Skrollaa alas
en
fi

RESEPTI: JOULUINEN ROCKY ROAD / SUOLAINEN KINUSKI

joulukuu 16, 2018
  • Annoksia: 10
  • Valmistusaika: 20
  • Vaikeusaste: HELPPO
  • Arvio: (9 Arviota)

AINEKSET

400 g maitosuklaata
50 g voita
piparkakkuja
vaahtokarkkeja
0,8 dl ruokosokerisiirappia
1 dl kuohukermaa
1 tl Maldon merisuolaa


Kaupallinen yhteistyö: Maldon

Joulunajan parhaita asioita ovat ruoat ja herkut. Vaikka rakastan perinteisiä joulupöydän antimia, on niitä mukava tuunata hieman välillä ja tällä kertaa päädyin tuunaamaan Rocky Roadin reseptiä.

Innostuin yhdistämään kaksi suosikkiani; Rocky Roadin, sekä suolaisen kinuskin. Kinuskikastikkeelle täydellisen maun antoi Maldonin laadukas merisuola, joka tuo hienostuneen maun leivoksiin ja ruokiin. Maldon-suolaa on valmistettu jo vuodesta 1882 ja se valmistetaan Englannin Maldonissa edelleen samoin perinteisin käsityömenetelmin, joita on vaalittu jo sukupolvien ajan. Maldon-suola on peräisin Blackwater-joesta, joka virtaa Maldonin kaupungin läpi. Maldonin keveys piilee suolakiteiden muodossa, sillä jokainen suolakristalli on pyramidin mallinen.

VALMISTUSOHJE:

Aloita suolaisen kinuskikastikkeen valmistaminen mittaamalla ruokosokerisiirappi ja kuohukerma kattilaan. Keitä seosta noin 10 minuuttia ja lisää Maldon merisuola. Sekoita ja siirrä kastike pois levyltä jäähtymään.

Seuraavaksi sulata maitosuklaa. Itse teen tämän aina niin, että laitan vettä hieman kattilan pohjalle ja lämmitän sen kiehuvaksi. Tämän jälkeen laitan kattilan päälle metallisen kulhon ja pilkon suklaat sinne. Lisää sulaneen suklaan sekaan voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada 2/3 osa suklaasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää päälle murskatut piparkakut, vaahtokarkit ja suolainen kinuskikastike ohuena nauhana. Lisää päälle loput suklaasta ja koristele piparimuruilla. Siirrä valmis Rocky Road kylmään jähmettymään. Nauti!

blogikoko_Edit-8885

blogikoko_Edit-8904

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *