Skrollaa alas
en
fi

RESEPTI: JOULUINEN NEGRONI & NEKKUKAAKAO

20 joulukuun, 2022
  • Annoksia: 6
  • Valmistusaika: 20 MINUUTTIA
  • Vaikeusaste: HELPPO
  • Arvio: (38 Arviota)

AINEKSET:

JOULUINEN NEGRONI

Mausteet

Appelsiini
Mausteneilikoita
Kardemummaa
Kanelitankoja
Kokonaisia mustapippureja
Tähtianiksia

Alkoholit

Giniä (esimerkiksi Gordon's London Dry Gin)
Camparia
Makeaa vermuttia

Jäitä

NEKKUKAAKAO

Karkkinekkuja
Kaakaojauhetta
Maitoa (tai kaurajuomaa)
Kermavaahtoa

Alkoholit

Vodkaa (esimerkiksi Koskenkorva Luomu Vodka tai Absolut)

 

Joulunviettooni kuuluu olennaisena osana hyvän jouluruoan ohella viinit ja erilaiset glögit. Tänä jouluna halusin kuitenkin kokeilla myös jotain muuta suun kostuttajaa, sillä kuluneen vuoden aikana on tullut maisteltua ihania cocktaileja. Tästä inspiroituneena päätin testata aattoa varten paria uutta drinkkireseptiä.

Jos Aperol Spritz villitsi suomalaisia pari vuotta sitten, niin tänä vuonna ravintoloissa on tilattu Camparia varastoon varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Ensimmäinen näistä jouluisista cocktaileista on siispä tietenkin Negroni, mutta koska on joulu, halusin tuoda tähän klassikkoon joulun tunnelmaa erilaisilla mausteilla.

Minttukaakao puolestaan on todellinen after ski -klassikko ja varmasti monille tuttu. Toinen resepti ei kuitenkaan ole minttukaakao vaan nekkukaako, sillä joulun makua kaakaoon tuo itse nekuilla maustettu vodka.

Kummankaan cocktailin valmistamista ei kannata jättää jouluaatolle, sillä molemmat vaativat pari vuorokautta jääkaapissa. Negroni sopii tarjoiltavaksi aperitiivina ennen ruokaa ja nekkukaakao on täydellinen jälkiruoka.

VALMISTUSOHJEET:

Jouluinen negroni

Esivalmistelut

Aloita paahtamalla mausteita kuumalla pannulla. Levyn ei tarvitse olla ihan täysillä, mutta pannu saa olla reilusti kuuma. Paahda mausteita pannulla noin 5 minuutin ajan, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Varo polttamasta mausteita. Kun ihana jouluinen tuoksu on vallannut keittiösi, ota pannu pois liedeltä ja anna mausteiden jäähtyä.

Kaada jäähtyneet mausteet tiiviisti suljettavaan lasipurkkiin ja kaada päälle 200 ml valitsemaasi giniä. Negroniin sopii kuiva maustamaton gini, mutta voit käyttää myös sitä, mitä kaapistasi sattuu löytymään. Laita gini maustumaan jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi.

Drinkin kasaaminen

Laita on the rocks -lasiin reilusti jäitä, jotta lasi viilenee. Anna lasin viilentyä hetki ja ota sillä välin muut tarvikkeet lähelle.

Ota kuorimaveitsellä appelsiinista yksi suikale kuorta. Tällä koristellaan drinkki.

Siivilöi maustamastasi ginistä pois mausteet.

Kaada jäät pois lasista ja lisää lasiin yksi iso jääpala. Jos sinulla ei ole muottia suurille jääpaloille, täytä lasi pienillä jääpaloilla.

Mittaa lasiin maustettua giniä, Camparia ja punaista vermuttia suhteessa 1:1:1, eli esimerkiksi 3 cl jokaista.

Sekoita drinkkiä pitkävartisella lusikalla noin 30 sekunnin ajan kuljettamalla lusikkaa reunaa pitkin. Näin maut yhdistyvät keskenään ja negroni laimenee vähän jään sulaessa.

Koristele negroni appelsiinin kuoriviipaleella. Sivele lasin reunoja kuorella ja pudota kuori lasiin.

 

Nekkukaakao

Esivalmistelut

Aloita murskaamalla karkkinekut esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. Nekut kannattaa laittaa pussiin, jotta ne eivät leviä ympäri keittiötä. Laita murskattu massa lasipurkin pohjalle ja kaada päälle 200 ml valitsemaasi vodkaa. Tässä kannattaa käyttää esimerkiksi Koskenkorvan luomuvodkaa, sillä se on useaan kertaan tislattu eikä näin jätä drinkkiin kitkerää makua. Laita lasipurkki jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi.

Drinkin kasaaminen

Siivilöi nekuilla maustettu vodka.

Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito (tai kaurajuoma).

Mittaa mukin pohjalle 4 cl maustettua vodkaa.

Kaada päälle kuuma maito ja lisää haluamasi määrä kaakaohauhetta. Koristele kermavaahdolla ja nekulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *