Skrollaa alas
en
fi

RESEPTI: KOLMEN JUUSTON LASAGNE

huhtikuu 29, 2016
  • Annoksia: 6
  • Valmistusaika: 60 MINUUTTIA
  • Vaikeusaste: KESKIVAIKEA
  • Arvio: (16 Arviota)

AINEKSET:

12 kpl lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta

Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 prk kirsikkatomaatteja
1 sipuli
chilimaustetta
paprikamaustetta
valkosipulimaustetta
mustapippuria
suolaa
1 rkl hunajaaa
3 dl ruokakermaa
0,5 dl ketsuppia

Juustokastike
400 g raejuustoa
2 dl emmentaljuustoraastetta
5 dl kolmen juuston ruokakermaa
70 g tomaattipyreetä

Hellou! Se ois taas tiistai, mikä tarkoittaa uutta reseptiä. Mä rakastan lasagnea, voisin syödä sitä valehtelematta joka päivä (Olen tainnut pienenä lukea liikaa Karvista… Ehkä vihanikin maanataita kohtaan kumpuaa sieltä.) Etenkin mammani tekemä lasagne on ehdottomasti tämän poitsun lempiruoka ja aina Ouluun lapsuudenkotiin mennessä sitä on pakko saada.

Me kokataan myös kotona Valtterin kanssa aika usein lasagnea, kolmen juuston lasagnea. Se on vähän tuhdimpi ja miehekkäämpi versio lasagnesta, en edes halua laskea kaloreita… Mutta se on niin pirskutan hyvää, että vetää lähes vertoja mamman lasagnelle! Ja kunahan tätä ei joka päivä mussuta niin väliäkös niillä kaloreilla. 🙂

VALMISTUSOHJE:

Kuori ja pilko sipuli, sekä viipaloi tomaatit. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon ensin sipuli ja sitten tomaatit. Lisää mielesi mukaan chilimauste, paprikamauste, valkosipulimauste, mustapippuri ja suola. Lisää joukkoon hieman hunajaa tai vaihtoehtoisesti sokeri, sillä se tuo esiin makuja. Kaada lopuksi pannulle myös ruokakerma ja ketsuppi.

Kaada kaikki juustokastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita. Lusikoi osa juustokastikkeesta uunivuoan pohjalle niin että pohja peittyy. Asettele kastikkeen päälle lasagnelevyjä ja peitä se jauhelihakastikkeella. Jatka näin kunnes päälimmäiseksi kerrokseksi tulee kunnon kerros juustokastiketta. Lisää päälle vielä ohut kerros juustoraastetta.

Paista lasagne 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.

IMG_5429

IMG_5426

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *