Skrollaa alas
en
fi

MEIDÄN ASUNTO KUVINA – 111m²

28 elokuun, 2019

Tältä näyttää mun, Valtterin ja koiramme Luckyn 111m² kokoinen kerrostalo viisiö Espoossa. Tervetuloa…

KEITTIÖ

Skandinaavinen sisustusEdit-0296 Skandinaavinen sisustusEdit-0286 Skandinaavinen sisustusEdit-0337

Edellisessä asunnossa suoraan sanottuna inhosin meidän keittiötä, sillä ruskeat pienet kaakelit ja suuret raot kaapinovien välissä näyttivät tunkkaisilta ja vanhanaikaisilta. Nykyinen keittiömme on moderni ja siisti ja sen viimeistelee musta lavuaari, mikä on ollut peloista huolimatta helppo pitää puhtaana. Ehkä jopa helpompi kuin tavallinen metallinvärinen. Tykkään super paljon, että keittiö on nyt samaa tilaa olohuoneen kanssa, sillä se on tilavampi ja näppärä, kun on vieraita kylässä. Halusin kuitenkin vähän erottaa keittiötä olkkarista, joten teetin mittojen mukaan Lasitehtaalla trendikkään lasiseinän. Saatiin seinä veloituksetta, mutta suosittelisin heitä muutenkin, sillä heiltä tilataan nyt paljon vastaavia seiniä ja se näkyi heidän osaamisessa, sekä nopeassa palvelussa. Lasitehtaalta tultiin asentamaan seinä paikalleen. Siltä varalta että kyllästyn seinään kiinnitettiin se ruuveilla vain kattoon ja puolestaan liimattiin lattiaan, sillä näin seinä on helppo ottaa joskus vuosien päästä pois, jos sellainen olo tulee, ja katon jäljet saa helposti piiloon. Keittiössä muita suosikki juttuja ovat ehdottomasti OX Denmarq Big O-pöytä, Vitra DSW-tuolit ja Flos 2097-valaisin, jotka toimivat ihan täydellisesti yhteen!

OLOHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0268-2 Skandinaavinen sisustusEdit-0297 Skandinaavinen sisustusEdit-0370Skandinaavinen sisustusEdit-6125Skandinaavinen sisustusEdit-0323

Olohuoneen vanha valkoinen sohva sai uuden kodin hyvin läheltä, nimittäin Hennyn luota naapurista. Ennen kun muutettiin tehtiin Valtterin kanssa Pinterest -taulu, johon koottiin molemmat inspiskuvia ja niissä esiin nousi konjakinvärinen nahkasohva, joten olihan se saatava. Jos tuohon uuden sohvan tilalle kuvittelee nyt valkoisen niin huomaa kuinka iso vaikutus sohvan vaihdolla oli koko olohuoneen ilmeeseen. Tässä tilassa, kuten koko asunnossa, suosikki juttuni on luonnonvalo, joka tulvii sisään isoista ikkunoista. Lisäksi tykkään todella paljon tästä Flos Aim-riippuvalaisimesta, joita meillä on itse asiassa kolme kappaletta yhteen liitettynä. Se on hyvä valaisin, mutta myös näyttävä sisustuselementti.

PARVEKE

Skandinaavinen sisustusEdit-6140 Skandinaavinen sisustusEdit-6158 Skandinaavinen sisustusEdit-6169 Skandinaavinen sisustusEdit-6174

Parvekkeemme sai tänä kesänä hieman aiempaa lämpimämmän ilmeen, kun ihastuin Stockmannilla tähän peittoon, mattoihin, tyynyihin ja Balmuirin lyhtyyn. Siellä oli ihan sairaan hyvä valikoima parvekejuttuja, mistä vähän yllätyin! Parvekkeen katseenvangitsija on ehdottomasti valaisin, jonka olen maalannut ja yhdistänyt siihen kukkaruukut kukille. Suosikki juttuni parvekkeella on Weberin sähkögrilli, jolla olen pystynyt kesän aikana todistamaan kaikille, että nykypäivän sähkögrillillä voi saada täysin saman tasoista ruokaa kuin hyvällä kaasugrillillä. Harmi, että näihin kuviin en onnistunut oikein tallentamaan merinäköalaa, mikä kauniisti kimmeltää auringonpaisteesta.

AULA

Skandinaavinen sisustusEdit-0174 Skandinaavinen sisustusEdit-0621 Skandinaavinen sisustusEdit-0146 Skandinaavinen sisustusEdit-0144 Skandinaavinen sisustusEdit-0328

Meidän asunto on malliltaan todella pitkä, mikä on ollut super käytännöllinen erityisesti meille. Makuuhuone sijaitsee toisella puolella asuntoa, joten keittiössä ja olohuoneessa touhutessa ei toisen tarvitse olla hissukseen, jos toinen nukkuu. Myös studio sijaitsee toisella puolella asuntoa, joten jos toinen kuvaa videoita niin toisella voi silti olla ystäviä kylässä, eikä äänet kantaudu käytävää pitkin studioon. Vaikka asunnon pitkän käytävän sisustus tuotti hieman päänvaivaa, on se ollut super mieluisa erityisesti Luckylle. Se on täydellinen pallojen perässä juoksemiseen. Voin siispä myöntää, että harvoin nuo kaksi käytävämattoa ovat näin suorassa kuin näissä kuvissa. 😀

TYÖHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0152 Skandinaavinen sisustusEdit-0239 Skandinaavinen sisustusEdit-0187 Skandinaavinen sisustusEdit-0200 Skandinaavinen sisustusEdit-0217 Skandinaavinen sisustusEdit-0231Skandinaavinen sisustusEdit-0246

Työhuoneessa meillä on pitkä työpöytä, joka on tuunattu lastulevyistä ja Ikean jaloista, sekä meidän entisestä yöpöydästä. Siinä on hyvin tilaa läppärillä työskentelyyn jopa mulle, Valtterille ja mun assarille. String -hyllyköstä muotoutui puolestaan täällä uudessa asunnossa meikkaus pöydät mulle ja Valtterille. Tää hyllykokonaisuus on ollut ehkä yksi parhaimmista hankinnoista koskaan, sillä siitä saa tarpeen mukaan muokattua työpöydä, tv-tason, keittiökaapiston, yöpöydän tai oikeastaan mitä tahansa. Uskon sen kulkevan mukanani vielä pitkään. Näistä työhuoneen neljästä meikkilipastosta on kyselty paljon ja ne on Ikean ALEX nimistä sarjaa. Työhuoneessa mulle tärkeää oli se, että se on avoin ja valoisa, joten pariovet ovat ihan täydelliset tänne.

MUN VAATEHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0113 Skandinaavinen sisustusEdit-0122 Skandinaavinen sisustusEdit-0127

Kun muutettiin tuotiin mukanamme mun edelliset vaatakaapit ja monen päivän ajan mä pelasit niiden isojen kaappien kanssa Tetristä tässä huoneessa, kun yritin saada ne asettumaan fiksusti. Lopulta tulin siihen tulokseen, että niitä on mahdotonta saada mahtumaan tähän tilaan ilman, että ne peittäisi ikkunaa, joten myin ne pois. Tilalle löysin tämän todella kivan näköiset Ikean säilytysjärjestelmän, mikä on täydellinen, sillä sen takaa ikkunasta pääsee valoa yhä sisälle. Tässä on enemmän myös henkaritankoja, mitkä toimii mun käytössä paremmin. Mun mielestä täydellisessä vaatehuoneessa kuuluu olla ehdottomasti kattokruunu, joten ostin Ellokselta tämän modernimman tyylisen version.

MAKUUHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0109 Skandinaavinen sisustusEdit-0090

Makuuhuoneemme ei ole valtavan kokoinen, eikä tarvitsekaan, sillä eihän täällä juuri muuta kuulu tehdä kuin nukkua. Onneksi tilaa säästää paljon se, että täällä, sekä studiossa ja vaatehuoneessa on kaikissa liukuovet, jotka vetäytyvät seinän sisälle. Makuuhuoneen ehdoton suosikkini on tämä tauluseinä kokonaisuudessaan. Samsung The Frame -televisio hukkuu täydellisesti taulujen joukkoon ja seinän harmaaksi maalattu alaosa tasapainottaa kokonaisuutta. Jos joku ihmettelee rahin hieman hassua sijaintia niin se on tietenkin Luckya varten, että hän pääsee hyppäämään sänkyyn milloin haluaa.

STUDIO

Skandinaavinen sisustusEdit-0606 Skandinaavinen sisustusEdit-0573 Skandinaavinen sisustusEdit-0613

Ihanaa, että vihdoin meillä on kunnon tilat videoiden kuvaamiseen. Studio me suunniteltiin niin, että toisella seinällä on kartongit, mutta vastakkaisella puolelta löytyy puolestaan pieni ”lavasteseinä”, mitä vasten voi kuvata kun haluaa tunnelmallisemman tausta. Kuvausvälineistön lisäksi ikkunan alta löytyy myös meidän podien nauhotuspiste, koska pian taas starttaa meidän Olohuone-podcast ja nauhoitetaan pääasiassa kaikki jaksot kotoa käsin.

VALTTERIN VAATEHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0685

Valtterin vaatehuone on… Noh, vähän pienempi kuin mun. 😀 Musta on haussua, että jotkut lukijat ovat olleet loukkaantuneita ja vihaisia mulle Valtterin puolesta, kun hänellä on vähemmän tilaa vaatteille. Tahdon selventää, että kuten parisuhteessa yleensä niin tästä on päätetty yhdessä ja vieläpä ilman minkäänlaista ongelmaa. Valtterilla on vähemmän vaatteita, joten ne mahtuvat hyvin tänne, sekä käytävän neljään isoon kaappiin, joten miksi hän tarvitsisi enemmän tilaa. Lisäksi Valtteri sai ”oman vessan”, sillä hänellä puolestaan on enemmän purnukoita ja siellä on paljon enemmän säilytystilaa kuin kylppärissä.

KODINHOITOHUONE

Skandinaavinen sisustusEdit-0648 Skandinaavinen sisustusEdit-0640

Kun muutettiin mä opin arvostamaan kodinhoitohuonetta. Aina edellisissä asunnoissa oon miettinyt, että mihin hittoon laittaisin ison laatikollisen ohjekirjoja, ruuvilaatikon, askartelulaatikot, vessapaperipaketit ja kaiken muun, joille ei ole olemassa mitään järkevää paikkaa asunnoissa. Kodinhoitohuone on täydellinen paikka kaikelle tällaiselle, eikä ne vie nyt tilaa muista kaapeista. Nyt ei enää kuivaustelineetkään loju keskellä olkkaria, kun ne saa levitettyä tänne.

KYLPYHUONE & SAUNA

Skandinaavinen sisustusEdit-0426 Skandinaavinen sisustusEdit-0464 Skandinaavinen sisustusEdit-0443

Kylppärin suljettavat lasiovet ovat olleet super kätevät, kun enää ei kastu koko tila suihkussa käydessä. Ne on myös näppärät Luckya pestessä, kun se ei pääse vikkelillä koivilla loikkimaan karkuun. Me aika harvoin saunotaan Valtterin kanssa, mutta juhannuksena ja jouluna sauna on ehdoton, joten ihanaa, että on kuitenkin oma sauna.

VESSA

Skandinaavinen sisustusEdit-0663

Tässä on nyt se Valtterin kuuluisa ”oma vessa” eli täällä on vain hänen tavaroitaan kaapeissa, mutta mä ja vieraat tottakai käytetään tätä välillä. Valtterin ”Spa-hetki” on yleinen vitsi jo meidän ystävien keskuudessa, koska kun Valtteri läiskii lärviinsä kaikki voiteet aamulla ja illalla niin siinä menee aina vähintää reilu tunti. Kukaan ei tiedä miten se on mahdollista. Hyvä siis, että Valtteri hoitaa ne jutut omassa vessassa, sillä muuten en pääsisi koskaan kylppäriin. 😀

Mikäli mietityttää mistä on jokin huonekalu tai on jotain muita kysymyksiä niin heitä kommenttia!

53 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *