Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: SWEET POTATO FRIES & PEPPER DIP SAUCE

17 marraskuun, 2015
SERVINGS: 2 | PREP TIME: 30 MINUTES | COOK TIME: 65-70 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY

Hey! It’s Tuesday so it’s time for a new recipe, whoop. I apologize you guys beforehand about the hunger some of you may get from these pictures… My stomach is growling while writing this post, haha!

A couple of years ago I tasted sweet potato fries for the first time ever and from that moment my point of view in life was completely changed. They’re sweet but salty at the same time and million times better than typical french fries. I always order them if it’s possible to choose between those two. I have wanted to cook them for a while now but I’ve been afraid that they wouldn’t be as tasty as at a restaurant. But it was all in vain because once I got them out of the oven I was super proud of myself. They taste SO good with this recipe — and they’re kind of healthy… Well, not for me because I love to eat them with that pepper dip sauce 😀 But I love the combination so I can’t help it.

***

Heippa! Tiistaiseen tapaan tänään taas vuorossa herkullista reseptiä, jei! Pahoittelen jo etukäteen siitä nälästä, minkä näillä kuvillani aiheutan tai ainakin tuo ensimmäinen kuva sai mun mahan jo kurnaamaan… Murr…

Varmaankin noin pari vuotta takaperin maistoin elämäni ensimmäisen kerran bataattiranskalaisia ja mun maailma mullistu täysin!!! Ne on samalla suolaisia, mutta makeita ja monin kerroin parempia kuin tavalliset ranskalaiset. Nykyään jos vain on mahollista tilaan ”batikset” mielummin kuin normi ”ranet”. Jokunen aika sitten kokeilin tehä näitä kotona, mutta olin vähän epäileväinen tuleeko niistä yhtä hyviä kuin ravintolassa. Niistä tuli kuitenkin parempia ja näitä onkin syöty tässä taloudessa jo vähän liikaakin… Tosin ei bataattiranskalaiset edes ole epäterveellisiä, mutta mä vaan rakastan syödä niitä mun lemppari majoneesin kera, paprikamajoneesin!

PEPPER DIP SAUCE

2 dl canola oil
1 egg
1 teaspoon dijon-mustard
1 teaspoon white vinegar
1/3 teaspoon salt
1 sweet pepper
1 teaspoon barbecue spice
0,5 teaspoon granulated sugar

Add canola oil, egg yolk, dijon-mustard, white vinegar and salt to the bowl of a hand blender. Put the blade of the hand blender on the bottom of the blow and start the machine. Wait for a moment and pull out the hand blender slowly. This is how you’ll get a great, basic dip sauce/mayonnaise that you can season the way you like. You can also skip this part and buy some basic, unflavored mayonnaise from your local store and use 2 dls of that instead.

Halve the pepper and remove the seeds. Put the halves on a baking plate that is covered with some baking paper. Cook them in 225 Celsius degrees / 437 Fahrenheit degrees for about 25 minutes so that the skin of the pepper burns. Put the pepper to a small, airtight container. The steam of the hot, cooked pepper peels off the skin of it. Wait for about 10 minutes, then peel off the rest of the skin of the pepper. Mash the peeled pepper into pepper paste. Mix the pepper paste, barbecue spice and sugar with the mayonnaise. Cover it and let it become spiced in the refrigerator for at least the amount of time it takes to make the sweet potato fries.


***
PAPRIKAMAJONEESI

2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöinen)
1 kpl kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1/3 tl suolaa
1 kpl makeaa paprikaa
1 tl grillimaustetta
0,5 tl kidesokeria

Mittaa rypsiöljy, kananmunan keltuainen, dijon-sinappi, valkoviinietikka ja suola sauvasekottimen kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle ja käynnistä sauvasekoitin. Odota hetki ja nosta sauva hitaasti ylös (nostoon korkeintaan 5-10 sekuntia). Näin saat hyvän majoneesinpohjan, mitä voi lähteä maustamaan mielensä mukaan. Voit haluetessasi skipata aiemmat kohdat ja mitata kulhoon 2 dl kaupan valmista maustamatonta majoneesia.

Leikkaa paprika puoliksi ja poista siemenet. Laita paprikan puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita pelti uuniin. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, paprikan pinnan on tarkoitus palaa tässä vaiheessa. Laita paprika heti paahtamisen jälkeen pieneen ilmatiiviiseen kulhoon. Kuumasta paprikasta syntyvä höyry irrottaa sen kuoren. Odota 10 minuuttia ja poista sitten repimällä palanut kuori. Muussaa kuoreton paprika haarukalla tahnaksi. Lisää paprikatahna, grillimauste ja sokeri majoneesin sekaan ja sekoita lusikalla ne yhteen. Anna maustua jääkaapissa kelmulla peitettynä ainakin sen aikaa kun valmistat bataattiranskalaisia.

SWEET POTATO FRIES

1 large sweet potato
2 tablespoon olive oil
1 teaspoon blackpepper
1 teaspoon garlic spice
1 tablespoon breadcrumb
2 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
1 teaspoon pepper spice


Slice the sweet potato into finger-size strips. Put them into a sieve and flush with some cold water, then dry with a towel. Put the strips into a freezing bag and add the olive oil and spices. Close the bag tightly and shake it so that all the strips get spiced. Then put the strips on a baking plate that is covered with some baking paper. Cook them in 225 Celsius degrees / 437 Fahrenheit degrees for about 35-45 minutes or as long as they get a beautiful color. Serve with some pepper dip sauce!


***
BATAATTIRANSKALAISET

1 kpl iso bataatti
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulimaustetta
1 rkl korppujauhoja
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta

Pilko bataatista sormen levyisiä tikkuja. Laita ne siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa pyyhkeellä. Pistä bataatin palat pakastepussiin, lisää oliiviöljy ja mausteet. Sulje pussi tiukasti ja ravistele, jotta kaikki tikut maustuvat. Kaada bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia tai kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Tarjoile paprikamajoneesin kera!

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *