Skrollaa alas
en
fi

VINKIT SYKSYN SISUSTAMISEEN

25 elokuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

naaG_Edit-0126

Viime sunnuntaina koiria ulkoiluttaessa tuntui nilkoissa viileä viima ja tuuli varisutti kellastuneita lehtiä puista. Se oli selvä merkki siitä, että syksy on täällä!

Syksy on vuodenajoista mun ehdoton suosikki. Keltaisten lehtien vuoraamat kadut näyttävät kauniilta lyhtypylväiden valossa. On ihanaa päästä miettimään asukokonaisuuksia, kun päälle voi laittaa mitä haluaa, eikä tarvitse miettiä tuleeko vaatteissa liian kuuma. Kesän reissujen ja muiden seikkailuiden jälkeen on mukavaa rauhoittua nauttimaan tunnelmallisista pimenevistä illoista omalle kotisohvalle. Syksyssä parasta ehkä onkin kotona olo ja siksi musta on ihanaa sisustaa meidän Lumo-koti syksyllä erityisen viihtyisäksi ja tehdä siitä lämmin kotoisa pesä. Sain meidän syksyisen sisustuksen juuri valmiiksi, joten päätin ottaa siitä muutaman kuvan teillekin ja kertoa millä pienillä ja edullisilla jutuilla kotiin voi tuoda syksyn sävyjä.

naaG_Edit-0190 naaG_Edit-0150

Kynttilät, viltit ja kuivakukat (sekä punaviini) ovat ne, mitkä mulla tulee syksystä ensimmäisenä mieleen. Onneksi viime talven kynttilävarastosta oli vielä muutama kynttilä jäljellä, mutta täytyy käydä pian ostamassa uusia kynttilöitä, koska ne hupenee äkkiä. Kynttilöillä saa luotua tunnelmallisen valaistuksen ja puolestaan viltti muhkean näköisesti sohvan reunalle heitettynä tekee sohvan nurkasta kutsuvan. Kuivakukat ovat mun ehdottomia suosikkikasveja, koska a) niitä en voi tappaa ja b) niistä on hauskaa tehdä itse erilaisia kimppuja. Jos mulla ei olisi jonossa jo noin kymmenen hullua bisnesideaa, alkaisin ainoastaan kuivakukkia myyväksi floristiksi.

Uskallan veikata, että rottinkitrendi nostaa päätään taas syksyllä, koska rottinki on materiaalina lämmin ja kodikas. Kuukausi sitten esittelin meidän uuden lasisen olohuoneen pöydän, mutta se löysi itselleen vielä paremman paikan työhuoneesta. Niinpä tilattiin olohuoneeseen meille rottinkinen sohvapöytä, jota olin jo pidempään kuolannut. Vähän jännitti, että saako pöytä meidän olohuoneen näyttämään mummolalta, koska rottinki tuo monelle mieleen isoäidin pirtin, mutta turhaan pelkäsin, koska yhdistettynä meidän muihin huonekaluihin se näyttää todella hyvältä. Rottinki on mun mielestä parhaimmillaan yhdistettynä muuten moderniin sisustukseen.

naaG_Edit-0264 naaG_Edit-0096

Puiset yksityiskohdat ja raa’at materiaalit huokuvat luonnonläheisyyttä ja tuovat sisustukseen pehmeyttä. Ollaan jo pitkään kirottu meidän täyteen ahdettuja kaappeja, joten hankimme meidän kodin pitkään käytävään neljä mäntyhyllyä, joissa on kaunis käsittelemätön pinta. Sen lisäksi, että pinta näyttää hyvältä myös syksyn jälkeen, jos lämpimät sävyt eivät enää miellytä voi hyllyjen päälle vetää esimerkiksi mustan maalikerroksen. Tosin epäilen sitä, koska olen hullaantunut vaaleaan puuhun, eikä se johdu vain syksystä. Hyllyt näyttää jo nyt todella hyvältä, mutta olen tilannut asentajan, joka tulee ensi viikolla asentamaan hyllyt irti lattiasta ja nostamaan niiden yläpuolella olevia tauluja korkeammalle. Samalla kerralla asentaja tulee irrottamaan myös yhden hyllyn työhuoneen seinästä, koska ajattelin maalata syksyn myötä työhuoneeseen tumman tehosteseinän. Seiniä maalaamalla saa ison muutoksen helposti ja meidän tapauksessa vieläpä ilmaiseksi – Lumo-kotien asukkaana nimittäin saadaan maalit ja myös maalaustarvikkeet täysin veloituksetta. Maalien lisäksi Lumo-kodissa asumisen parhaita puolia on se, että ei tarvitse itse maksaa rikkoutunutta uunia tai muitakaan käytössä kuluneita kiinteitä kalusteita ja vikailmoituksen jättämisen jälkeen huoltoyhtiö on ollut oven takana jo seuraavana aamuna.

naaG_Edit-0223

Mikäli ei ole tarvetta hankkia uusia huonekaluja, kuten meillä oli, voi puuta tuoda mukaan sisustukseen myös pienemmillä käyttötavaroilla tai koriste-esineillä. Ostin tummemman leikkuulaudan kaveriksi tämän vaalean vähän erikoisemman näköisen laudan ja tykkään pitää näitä esillä, koska näin kauniita esineitä olisi sääli pitää kaapissa piilossa. Puiset leikkuulaudat toimii myös tarjottimina ja itse käytänkin niitä enemmän siihen kuin varsinaiseen käyttötarkoitukseen. Vaihdoin kettiöön myös syksyisemmän keittiöpyyhkeen.

naaG_Edit-0260 naaG_Edit-0237

Jo pienillä tekstiileillä, kuten oranssilla keittöpyyhkeellä sai luotua syksyisemmän fiiliksen, mutta isommat tekstiilit muuttaa koko huoneen ilmeen. Haaveilin jo viime vuonna kanelinruskeista pellavalakanoista, mutta tänä vuonna rohkenin vihdoin ostamaan ne. Näissä lakanoissa nukkuessa tuntuu, kuin nukkuisi puusta pudonneiden oranssien vaahteranlehtien keskellä.

naaG_Edit-0276

Tykkäsitte paljon, kun Olohuoneen Muodonmuutos -postauksessa linkkasin mun suosikkivuokrakoteja Lumo-verkkokaupasta. Sillon linkatuista kodeista enää muutama Vantaalla oleva koti on vapaana, joten linkkaan tähän alle mun uudet suosikit. Nää alla linkatut kodit on heti vuokrattavissa Lumo-verkkokaupan kautta ja mikä siisteintä –ilman vuokravakuutta. Voit siis muutamalla klikkauksella vuokrata itsellesi uuden kodin syksyksi ja käyttää edellisen kotisi vuokravakuuden vaikkapa syksyisen sisustuksen loihtimiseen.

Helsinki

Töölönkatu 11-15 F 109d, Etu-Töölö, Helsinki / 1H+KT

Eteläinen Hesperiankatu 18 A 7, Etu-Töölö, Helsinki / 1H+KT

Kotkankatu 9 A 17, Alppila, Helsinki / 1H+KT

Karibiankuja 4 A 32, Jätkäsaari, Helsinki / 1H+KT

Saariniemenkatu 6 B 31, Hakaniemi, 00530 Helsinki / 2H+KT

Espoo

Saunalahdenkatu 2 C 71, Saunalahti, Espoo / 2H+KT

Reelinkikatu 2 A 22, Saunalahti, Espoo / 1H+KT

Muu Suomi

Värimestarinkaari 3 B 47 Hyvinkää, Hyvinkää / 1H+KT

Yliopistonkatu 40b B 12, Keskusta, Jyväskylä / 1H+KT

Bostoninkaari 2 B 25 Sula, Tuusula / 2H+KT

Linnaniemenkatu 1 D 39 Keskusta, Hämeenlinna / 2H+KT

Satakunnankatu 21 A 13 Tammerkoski, Tampere / 2H+KT

Hippoksentie 31 G 34 Vasaramäki, Turku / 2H+KT

Kaivokselantie 5f A 37 Kaivoksela, Vantaa / 2H+KT

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *