Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: THE BEST MOZZARELLA PIZZA

3 marraskuun, 2015
SERVINGS:| PREP TIME: 30 MINUTES | COOK TIME: 13-14 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY

Hey! I used to post my favorite recipes all the time on my blog but because I’ve had an extremely busy year I’ve kind of forgotten about them. I’d like to change that again! To be honest, even though I enjoy working in the kitchen I suck at cooking and that’s why I love easy breezy recipes. And those are the kinds I’m gonna share with you guys!

Could there be any either better or easier recipe than delicious pizza? I don’t think so *heart-eye emoji* I usually like mine with some chicken, pineapple, feta cheese and mayo but this time I wanted to go with something different.

THE BEST PIZZA CRUST

2 1/2 dl water
1 bag (11g) dry yeast
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
ca. 5 dl wheat flour
2 tablespoon olive oil

Warm the water to about 42 Celcius / 107.6 Fahrenheit degrees. Mix the dry yeast to a small amount of flour and add the mix to the water. Add salt and sugar. Add slowly the rest of the flour to the mix. Add the olive oil. Leave the dough a bit soft. Put the dough bowl to the kitchen sink with warm water and cover it with a towel. Let it rise threefold. Set the oven to 225 Celcius / 437 Fahrenheit degrees. When the dough has risen, separate it to two different parts and spread the parts onto baking trays covered with a baking paper to make two pizzas. You can also spread the dough onto a baking tray and make one larger pizza. Pre-bake the crust on the lower section of the over for 5 minutes.

MOZZARELLA PIZZA TOPPING

200g tomato purée
100g mozzarella grated cheese
 2 kpl (à 150 g) mozzarella-cheese
1 dl pesto
1 case cherry tomatoes
1 pot rucola
oliveoil
dried oregano
black pepper from a pepper mill

Wash and slice the tomatoes. Slice the mozzarella to thin slices. Add tomato purée on the crust and sprinkle on some grated cheese. Add mozzarella cheese and the tomato slices. Add some pesto with a spoon on the tomato slices and mozzarella. Bake the pizza on the lower section of the over till the cheese has melted and sides are golden brown, for ca. 7-9 minutes. Add some rucola and olive oil. Season with some oregano and black pepper.

***

Hellou! Tein aikoinaan tänne blogin puolella ruoka reseptejä tai no enemmänki suklaakaloripommiherkkujen ohjeita, mutta ne on kiireisen vuoden aikana vähän jääneet… Rakastan suklaata ja näin joulun alla taas kaikki suklaaherkut tuli mieleeni (joulu = suklaajuhla), mistä tulikin sitten sellainen idea, että voisin alkaa jakamaan täällä taas helppojen ruokien ja herkkujen reseptejä. Voisin tehdä näitä ruoka-aiheisia postauksia ihan viikottain, vaikkapa aina näin tiistaisin, miltäs kuulostaa? Ehkä joku tiistai voisi olla ensimmäisen kokkivideonkin aika?
Mikä voisikaan olla herkullisempi ja helpompi ruoka aloittaa, kuin PIZZA! Oulusta kun kotoisin ollaan niin mun känkkyyn kuuluu yleensä kana, ananas, tomaatti, feta, juusto ja hitokseen majoneesia päälle! Nyt kokeilin jotain vähän kevyempää, nimittäin mozzarella-pesto-rucolapizzaa ja voi taivas, kun oli taivaallista!

PARAS PIZZATAIKINA
2 1/2 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää seos veteen. Lisää myös suola ja sokeri. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi. Nosta taikinakulho lämpimään vesialtaaseen. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut jaa se kahteen osaan ja levitä siitä kaksi paksua pyöreää pizzaa tai levitä koko taikina yhdelle uunipellille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 5 minuuttia.
MOZZARELLA PIZZA TÄYTE

200g tomaattipyree
100g mozzarella juustoraastetta
 2 kpl (à 150 g) mozzarella-juustoa
1 dl pestoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
oliiviöljy
kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä

Pese ja viipaloi tomaatit. Siivuta mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Lisää tomaattipyree pohjalle ja ripottele juustoraastetta päälle. Lisää mozzarella ja tomaatti viipaleet. ”Tipottele” (onkohan tuo edes sana) lusikalla pestoa tomaatti ja mozzarella paloille. Paista pizza uunin alatasolla, kunne juusto on sulanut ja reunat on rapean kullanruskeat, noin 7-9 minuuttia. Lisää pinnalle rucolaa ja valuta päälle oliiviöljyä, mausta oreganolla ja mustapippurilla.

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *