanottoa. Varmasti itsekkin tulen joskus ottamaan tatuointeja, jotka vain näyttä kivalta. Tosin huomenna mulla on jälleen aika Andreille ja laitetaan uutta leimaa, mikä on omistettu eräälle tärkeälle.

IMG_6085

41 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *