Skrollaa alas
en
fi

HAIRSRESSER Q&A

4 syyskuun, 2015

Hellou! Pyysin teitä aiemmin tällä viikolla Instan (@jannenaakka) puolella laittamaan mulle hiuksiin liittyviä kysymyksiä, joihin ootte halunnu aina saada vastauksen. Koska mä en todellakaan ole mikään hiusekspertti niin valkkasin osan kysymyksistä ja esitin ne mun luottoparturilleni. Eli alla parturi-kampaamo Paraelista super taitavan Henry Harjusolan vastaukset kysymyksiinne. Henry kertoo teille miten estää hiusten sähköistyminen, mitä hiusharjaa suosittelee, miten saada pidemmät ja tuuheammat hiukset, ratkaisut monenlaisiin hiusongelmiinne, sekä vinkkejä eri hiustyypeille ja yleisesti hiustenhoitoon ja niin paljon vastauksia muihin mietityttäviin hiusjuttuihin.

Jos et saa alla vastausta kysymyksiisi niin varaa aika yhteistyö kampaamooni Paraeliin, siellä Henry takulla kertoo parhaat vinkit juuri sinun hiuksillesi ja taikoo ne samalla upeaan kuntoon. Ajanavaraus heillä on netissä eli täällä, lisää infoa heistä saat Paraelin Facebook -sivuilta elikkäs täältä. Paraelin Ja Henryn löydät myös Instagramista nimimerkeillä @parael_hair ja @henryharjusola.

1. Miten pystyisi pidentämään hiusten pesuväliä, kun olen aina pessyt hiukset joka ilta ja hiukset alkavat rasvoittua alle vuorokaudessa?
Jos olet tottunut pesemään hiuksesi päivittäin niin vaihtaessasi pidempään pesuväliin (suositus jokatoinen päivä) hiuksesi tulevat rasvoittumaan ensimmäisen kuukauden ajan. Rasvoitusta voi tällöin hidastaa heti pesun jälkeen laittamalla kuivashampoota tyveen. Kuukauden jälkeen hiukset tottuvat pidempään pesuväliin, jolloin rasvotus hidastuu.

2. Miten saisin estettyä hiusten pörröisyyttä ja katkeilua? Mulla on kiharat hiukset, joten niiden katkeillessa katkenneet hiukset jäävät pörrösesti esim. poninhännän ulkopuolle.
Hiusten katkeilua voi estää käyttämällä kosteuttavia,  rakennepaikkaavia maskeja sekä tuotteilla, jotka on suunnattu erityisesti hauraille latvoille. Joku hiuslaatu katkeilee enemmän kuin toinen ja juuri kihara hiuslaatu on yleensä hauraampi.

3. Kauanko kestää hiusten ”palautuminen” värjäämisestä?
Kemiallisen käsittelyn hiuksiin aiheuttama vaurio ei katoa koskaan hiuksista. Jonkin ajan kuluttua hiukset saattavat palata ns. ”normaaliin tilaan”, kun esimerkiksi värjäyksen aiheuttama ylimääräinen kiilto vähenee, mutta happivaurio siellä silti pysyy.

4. Mitä kannattaa tehdä kun hiukset lähtevät ja katkeileilevat aina kun harjaaan hiuksia?
Kannattaa investoida hyvään harjaan, suosittelen ennen kaikkea Tangle teezeriä tai myös luonnonharja on hyvä valinta. Kannattaa kokeilla myös rakennepaikkaavia maskeja noin kerran viikossa.

5. Vahingoittaako jatkuva kiinni pitäminen (ponnarilla) hiuksia?
Jatkuva kiinni pitäminen aiheuttaa tukkaan mekaanistarasitusta ja etenkin jos käytät huonoa ponnaria (esimerkiksi sellainen, jossa metallinen osa). Hiuksia kannattaisia yrittää pitää yhtä paljon auki kuin kiinni. Hyvä ponnarivalinta on invisibobble eli ns. ”puhelinlankaponnari”.

6. Mun hiukset takkuntuu tosi helposti vaikka olen juri harjannut ne. Onko sen estämiseen mitään keinoa?
Kannattaa käyttää sekä pesun yhteydessä, sekä pesun jälkeen silottavia ja selvittäviä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Esimerkiksi hyvä tällainen hiuksiin jätettävä tuote on Lanzan KB2 Hydrate Detangler.

7. Miten saa kasvatettua pidemmät hiukset?
Hiusten hyvinvointi lähtee siitä mitä syö, eli kannattaa kiinnittää huomiota vitamiinien saantiin ja lisäksi mahdollisesti syödä apteekista saatavaa biotiiniä sekä kiinnittää huomiota hiuspohjan hyvinvointiin. Hiuspohjaa tulisi hoitaa samaan tapaan kuin muutakin ihoa eli käyttää toisinaan hiuspohjaa kuorivia, sekä hoitavia tuotteita.

8. Paljonko hiukset vaurioittuu, kun ne vaalentaa?
Vaalentaminen on yksi eniten vauriota aiheuttavista käsittelyistä, mitä hiukselle voi tehdä, heti permanentin ohella. Erityisesti aina hiuksia vaalentaessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä tällöin saat vaaleat, mutta vielä hyvä kuntoiset hiukset.

9. Mitä mieltä olet hiustenpidennyksistä?
Hyvin tehdyllä pidennyksellä saa helposti haluttua tuuheutta ja/tai pituutta hiuksiin, näissä asiossa kannattaa kääntyä aina ammattilaisen puoleen. Klipsipidennykset on hyvä tapa kokeilla lisäpituutta ja tuuheutta ilman jatkuvan pidennyksen vastuuta. Pidennysten laatu menee lähes aina hinnan mukaan eli mitä kalliimpaa, sen laadukkaampaa hiusta.

10. Miten saa sähkösyyden pois hiuksista?
Usein hiusten sähköisyys johtuu siitä, että ne ovat kuivat, kuten esimerkiksi talvella. Satsaa hyvään kosteuttavaa shampooseen, mutta ennen kaikkea hoitoaineeseen ja jätettävään hoitoaineeseen.

11. Mitä hiustuotemerkkiä suosit yleisesti?
Yleisesti hiusten hoitoon suosin Lanzaa. Lanzan tuotteet sisältävät laadukkaita raaka-aineita, jotka pääsevät molekyylitasolla syvemmälle hiukseen.

12. Miten saan paksut mutta littanat hiukset ilmavimmiksi?
Hyvin usein paksut hiuket ovat littanat siksi että ne ovat likaiset. Tämän vuoksi hiukset kannattaa pestä tarvittaessa kaksi kertaa peräkkäin ja vähintään kerran kuukaudessa syväpuhdistavilla tuotteilla. Vaikka hiukset olisivat paksut ne eivät automaattisesti ole tuuheat, joten kannattaa kiinnittää huomiota tuuheuttaviin tuotteisiin (shampoo, hoitoaine, hiuksiin jätettävä hoitoaine, jne).

13. Miten saada suorat hiukset aamuksi ilman mitään suorisusrautaa, koska ne vahingoittaa tosi paljon hiuksii?
Laita yöksi löysä ponnari ylös mahdollisimman korkealle päälaelle, jolloin mahdollinen ponnarinjälkiä jää näkyville. Näin se on aamulla helppo muutamalla suoristusraudan vedolla helppo siistiä eli suoristusraudan käyttö minimoituu.

14. Miten saa noin valkoiset hiukset kuin Jannella ja miten ne on leikattu?
Klikkaa tästä postaukseen.

15. Auttaako kylmällä vedellä peseminen hiuksien hyvin vointiin ja laatuun?
Kun tekee viimeisen huuhtelun hiuksiin kylmällä vedellä niin se sulkee hiussuomuja ja saa hiuksista sileämmät ja kiiltävämmät.

16. Jos hieroo päänahkaa usein niin nopeuttaako se hiusten kasvua?
Päänahan hierominen lisää hiuspohjan verenkiertoa, jolloin ravinteet pääsee paremmin hiuspohjaan ja hiustuppeen. Tämä saattaa kiihdyttää hieman hiusten kasvua.

17. Kuinka saa kiiltävät hiukset?
Hiusten kiiltoa voi lisätä kiiltosuihkeella tai kiiltotipoilla.

18. Miten luonnonkiharat saa pysymään suorana?
Ennen hiusten suoristamista suoristusraudalla, kannattaa hiuksiin laittaa hyvää lämpösuojaa, josta löytyy vähän pitoa. Hyvä tuote tähän on esimerkiksi KMS Free Shape 2 in 1.

19. Millä aineella sais tosi liukkaat hiukset pysymään kiharalla?
KMS Free Shape 2 in 1 on hyvä tuote myös kihartamisen pohjalle.

20. Mulla on laineikkaat hiukset. Miten saisin niihin hellävaraisesti korkkiruuveikiharoita, niin ettei se polttaisi hirveästi hiuksia?
Kannattaa ostaa kiharille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, kuten hyvä hiuksiin jätettävä kiharavoide. Se auttaa luonnonkiharoita muodostumaan paremmin ja pysymään koko päivän, jolloin tarve käyttää kiharrusrautaa vähenee. Jos haluat erittäin eroteltuja kiharia osta esimerkiksi samettirullia ja kokeile laittaa ne yöksi päähän.

21. Pilaako sauna hiukset?
Lämpö ei välttämättä vahingoita hiuksia, mutta hiukset on hyvä kastella, laittaa niihin hoitoainetta ja peittää ne pyyhkeellä saunan ajaksi.

22. Mikä ois sellanen tapa jolla saa hienot kiharat aamuksi… Letit, joku kampaus, vai?
Esimerkiksi yöksi jätetyllä kahdella ranskanletillä saa erittäin kivat lainekiharat seuraavalle päivälle.

23. Mitä tehdä, kun hiukset on niin huonossa kunnossa?
Kannattaa kokeilla Olaplex hoitoa (tehdään myös meillä Paraelissa), jonka lisäksi käyttää rakennepaikkaavia tehohoitoja ja muistaa aina käyttää kosteuttavia tuotteita. Jos hiukset ovat oikeasti erittäin huonossa kunnossa, ainoa vastaus on hiusten leikkaaminen.

24. Jos on kiharat hiukset, voiko ne suoristaa jotenkin pitkäaikaisesti?
On olemassa suoristuspermanentteja, jotka suoristavat hiuksen rakenteen pysyvästi. Nämä ovat kuitenkin erittäin rasittavia hiuksille. Toinen vähemmän vahingoittava, lähes vahingoittamaton on esimerkiksi Goldwellin Kerasilk -käsittely, joka suoristaa ja silottaa hiuksen rakenteen noin kuudeksi kuukaudeksi.

25. Minkä ikäisenä hiukset on järkevää värjätä (äiti ainakin sanoo, että kun värjää hiukset niin päänahka menee pilalle)?
Alle 16 -vuotiaille ei suositella hiusten värjäämistä, koska tällöin hiuspohja ei ole vielä täysin kehittynyt. Värjääminen voi siispä liian nuorelle aiheuttaa pysyviä vaurioita hiuspohjaan. Oikein suoritettu hiustenvärjääminen ei pilaa hiuspohjaa.

26. Millä tavalla voisin huoltaa erittäin kuivia hiuksiani perushuollon (shamppoo+hoitoaine) lisäksi?
Käytä kerran viikossa syväkosteuttavaa maskia ja jokaisen pesun jälkeen hiuksiin on syytä suihkuttaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

27. Mikä auttaa parhaiten kuivaan päänahkaan/hilseileviin hiuksiin?
Kuivalle hiuspohjalle on erilaisia sille suunnattuja shampoita ja hoitoaineita, jotka estävät päänahan kuivumisen ja täten myös hilseilyn. Esimerkiksi KC Professional Biosystem -tuotteet.

28. Kannattaako hoitoainetta levittää kokopäähän? Ja kuinka kauan sen tulisi antaa vaikuttaa?
Hoitoainetta kannattaa levittää hiusten kunnosta riippuen myös tyveen, pääasiassa kuitenkin latvoihin. Yleensä hoitoaineen kyljessä lukee sille suositeltu vaikutusaika, mutta yleisesti ottaen mitä pidempään niin sen parempi.

29. Jos kampaamoosi tulee asiakas, joka antaa sinun tehdä mitä vain hiuksilleen, mitkä asiat vaikuttavat hiusten leikkuuseen/värjyyseen?
Hiuksen värjäämiseen vaikuttaa se miten sitä on käsitelty aiemmin. Leikkuuseen hiusten kunto ja kasvupyörteet.

30. Kannattaako hiukset värjätä kotona vai kampaamossa?
Ehdottomasti kampaamossa, koska ammattilainen tietää mitä tekee.

31. Paljonko hiukset kestävät värjäämistä?
Riippuu hiusten rakenteesta, mutta suomalainen normaali tukka ei kestä useita värikäsittelyjä. Etenkin jos kyseessä on käsittely vaaleammaksi.

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *