Skrollaa alas
en
fi

OLENKO TRANS?

huhtikuu 9, 2019
Trans4

”Oletko trans?”

”Haluatko olla nainen”

”Olen ihan varma, että Janne ilmottaa kohta olevansa trans?”

Sen jälkeen kun laitoin hiustenpidennykset alkoi spekulaatio sukupuolestani. Minulle sukupuoleni on aina ollut ja on edelleen todella selkeä, olen mies. Voi olla, että jollekkin sukupuoli ei ole merkittävä asia, mutta minä koen sen itselleni merkittäväksi osaksi omaa identiteettiäni. Tästä syystä se, että jotkut kyseenalaistaa minulle näin selkeän ja merkittävän asian ja levittää keskustelupalstoilla muille omia vääriä johtopäätöksiään tuntuu todella loukkaavalta.

Aluksi hiustenpidennykset sai lapset kirjoittamaan mauttomia kommentteja videoihini, mutta ne menee vielä iän ja tietämättömyyden piikkiin, joten katson sellaiset läpi sormieni. Nyt myöhemmin ääneen ovat nousseet täysi-ikäiset, jotka tosissaan kommentoivat minulle heidän analyysejä minun sukupuolesta, lähettävät jopa yksityisviestejä aiheesta tai jauhavat asiasta keskustelupalstoilla. Suurinosa tällaisista kommenteista on tullut naisoletetuilta ja sitä en voi käsittää. Jos he ajattelevat minun olevan transnainen siksi, että meikkaan ja minulla on pitkät hiukset niin silloinhan heidän mielestä nämä kaksi asiaa määrittelevät naisen. Miten kukaan nainen voi ajatella naiseuden olevan vain meikkiä ja hiuksia? Minna Canth kääntyy haudassa.

Trans3

Jos käännetään saamieni kommenttien ajattelutapa toisinpäin niin silloin meikittömät tai vähän meikkiä käyttävät ja lyhyehköt hiukset omaavat naiset olisivat transmiehiä. Ajattelutapa on tismalleen sama näin toisinpäin käännettynä, mutta veikkaan, että tästä nämä sukupuoltani spekuloivat naiset olisivat täysin eri mieltä. Tämä on vähän sama juttu kuin viime vuoden neidittely keissi Oulun Cafe Roosterissa, jolloin naiset kommentoivat keskustelupalstoilla, että on ihan ok neiditellä minua, koska minulla oli meikkiä (vain kevyt meikkipohja). Näillä naisilla olisi kuitenkin todennäköisesti eri ääni kellossa, jos heitä kutsuttaisiin miehiksi kaupan kassalla, kun ovat ilman meikkiä esimerkiksi kuntosalin jälkeen.

Trans1

Minusta on outoa, että meikit liitetään usein naiseuteen, koska kukaan nainen ei ole syntynyt meikit naamassa. Naistenkin vuoksi toivoisin, että tuosta ajatusmaailmasta kasvettaisiin yli, sillä on harmi, että välillä kuulen jonkun naispuolisen ystävistäni sanovan tarvitsevansa meikkiä ennen kuin lähdetään kaupungille. Meikkien ja meikkaamisen kuuluisi olla vapauttavaa, eikä kenenkään pitäisi tuntea tarvitsevansa sitä, jotta voi tuntea itsensä itsevarmaksi ja kauniiksi. Eli se missä määrin toivon miehille oikeutta meikata juuri niin paljon kuin haluaa, toivon myös naisille vapautta olla meikkaamatta. Sama pätee hiusten pituuteen. Samalla tavalla miesten tukka kasvaa pitkäksi jos sitä ei leikkaa, ihan kuten naisilla. Pitkä tukka ei ole naiseuteen liittyvä ominaisuus eli näin ollen myös miehillä pitäisi saada olla pitkä tukka tai naisella lyhyt tukka ilman että sen perusteella kyseenalaistetaan toisen sukupuolta.

Trans2

57 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *