Skrollaa alas
en
fi

JANNE JA VALTTERI: CANCELLED JA RAHVAITA / OLOHUONE-PODCAST

marraskuu 2, 2019
Cancelled

Tällä viikolla olohuoneessa räjähteli, kun pohdittiin meidän omaa julkisuuskuvaa ja pureuduttiin Valtterin kanssa “Cancel culture” -ilmiön eri puoliin. Paljastetaan jaksossa kuinka paljon me todellisuudessa mietitään omaa julkisuuskuvaa, sekä millä tavalla ja kuinka paljon tietoisesti muokataan sitä. Ihmettelemme miksi meidän sanotaan olevan cancelled ja rahvaita. Onko siinä jotain perää vai ovatko kyseiset termit menettäneet merkityksensä, kun kateelliset yrittää nimityksillä tahria menestyneiden maineen? Toivovatko kateelliset, että hokemalla näitä siitä ehkä tulee lopulta totta?

Nykyään yritetään etsimällä etsiä virheitä, kuten kaivaa somettajien kymmenen vuoden takaisia epäsopivia twiittejä, joiden pohjalta annetaan cancelled -leima. Jokainen ihminen on elämänsä aikana sanonut jotain väärää, joten onko tällainen keskustelu vain tekopyhää? Jos puolestaan julkisuudenhenkilö ei ole vielä cancelled niin keskustelupalstoilla odotetaan jo epäonnistumista. Tämä on erityisesti suomalaisten tapa, sillä olet varmasti kuullut kuuluisasta maitojunasta, jolla toivotaan kaikkien maailmalla menestyneiden suomalaisten palaavan Suomeen. Miksi  ihmiset käyttävät tällaiseen mustamaalaamiseen omaa aikaa ja energiaa? Onko taustalla suomalaisten kansantauti – KATEUS.

Olohuone -podcastin aiemmat jaksot löydät täältä. Podcastia voit kuunnella Spotifyn, iTunesin, SoundCloudin, sekä iPhonen oman Podcast -sovelluksen ja monien muiden palveluiden kautta. Muista myös seurata Facebook -sivujamme ja Instagram tiliä, joissa mieluusti jatketaan keskustelua! ♥

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *