Skrollaa alas
en
fi

Q&A 2

maaliskuu 30, 2018

Ootko kokenu huonoo omatuntoa seksuaalisentuuntautumisesi vuoksi?

En ole. Miksi tuntea huonoa omatuntoa asiasta, mihin ei voi vaikuttaa. Olen joskus kertonutkin, että 2. luokalla (kyllä, siis ala-asteella ei lukiossa) suudellessani ensimmäisen kerran poikaa en edes tiennyt, että joku voisi pitää sitä vääränä. Vanhempiemme kuultua tästä suudelmasta, he kertoivat meille, että kaksi poikaa ei saa suudella keskenään. Tämän jälkeen ala-aste ajan häpesin sitä, että tunnen vetoa myös poikiin ja pidin sen salassa. Yläasteella koin olevani tarpeeksi vahva, jotta uskalsin olla suuntautumiseni kanssa täysin avoin. Onneksi vanhempamme eivät enää ajattele rakkaudessa olevan jotain väärää..

Minkälaisesta perheestä sinä olet lähtöisin, entä Valtteri? Onko haaveissasi saada itsellesi Valtterin kanssa samanlainen perhe kuin sinulla/hänellä on ollut vai jotain ihan täysin muuta?

Mun vanhemmat ovat eronneet ollessani 6 -vuotias, kun taas Valtterin vanhemmat ovat yhdessä. Mulla on kolme veljeä, sekä yksi sisko, kun Valtterilla taas on puolestaan kaksi veljeä. Oma perheeni on Kemijärveltä ja Valtterin Espoosta. Uskon, että näillä kaikilla on ollut vaikutusta siihen, että meidän perheessä puhutaan sisarusten, mutta etenkin vanhempien kesken suorasanaisemmin (niin hyvässä kuin pahassa). Lapissa ihmiset tosin ylipäätään ilmaisevat asian niinkuin se on. Siellä on vain maito, ei rasvatonta ja kevytmaitoa, kauramaidoista puhumattakaan. Hassua kyllä, mutta koen vanhempien avioeron myös vahvistavan lapsien keskenäisiä välejä ja välejä vanhempiin, sillä se on raskasta kaille ja silloin on oltava toinen toistemme tukena ja puhua. Tai näin ainakin kävi meidän perheessämme. 🙂

Omasta perheestä, mun ja Valtterin perheeseen tahdon kopioida juurikin suorapuheisuuden ja rennon suhtautumisen asioihin. Valtterin perheestä suoraviivaisuuden. Heillä ei ole turhaa draamaa ja jahkailua, toisin kuin mun perheessä. Hyvä kun jouluaattona tiedetään, kenen luona jouluateria tullaan syömään. Tulavaisuudessa haluan kyllä lapsia, mutta en osaa sanoa montako. Sen kuitenkin tiedän, että ainakin enemmän kuin yhden.

Mitä haaveita sinulla on urasi suhteen seuraavalle 3 vuodelle?

Uskon, että oli ala mikä tahansa, aina on hyvä olla halu kehittää itseään. Näin myös on omalla kohdallani, haluaisin oppia ripeämmäksi. Tämä liittyy vahvasti haaveeseeni tehdä enemmän projekteja television puolella, sillä tällä hetkellä niille on vaikea löytää aikaa. Viime syksyn Seniorit Somessa -sarjan kuvauksien myötä yöunet jäi lyhyiksi, kun yritin saada kuvauksien ohessa nämä blogipostaukset ja videot ajallaan ulos. Pitäisi oppia priorisoimana asiat, eikä käyttää tunteja sävyttääkseen postauksen kaikkia kuvia saman sävyisiksi, jotta ne näyttävät yhtenäisiltä.

Missä olet oppinut sisustamaan?

Mä en sanoisi, että olen hyvä sisustamaan, sillä en usko osaavani sisustaa muunlaisia kuin skandinaavisia ja moderneja koteja, kuten meillä. Pelkästään olohuoneemme sisustus on 15 000€ tietämillä ja täytyy myöntää, että sisustamisessa iso budjetti helpottaa huomattavasti, kun voit hankkia juuri ne tuotteet, mitä näet Instagramin sisustustileiltä. Instagramin lisäksi inspiraatiota haen Pinterestistä.

Kauanko olet asunut yhdessä Valtterin kanssa?

Asuimme puoli vuotta pienessä yksiössäni, kunnes muutimme tähän nykyiseen asuntoomme. Tässä asunnossa vuoden vaihteessa tuli kaksi vuotta täyteen.

Riverdale (1)

Mikä on sun suurin unelmasi tällä hetkellä?

Ulkomaille muutto! Kaupunkeja, joissa tahtoisin asua ovat Lontoo ja New York.

Millaisia unelmia sinulla on?

Ulkomaille muuton lisäksi tällä hetkellä haaveilen toisesta koirasta ja toimistosta. Jälkimmäisen kanssa jahkailen jatkuvasti, sillä välillä se tuntuu hyvältä ajatukselta, mutta toisaalta taas se saattaisi olla typerin hankinta koskaan. Meillä kuitenkin on tilava asunto, jonne mahtuu hyvin kuvausseinät, joten en tiedä tulisiko toimistolle käyttöä ja olisko tavaroiden, kuten meikkien raahaaminen meikkivideota varten toimistolle ihan turhaa sähläämistä.

Millaisena näet itsesi viiden vuoden päästä?

Mulla on tumma roikkuvat silmäpussit, joita painaa unettomat yöt ja työkiireet. Hiukseni ovat stressin ohentamat ja… No ei, vaiskaan. Itseni näen fyysisesti parempi kuntoisena ja pitkätukkaisena. Toivon, että osaan tuolloin tuoda paremmin ja rohkeammin esiin ajatuksiani niin lähipiirissä kuin julkisestikkin.

TOP5 asiat elämässäsi?

1. Perhe, käsittäen niin oman perheeni, kuin meidän pienen perheen Valtterin kanssa.
2. Ystävät.
3. Työ.
4. Terveys.
5. Kotikaupunkini Kemijärvi.

Minkälaisia unia olet nähnyt viime aikoina?

Olen nähnyt useasti unta, jossa hampaani murenevat suuhuni ja putoavat. Jos on useamman eri verkkosivun tulkintaa uskominen olen menettämässä voimani, olen sairas tai itsetuntoni murenee. En tiedä mikä näistä olisi paras vaihtoehto. 😀

Riverdale (3)

Mitä asioita kaipaat omasta lapsuudestasi ja nuoruudestasi?

Luontoa. Kaipaan todella paljon aikaa, jolloin asuin Kemijärvellä, missä takapihalta alkoi metsä ja joskus saattoi aamupuuro mennä väärään kurkkuun, kun keittiön ikkunasta kurkisti poro. Etupihalta puolestaan avautui avara järvimaisema, minkä maalasi kesäilloin vaaleanpunaiseksi kaunis auringonlasku. Kemijärveltä kaipaan myös sitä ilmapiiriä, että on okei mennä lainaamaan uudeltakin naapurilta jauhoja tai kananmunia, kun kaupat eivät olleet enää auki. Joskus lainausreissulle mentiin autolla, kun matkaa oli useampi kilometri ja samalla naapuri tarjosi kahvit. Helsingissä en ole koskaan kuullut kenenkään lainanneen mitään naapurilta. En edes tunnista omia naapureitani, vaikka koiranomistajana rappukäytävässä ramppaan yhtenään.

Mitä tekisit nyt, jos et olisi koskaan aloittanut blogin ja YouTube-videoiden tekemistä?

Olen aina ollut isäni tavoin yrittäjähenkinen, joten voisin kuvitella minulla olevan jokin muu yritys. Todennäköisesti aika samoilla linjoilla menisin kuin nyt eli olisin markkinointialan yrittäjä, omistaisin mainostoimiston. Yritykseni edustaisi useampaa brändiä, suunnittelisi ja tuottaisi kampanjoita heille. Eli niitä mainoksia, jotka näkyvät juurikin vaikuttajien eri kanavissa, televisoissa, lehdissä ja muissa medioissa. Yritykseni tarjoaisi myös sisällöntuotantoa edustamiensa brändien kanaviin, mitä tosin teen jossain määrin tälläkin hetkellä. Illman blogia ja Youtubea tähän ammattiin olisin päätynyt todennäköisesti toista reittiä pitkin, eli koulun kautta.

Mitä odotat vuodelta 2018?

Haaveilen pääseväni starttaamaan podcastini… Eikun sehän tapahtuukin jo ihan pian, jännittävää!

Oon aina halunnu kysyä sulta, että oletko joskus tulevaisuudessa ajatellu haluavasi naimisiin tai lapsia? Tai vaikkapa molempia?

Aiemmin sanoinkin jo haluavani vähintään kaksi lasta. Myös naimisiin meno on haaveissa ja tällä hetkellä on sellainen olo, että se voisi tapahtua ennen kolmekymppisiä.

Kahvi vai tee?

Ehdottomasti K-A-H-V-I! En ole ikinä ymmärtänyt teetä. Oli se kuinka laadukasta ja marjaisan makuista tahansa, mun makuhermoni maistavat vain kuuman veden, jossa on pyöritelty rikkaruohoja.

Riverdale (2)

Bisse vai viini?

Vielä joitain vuosia sitten mulle sanottiin, että sitten vanhempana kun makuhermot kehittyvät opit tykkäämään oluesta. Olen jo luopunut toivosta, en voi edelleenkään sietää olutta. Viinin kanssa ei puolestaan ole ongelmaa.

Viinissä valkkari vai punainen?

Vielä vuosi sitten olisin sanonut valkkari, mutta nykyään punainen. Ruokaillessa toki eri asia, sillä silloin mennään ruoan ehdoilla ja yleensä juonkin alkoholia vain syödessä. Itse asiassa juon ruokaviiniä lukkunottamatta todella harvoin, sillä kuten varmasti olette huomanneet, en viihdy baareissa.

Millaista musaa kuuntelet?

Kuuntelen paljon suomalaisia naisartisteja, kuten Ellinooraa ja Ida Paulia & Kallea. Ulkomaalaisista artisteista Sia ja Adele ovat lähellä sydäntä.

Mitä harrastat?

Lapsena olin Naisten Telinevoimistelu -seurassa (sillä miehille ei ollut omaa), telinevoimistelusta siirryin yleissurheiluun, missä myös kisasin. Peruskoulun ajan olin kuvaamataitoluokalla ja yläasteella aloitin myös teatteritaiteen syventävät opinnot, joita kävin kuusi vuotta. Näiden ohella mulla ei ole ollut, eikä ole tällä hetkelläkään ”virallisia” harrastuksia, koska työni on myös harrastukseni. Siinä yhdistyy intohimoni kirjoittamiseen, esiintymiseen, valokuvaamiseen, muotiin, sisustukseen ja kauneuteen. Olen kiitollinen, että saankin tehdä työkseni päivittäin sitä mistä nautin.

Mitä oot opiskellut? Onko sinulla tutkintoa joltain alalta?

Mulla on tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto.

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *