Skrollaa alas
en
fi

MIKSI LÄHDIN VEGAANIHAASTEESEEN?

20 elokuun, 2017
Flow 2017 (6)

Kuten perjantain videolla kerroinkin niin meikäläisellä on meneillään kahden viikon vegaanihaaste ja itse asiassa nyt alkaa olla ensimmäinen viikko taputeltuna. Oon saanut tänään sen verran kyselyjä aiheeseen liittyen, että aattelin avata tässä postauksessa miksi päätin tällaiseen haasteen alkaa.

Se miksi ylipäätään halusin lähteä tähän haasteeseen oli se, että vegaanisilla elämäntavoilla me voidaan säästää ympäristöä. Totuushan on, että eläinteollisuus aiheuttaa merkittävän osan kasvihuonepäästöistä ja vähentämällä tai lopettamalla kokonaan eläinperäisten tuotteiden käytön me voidaan edesauttaa sitä, että tää maapallo säilyis mahdollisimman hyvänä myös jälkipolville. Näistä syistä mä oon jo aiemmin vähentänyt merkittävästi mun ruokavaljossa lihan ja maitotuotteiden osuutta. Maitoa en ole juonut aikoihin ja muita maitotuotteita en käytä lähes ollenkaan, joten arvelinkin että tää haaste ei tuu vaatimaan multa shokeeraavaa ruokavalioremonttia ja olin siinä oikeassa. Haluan myös nähdä miten paljon muutoksia multa vaatisi siirtyä kokonaan vegaaniseen ruokavaljoon ja miten se vaikuttaisi mun kehoon ja elämäntapoihin ylipäätään.

Miksi tästä sitten pitää tehdä julkinen asia ja puhua eri puolilla? Siksi, että haluan kertoa omia rehellisiä kokemuksia ja mahdollisesti kannustamaan muita miettimään omaa ruokavalioaan ja sen vaikutuksia ympäristöön, mutta myös terveyteen, sekä eläinten oikeuksia. Ja oonhan mä aiemmin puhunutkin muunmuassa luomumunien suosimisesta. Tarkoitus ei siis todellakaan ole tuputtaa vegaanisia elämäntapoja, koska itse henkilökohtaisesti vihaan sellaista ja en usko, että mäkään täysin vegaaniseen ruokavaljoon tulen siirtymään tämän haasteen jälkeen, vaikka tällä hetkellä fiilis on että voisin mahdollisesti jatkaa tätä pidempäänkin. Mä kuitenkin itse koen, että on parempi tehdä jotain kuin ei mitään. Ei siis tarvitse tulla kommentoimaan, että kyllä kasvien kastelemiseenkin menee vettä ja että kannattaisi lopettaa se matkustaminen kokonaan ja kävellä taksilla kulkemisen sijaan. Kunhan tekee edes jotain niin on se aina plussaa.

Se mitä näiden laajempien asioiden lisäksi tältä haasteelta haluan on tarkemmin perehtyminen siihen, mitä kaikkea elintarvikkeet sisältää (vegaanina kun joutuu huomattavasti enemmän tuijottelemaan tuoteselosteita) ja etenkin mitkä kaikki ruoat saattaa sisältää jotain eläinperäistä ja mitkä puolestaan ei. Mua kiinnostaa tutustua vegaaniseen ruokavalioon ja siihen miten korvata eläinperäiset tuotteet niin että saa kuitenkin ruoasta kaiken mitä ihminen tarvitsee jaksaakseen ja pysyäkseen terveenä. Ja no kieltämättä tän haasteen kautta on hauskaa päästä testaamaan vegaanisiaherkkuja, sillä tähän asti niitä mulla ei ole tullut pahemmin maisteltua. Voisin ehkä ensi viikolla kuvata niistä Herkkujen Testaus -videota.

Tässä siis enemmän avattuna mun ajatuksia vegaanisuudesta ja tästä vegaanihaasteesta. Tän haasteen jälkeen viimeistään lupaan avata teille enemmän sitä, miten tää haaste on sujunut, mitä ajatuksia se on herättänyt ja mitä vaikutuksia sillä on ollut mun kroppaan.

Tsekkaa mun aiemmat asut ja klikkaa tästä!

|PÄIVÄNASU|

|AURINKOLASIT| Ray-Ban
|TAKKI| Junkyard
|T-PAITA| Tiger of Sweden
|LAUKKU| Urban Classics
|FARKUT| Dr. Denim
|KENGÄT| These Glory Days / Volt

Kuvat: Valtteri Sandberg

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Flow 2017 (3) Flow 2017 (2) Flow 2017 (4) Flow 2017 (5) Flow 2017 (1)

33 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *