Skrollaa alas
en
fi

VIIKKO LISSABONISSA – MEIDÄN VINKIT

25 elokuun, 2019

Oltiin Valtterin kanssa kesäkuussa viikko Lissabonissa ja kuten viime postauksessa lupailin niin tässä hieman kattavammin meidän reissusta, sekä meidän Lissabon vinkit.

Toukokuussa meidän Lontoon lomareissu meni siihen, että kyyhötin hotellihuoneessa läppäri sylissä, sillä vaikka tein töitä kellon ympäri en kerennyt saada kaikkea hoidettua ennen matkaa. Isäni, joka on myös yrittäjä aina sanoo, että yrittäjä ei ole koskaan lomalla ja se on ikävä fakta. Halusin korvata Lontoon reissun Valtterille, joten vein hänet Lissaboniin, missä juhlittiin meidän seitsemännettä vuosipäivää (hullua!) ja Valtterin synttäreitä. Lissaboniin päädyttiin, koska oltiin kuultu siitä todella paljon hyvää meidän muutamilta ystäviltä.

naaGLissabon20

Valtteri on pitkään halunnut mennä lomalle jonnekin etelämpään kohteeseen, mutta mä olen jarrutellut tätä, sillä vihaan kuumuutta! Lämmin voi olla, mutta ei kuuma. En myöskään ole ihminen joka tykkää vain makoilla rannalla. Lissabon oli siispä täydellinen kohde meille, sillä siellä oli lämmin, mutta tuuli oli raikas ja iltaisin oli jo niin viileä, että oli tarvetta takille ja pitkille housuille. Lisäksi se on kaupunki, jossa on paljon nähtävää, mutta lähialueilla löytyy myös upeita rantoja (Praia da Rainha ja Praia do Tamariz), mikäli tahtoo löhötä aurinkotuolissa.

naaGLissabon13 naaGLissabon24 naaGLissabon41 naaGLissabon26naaGLissabon8

Lissabonissa ei ehkä varsinaisesti ole upeita nähtävyyksiä, ainakaan siinä määrin kuin monessa muussa kaupungissa, vaan kaupungin hienoimpia nähtävyyksiä ovat pienet mutkittelevat kadut, joita koristaa talojen värikkäät kaakelit ja laatoitetut kadut. Kaupungissa kannattaa siispä ehdottomasti liikkua jalan ja näin myös me tehtiin. En ollut kuitenkaan varautunut siihen, että kaupunki on rakennettu mäkien päälle, minkä myötä kadut ovat kuin vuoristorata, joten kenkävalintani eivät olleet parhaimmasta päästä tälle reissulle. Osittain tästä syystä turvauduttiin myös Uberiin, mutta se ei haitannut, koska Suomen hintoihin tottuneena matkustaminen tuntui lähes ilmaiselta. Uber kuskeilta sai myös paljon hyviä vinkkejä, sillä usein he olivat todella puheliaita. He muun muassa paljon harmittelivat poikkeuksellisen viileää säätä eli ilmeisesti kesäkuu Lissabonissa on tavallisesti lämpimempi. Mulle ajankohta oli siis lottovoitto. 😀

naaGLissabon22 naaGLissabon30 naaGLissabon14 naaGLissabon21

Lähtökohtaisesti pidän enemmän moderneista hotelleista, koska yleensä silloin näkee mistä maksaa, kuten tilavasta hotellihuoneesta tai suuresta kylppäristä. Vanhanaikaisten hotellien huoneet puolestaan ovat yleensä pieniä ja luonnollisesti kaikki on vanhaa suihkua ja hanoja myöten, mutta hinta on korkea. Pariisin tapaan myös Lissabonissa mielestäni kuuluu yöpyä vanhanaikaisessa hotellissa, joten päädyttiin siihen. Ratkaisuun vaikutti myös se, että modernimmat hotellit olivat kauempana ytimestä. Me yövyttiin Lissboa Pessoa Hotel nimisessä hotellissa, jonka huoneet olivat ihan ok, mutta sijainti oli mieletön. Hotellin aamupala tarjoiltiin ylimmässä kerroksessa, mistä oli aivan mielettömät näköalat ja aamupalan sai halutessaan myös nauttia terassilla. Meidän eräät ystävät lähti meidän jälkeen Lissaboniin ja he yöpyi modernimmassa Turim Marquês Hotel nimisessä mestassa ja antoivat sille myös ison suosittelun.

Meillä Lissabon nousi ehkä jopa suosikkikaupungiksi Euroopasta ja aiotaan ehdottomasti käydä uudelleen. Viikko oli hyvä aika, mutta reissu olisi voinut olla pari päivää pidempi, jolloin olisi kerennyt tehdä päiväretkiä Lissabonin lähikuntiin. Lissabon on myös yllättävän romanttinen kohde pariskunnille viettää aikaa toistensa kanssa, nauttia kauniista kaupungista, hyvästä ruoasta ja viinistä. Tässä alla vielä muutamia tärppejä Lissaboniin.

naaGLissabon4 naaGLissabon10 naaGLissabon9 naaGLissabon12

RUOKA & JUOMA

IIIMPAR

Varattiin pöytä etukäteen, mikä oli hyvä sillä ravintola oli täynnä. Lissabonissa saa todella hyvää kalaa, minkä myötä oltiin syöty sitä jo aivan liian monena päivänä. Tässä ravintolassa saa puolestaan todella hyvää lihaa, joten siksi päädyttiin tänne. Pihvi tarjoiltiin niin että päällä oli paistettu muna, mikä kuulostaa oudolta, mutta on ilmeisesti paikallinen juttu ja se sopii lihan päälle äärettömän hyvin. Iso peukku myös bataattimuussille!

BouBou’s

Kuten sanottu, Lissabonissa saa hyvää kalaa ja erityisesti täällä. Syötiin täällä pitkän kaavan kautta ja ruoat, sekä palvelu oli todella hyvää. Ravintola on erittäin viihtyisä, suorastaan Instagram materiaalia! Tänne kannattaa myös varata pöytä etukäteen.

A Praça

Tämä on LxFactoryssa sijaitseva ravintola, joten täällä kannattaa ehdottomasti syödä samalla reissulla. Monipuolinen ruokalista, hyvät ruoat ja isot drinkit.

A Cultura Do Hamburguer

Mikäli kaipaa mahdollisesti jotain tutumpaa ruokaa niin täältä saa maistamisen arvoiset burgerit.

Nogueira’s

Viimeisenä vielä yksi suosikkini ja Valtterin ehdoton suosikkiravintola koko reissulta. Kieltämättä söin täällä ehkä parasta lihaa koskaan! Palvelu oli äärettömän hyvää ja tarjoilijan vinkistä otettiin Hakka nimiset drinkit, joista he olivat todella ylepeitä, eikä syyttä olleetkaan. Mikäli tänne menette niin kannattaa tehdä varaus, sillä kyseessä on todella suosittu ravintola. Täällä viihtyy pidempäänki.

Lissabon naaGLissabon15 naaGLissabon7 naaGLissabon39 naaGLissabon5

NÄHTÄVYYDET

The Pink Street

Tämä on varmasti yksi kuvatuimmista nähtävyyksistä eli nimensä mukaisesti vaaleanpunainen katu. Mitään kovin näkemisen arvoista ei tässä ole, mutta kadun varrella on todella kivoja paikkoja, joissa istua ja nauttia hyvästä sangriasta! 😉

National Sanctuary of Christ the King

Tämä monumentti sijaitsee joen toisella puolella, joten tänne täytyy kulkea punaista siltaa pitkin ja siksi otettiinkin alle Uber. Varsinaisesti me ei edes menty katsomaan kyseistä nähtävyyttä vaan ihasteltiin sieltä käsin Lissabonin siluettia ja Huhtikuun 25. Päivän Silta nimistä punaista siltaa. Hassua kuinka saman näköisiä se ja Golden Gate Bridge ovat!

Belém Tower

Me Valtterin kanssa käytiin ihastelemassa tornia vain ulkoapäin, sillä lukemamme perusteella sisäpuoli tornista ei ole jonottamisen arvoinen. Alueella on kuitenkin todella nätin näköistä ja kaunis puisto.

Elevador de Santa Justa

Santa Justan hissi on torni, jonka sisällä kulkee hissi. Me mentiin kyseiseen hissiin vain, että päästäisiin ylös näköalatasanteelle. Hissi kuitenkin nousee vain 45 metrin kokeuteen, jossa on ensimmäinen tasanne, josta lähtee portaat vielä ylemmälle tasanteelle. Tuolta alemmalta tasanteelta kulkee silta viereiseen rakennukseen, joten mikäli hissi ei itsessään kiinnosta pääsee ylös näköalatasanteille ilmeisesti ilman sitäkin. Jos olisin tiennyt tästä mahdollisuudesta niin olisin skipannut hissin, koska jono kulki älyttömän hitaasti ja koko jonotussysteemi oli todella outo.

28 linja

28 linjaa kulkeva raitiovaunu on kuulemma upea tapa päästä näkemään Lissabonia ja tätä monessa turistioppaassa hehkutetaan. Sen myötä tähän sporaan saa jonotta kuulemma tovin, vaikka olisi odottamassa sitä heti aikaisin aamusta. Meillä jäi tämä välistä, mutta halusin laittaa tämän tähän, koska ensi reissulla ehdottomasti aion saada itseni joku aamu tarpeeksi aikaisin ylös. Tällä reissulla en onnistunut siinä yhtenäkään aamuna. 😀

Pena Palace

Keltaisen ja punaisen sävyissä loistava Penan palatsi sijaitsee Lissabonin lähellä, Sintra nimisessä kaupungissa. Me mentiin sinne Uberilla, koska oltiin luettu todella erilaisia kokemuksia sinne julkisilla matkustamisesta, joten todettiin se helpoimmaksi ja meidän budjettiin sopivaksi ratkaisuksi. Haluttii myös olla mahdollisimman nopeasti perillä, jotta vältettäisiin hirveät jonot. Palatsille menoon kannattaa varata kokonainen päivä, sillä palatsin lähettyvillä on muitakin nähtävyyksiä kuten Castle of the Moors, mikä myös näkyy yllä olevissa kuvissa pitkänä muurina.

naaGLissabon25 naaGLissabon28 naaGLissabon27 naaGLissabon3

MUUTA

Sähköpotkulaudat

Me Valtterin kanssa suorastaan sekosimme sähköpotkulaudoista, joita testattiin reissussa ensimmäisen kerran. Tunsin itseni kahdeksan vuotiaaksi hurjastellessani potkulaudallani Lissabonin katuja, vaikka mun lapsuudessa ei todellakaan ollut sellaisia vempeleitä. Käytettiin niitä useampana päivänä ja suosittelen ehdottomasti nappaamaan Quiosque Ribeira das Naus kahvilan viereiseltä aukiolta potkulaudan, sillä siinä on hyvä valikoima eri merkkejä ja siitä lähtee todella hyvät ja tasaiset tiet rantaviivaa pitkin Belémin tornille saakka. Tuli nimittäin todettua, että muuten Lissabonin mäkiset ja mukulaiset kadut eivät oikein sovi sähköpotkulaudoille. Suosittelen tuota reittiä erityisesti auringonlaskun aikaan.

LxFactory

LxFactory on hipsteri tyylinen tehdasalue, jossa on pieniä paikallisia liikkeitä ja ravintoloita. Alueella järjestetään myös sunnuntaisin markkinat. Hassu sattuma, että eksyttiin sinne ihan vahingossa (ja vielä sunnuntaina), sillä se oli vähän syrjäisellä ja oudolla alueella. Markkinoilta mulla lähti mukaan pieni pyöreä käsintehty laukku, joka mulla oli Ruisrockissa, sekä erilaisia kaakeleita lasinalusiksi parvekkeelle.

Pastel de Nata

Pastel de Nata on perinteinen portugalilainen kreemitäytteinen leivos, joihin mä jäin reissussa ihan täysin koukkuun. Aamupalani koostui lähes pelkästään kyseisistä leivoksista ja ostin niitä lentokentältäkin mukaan. Leivoksia myydään ilmeisesti myös Lidlissä, mutta en ole vielä uskaltanut testata niitä… Parhaat leivokset saa Pastéis de Belém kahvilasta, joten sieltä voi hakea välipalaa samalla kun käy Belémin tornilla.

Shoppailu

Me käytiin reissun aikana eräässä kauppakeskuksessa, mutta se oli turha reissu ja todettiin, että parhaat shoppailu mahdollisuudet löytyy keskustasta meidän hotellin vierestä. Löysin sieltä esimerkiksi todella kiva The Feeting Room liikkeen, jonka viereisillä kaduilla sijaitsikin sitten kaikki muut myymälät, mitä innokas shoppailija tarvitsee.

naaGLissabon13 naaGLissabon6 naaGLissabon19

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *