Skrollaa alas
en
fi

13 HAAVETTA & 13 PÄIVÄÄ

19 joulukuun, 2017
IMG_4510

Joulu lähenee kovaa vauhtia ja tämä joulua rakastava poitsu täällä ruudun takana alkaa jo stressaamaan joulun loppumista. Onneksi mulla on tapana fiilistellä joulua vähintään uuteenvuoteen saakka eli vielä on 13 päivää aikaa. Mun pitää siispä lopettaa murehtiminen, sillä mulla on hyvin aikaa tehdä jouluisia juttuja. Listasinkin tähän alle 13 asiaa tai oikeastaan haavetta, mitkä tahtoisin toteuttaa tämän vuoden aikana. Tosin tiedän jo, että osan näistä toteutus varmasti menee ensi vuoden puolelle, mutta halusin laittaa ne tähän listaan, sillä ehkä te saatte näistä jotain ideoita lomallenne. 🙂

IMG_4513

1. Siskoni asuu Rovaniemellä, minkä myötä viime vuosina ollaan oltu siellä viettämässä joko joulua tai uuttavuotta. Tämän myötä perinteeksi on muodostunut vierailu Joulupukin Pajakylässä, joten tästä perinteestä tahdon pitää kiinni. Onneksi olemme menossa joulun jälkeen taas Lappiin.

2. Useampi bloggaaja ja jotkut ulkomaalaiset tubettajatkin ovat vierailleet viime aikoina Levin Igluhotelleissa. Myös meikäläistä nuo lasiset iglut ja mielettömät maisemat kiehtovat, mutta uskon että keretään sinne Valtterin kanssa vasta ensi vuoden alussa.

3. Rakastan juustokakkuja! Etenkin suklaiset ja jouluisat juustokakut ovat makuuni. Viime vuonna leivoin yhtenään juustokakkuja juhliin ja vieraille tarjottavaksi. Juustokakut ovat todella makeita, mutta samaan aikaan koostumus tekee niistä kevyitä ja raikkaita. Maun lisäksi tykkään niiden leipomisesta todella paljon, enkä oikein osaa sanoa mistä se johtuu. Siinä on jotain terapeottista ja kivaa, haha. 😀

4. Aina jossain vaiheessa joulukuuta hairahdan heikkona hetkenä avaamaan joulukalenterista seuraavien päivien luukkuja… Tänä vuonna tavoitteeni on pysyä lujana ja avata luukut oikeassa järjestyksessä.

IMG_4511Editoitu-9626

5. Valtteri on todella kranttu elokuvien suhteen. Komediat ja draamat on yleensä ei, kauhu on ehdoton ei. Vain animaatiot on kyllä ja toiminta iso KYLLÄ. En ole viiden ja puolen vuoden aikana saanut Valtteria katsomaan kanssani yhtään jouluelokuvaa kokonaisuudessaan, vaikka joululeffat on mulle yksi merkittävimmistä jutuista joulussa. Tänä vuonna mä köytän ton miekkosen sohvaan, jos on pakko ja laitan Yksin Kotona 1 -filmin pyörimään.

6. Viime jouluna meidän piti ottaa Luckysta jouluinen kuva ja teettää siitä joulukortteja. Lopulta tämä valitettavasti unohtui, sillä joulukuu on meidän huushollin kiireisintä aikaa joka vuosi. Tänä vuonna mä olen jo ottanut Luckysta kuvan joulukortteja varten, mutta ei olla saatu tulostettua sitä korteiksi. Onneksi tässä on vielä huominen päivä aikaa laittaa joulukorit postiin!  En ymmärrä miksi joulukorttien lähetys jää aina viime tippaan…

7. Viime talvena opetin Valtterin laskettelemaan, joten tänä talvena olisi kivaa lähteä yhdessä rinteisiin, kun ei tarvisi käyttää aikaa opetteluun. Pahoin kuitenkin pelkään, että Valtteri jänistää…

8. Kesän jälkeen meidän parveke on toiminut lähinnä Luckyn leikkikenttänä. Jätettiin kesän jälkeen parvekkeelle kukkaruukut, joissa oli multaa. Talven aikana Lucky on useamman kerran hypännyt ison ruukun sisään ja alkanut kaivaa multaa ulos ruukusta. Voitte vain kuvitella, miltä meidän parveke näyttää tällä hetkellä ja miltä Lucky on näyttänyt leikkiensä jälkeen. Ennen joulua tahtoisin siivota parvekkeemme mullasta ja rakentaa sinne oman talvipuutarhan.

IMG_4514

9. Kun paketoin lahjoja mulla menee järkyttävän paljon lahjapaperia hukkaan, sillä arvioin pakettiin tarvittavan paperin määrän aina väärin. Tässä tahtoisin kehittyä tänä jouluna.

10. Tänä vuonna lahjoitan joulukuussa 2017 julkaisemieni videoiden näyttökertoihin pohjautuvan mainostulon (Google -tulo)  kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna tuo summa olisi ollut noin 3 500e, joten tänä vuonna tahtoisin päästä vähintään samoihin lukemiin kanssanne.

11. En muista milloin olen viimeksi tehnyt lumienkelin. Sen tekeminen Helsingissä on todennäköisesti mahdotonta tänä talvena, mutta onneksi ollaan lähdössä lappiin ennen vuoden vaihdetta. Pitää vain varoa, että ei käy samalla tavalla kuin Iltalehden tekemässä jutussa olleelle lapselle, että pyörin vahigossa koiran kakassa.

IMG_4512

12. Olen törmännyt Vegaaniset Kasvisruuat Facebook -ryhmässä moniin herkullisen kuuloisiin jouluruokiin. Hiljattain bongasin sieltä reseptin vegaaniseen joulukinkkuun, minkä tahtoisin toteuttaa joulupöytään tavallisen joulukinkun rinnalle. Saa nähdä mitä äitini ja sisarukseni sanovat, kun en kerro heille sen olevan vegaanista ennen maistamista. He kun lähtökohtaisesti ovat todella epäileväisiä vegaanisia ruokai kohtaan, kuten Lapissa on tapana.

13. Talvella  juon laittoman paljon lattea, sillä maustan sitä mausteilla ja makusiirapeilla. En siispä pääse kyllästymään makuun, mikä on sinänsä huono juttu, koska käyn välillä ylikierroksilla tämän myötä.

IMG_4515

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *