Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Skrollaa alas
en
fi

RESEPTI: JANNEN JAUHELIHAKASTIKE

elokuu 31, 2019
  • Annoksia: 4 ANNOSTA
  • Valmistusaika: 25 MINUUTTIA
  • Vaikeusaste: HELPPO
  • Arvio: (10332 Arviota)

AINEKSET

400 g jauhelihaa
puolikas iso sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
2,5 tl paprikamaustetta
2 tl chilimaustetta
1,5 tl valkosipulimaustetta
2 rkl hunajaa
0,5 dl ketsuppia
3,3 dl ruokakermaa
2 rkl majoneesia
1,5 dl juustoraastetta

TARJOILE NÄIDEN
KANSSA

juustoraastetta
tuoretta basilikaa
spagetti

Tässä on maailman paras jauhelihakastie resepti, siis ainakin mun ja Valtterin mielestä. 😀 Mä muistan kun yläasteella meillä oli kokki tuuraamassa köksän tunnilla ja hän sanoi, että jauhelihakastikkeeseen kannattaa aina laittaa ripaus sokeria. Vanhempana kun muutin omilleni olin köyhä opiskelija eli söin jauhelihaa kyllästymiseen saakka, joten vaihtelun vuoksi mieleeni kokeilla sokerin tilalta hunajaa ja näin syntyi tämä mausteinen ja hieman makea jauhelihakastike, joka on saavuttanut vuosien aikana lähes ikonisen statuksen tuttavapiirissäni. Tosin sillon opiskeluaikoina rahatilanteen vuoksi ei ollut aina varaa kaikkiin aineksiin, joten välillä menin hieman köyhemmällä toteutuksella. Enää tätä ei tule syötyä päivittäin (mikä on ihan hyvä, sillä tämä on todella tuhtia! :D), mutta tämä on yksi Valtterin suosikkiruoista, joten teen tätä aina välillä hänen toiveestaan ja tää on aina yhtä herkullista!

VALMISTUSOHJE:

Paista jauheliha pannulla. Kun jauheliha on lähes ruskeaa lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paista kunnes sipuli on hieman kullanruskeaa. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit ja paista kunnes tomaatit ovat pehmentyneet.  Mausta jauheliha mustapippurilla ja suolalla, sekä valkosipuli, paprika- ja chilimausteella (näistä kahta viimeistä käytän usein reippaasti enemmän kuin ohjeessa, joten näitä voi lisätä jos kaipaa lisää makua). Sekoita hyvin. Lisää joukkoon hunaja ja ketsuppi, sekä hetken kuluttua ruokakerma. Anna jauhelihakastikkeen kiehahtaa ja vaihda tämän jälkeen levy pienelle lämmölle. Kun kastike on hetken hautunut lisää lopuksi majoneesi ja juustoraaste ja pyöräytä ne kauhalla kastikkeen sekaan. Tarjoile juustoraasteen, tuoreen basilikan ja hyvän spagetin kanssa.

Vinkki: Reseptiä kannattaa kokeilla myös vegaanisena. Saat siitä vegaanisen korvaamalla jauhelihan härkiksellä, hunajan agavesiirapilla, ruokakerman vegaanisella kermalla, majoneesin vegaanisella majoneesilla, sekä juustoraasteen vegaanisella juustoraasteella.

Paras jauhelihakastike Helppo jauhelihakastike

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *