Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: SWEET POTATO BURGERS

1 joulukuun, 2015
SERVINGS: 4 | PREP TIME: 45 MINUTES | COOK TIME: 15-20 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY

The sweet potato burger has become such a trend — just like avocado pasta — during the past year and I’ve seen this recipe all over the internet. Even though I’m a huge lover of sweet potato fries, I was a bit anxious about the burger… But that was in vain, because I looooved it. I’ve seen different kinds of variations of the fillings but decided to go with a more traditional way.

SWEET POTATO BURGERS

Sweet potato slides
2 sweet potatoes
olive oil
salt

Minced meat beefs
500-600g
1 egg
fresh chili
salt
pepper
garlic spice
fresh thyme
fresh mint
1/2 red onion
1 tablespoon Turkish yogurt
olive oil
cheddar

Feta sauce
200g feta cheese
1/2 cucumber
200g Turkish yogurt
1/2 lemon
fresh thyme
pepper
salt
garlic
olive oil

Other fillings
salad
red onion
tomato
fresh mint
some Sriracha sauce


Wash the sweet potatoes and slide them in eight 1 cm thick pieces. Put them on a baking paper, grease with olive oil and add some salt. Cook them in 225 Celsius degrees / 437 Fahrenheit degrees for about 15-20 minutes.

Grate the red onion and chop the chili. Put them in a big bowl, add the minced meat, egg, salt, pepper, a garlic claw, fresh thyme, mint and a tablespoon of Turkish yogurt. Mix all of these together. Start shaping beefs of the mass and be sure to make them the same size as the sweet potato slices. After shaping the beefs press your finger in the middle of them to create a small hole. That way they won’t lose the shape while cooking. Bake the beefs on a hot pan with olive oil. Add some cheddar slices right after baking them so that the cheese melts on them.

Take a big bowl and crush the feta cheese there with the help of a fork. Grate the cucumber and sieve it afterwards to get rid of all the extra water. Add the cucumber, 200g of Turkish yogurt, lemon juice, fresh thyme, pepper, salt, a claw of garlic and some olive oil to the feta bowl.

Put all the fillings between the sweet potato slices and enjoy with, for example, some sweet potato fries and pepper dip sauce (recipe here)!

***

Bataattiburgeri on noussut tänä vuonna avokadopastan tavoin ruokahitiksi ja kyseisen herkun resepti onkin näknyt lähes jokaisessa seuraamassani blogissa. Vaikka bataattiranskalaisten suuri fani olenkin niin burgeri kuitenkin hieman epäilytti mua… Aattelin kuitenkin testata ja se kannatti! Bataattiburgerista on näkynyt jos jonkinmoista versiota, mutta mä aattelin mennä perinteisemmillä burgeritäytteillä ja lähes tulkoon korvata vain sämpylät bataattilveyillä. Ootteko te testannu bataattiburgeria koskaan?

BATAATTIBRGERIT
Bataattikannet
2 kpl bataattia
oliiviöljyä
suolaa
Jauhelihapihvit
500-600g jauhelihaa
1 kpl kananmuna
tuoretta chiliä
suolaa
pippuria 
jauhelihamaustetta
valkosipulia
tuoretta timjamia 
tuoretta minttua
1/2 kpl punasipulia
1 rkl turkkilaista jogurttia
oliiviöljyä
cheddarjuustoa
Fetakastike
200g fetaa
1/2 kpl kurkkua
200 grammaa turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunaa
tuore timjami
pippuria
suolaa
valkosipulia
oliiviöljyä
Muut täytteet
Salaattia
punasipulia
tomaattia
tuoretta minttua
sriracha-kastiketta

Pese bataatit ja leikkaa niistä kahdeksan kappaletta sentin paksuisia kiekkoja. Asette bataattikiekot leivinpaperille, voitele hieman oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paisa 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.

Raasta puolikas punasipuli ja pilko chili. Kaada ne isoon kulhoon, lisää sinne jauheliha, kananmuna, suola, pippuri, jauhelihamauste, yksi valkosipulinkynsi, tuoretta timjamia ja minttua, sekä ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia. Sekoita ainekset taikinaksi. Muotoile jauhelihataikinasta bataattilevyjen levyisiä pihvejä ja paina lopuksi peukalolla niiden keskelle pieni kuoppa, jotta pihvit eivät menetä muotoaan paistaessa. Paista pihvit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää heti paiston jälkeen pihvien päälle cheddarjuustot.

Murskaa isossa kulhossa 200g fetaa, käytä apuna haarukkaa. Raasta puolikas kurkku, siivilöi raasteesta liika vesi pois ja kaada fetamurskaan. Lisää fetamurskaan myös 200g turkkilaista jogurttia, puolikkaan sitruunan mehu, tuoretta timjamia, pippuria, suolaa, yksi valkosipulinkynsi ja oliiviöljyä.

Kokoa jauhelihapihvi, fetakastike ja muut täytteet bataattilevyjen väliin ja nauti vaikkapa teemaan sopivasti bataattiranskalaisten kera. Ohje bataattiranskalaisiin ja paprikamajoneesiin löytyy täältä!

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *