Skrollaa alas
en
fi

MY PHOTOGRAPHY EQUIPMENT

3 joulukuun, 2015

Hey you all! I get frequently asked what equipment do I use for my photos and videos so I decided to introduce you to my babies. I feel like professional equipment doesn’t make you a photographer or ”an artist”. It’s all about the vision. But of course, a great camera and bomb lenses help you to create it in high quality 🙂

I always order my photography and video stuff from Fotoman and I often collaborate with them as well.

CAMERA


CANON EOS 70D – This is a perfect camera for those of you who are interested in both photography and making videos. It has a swivel screen and auto-focus that follows your face. So it looks very natural when you move while filming a video and you don’t have to worry about your face getting blurry.

LIGHTING


CANON SPEEDLITE 430EX II  Winter makes it super hard to shoot and film in Finland, because it’s almost pitch black around the clock. This flash gives a natural lighting to your photos. For example, almost all of the recipe posts have been photographed with this flash.

DÖRR 4X24W, 5 500K – Great light for filming videos! With the help of this you’ll get very natural and stable lighting and it doesn’t give that green effect some lights do. It won’t make strong shadows on your face (if you place it far enough from you).

LENSES


CANON EF 50MM F/1.8 STM  An amazing lens for taking close-ups because it gives a very blurry background. And the price-quality ratio is great.

CANON EF-S 10-18MM F/4.5-5.6 IS STM  A very affordable lens that gives the widescreen effect to photos. Great, for example, for people who travel a lot and love to take landscape pictures.

CANON EF-S 18-135 MM F/3,5-5,6 IS  With this lens I shoot almost all of my videos. It focuses very silently, zooms very far and isn’t too heavy to carry around.

MOBILE


WALIMEX FISH-EYE LENS 180, IPHONE 4/4S/5  A very widescreen lens — the angle of view is 160 degrees which is almost a semicircle. So it’s great for landscape pics and it looks cool on selfies as well. There comes a small metal circle with it that you put around the lens of your phone and the fish-eye sticks around it with a magnet. Super easy and fast! 

WALIMEX MAKRO-LENS, IPHONE 4/4S/5 – With this lens you can take great closeups with a blurry background. There comes a small metal circle with it that you put around the lens of your phone and the macro-lens sticks around it with a magnet — just like the fish-eye.


My go-to lens is CANON EF 50MM f/1.8 STM — what about you?

Heippa! Tosi usein saan kysymyksiä millä välineillä otan mun kuvat tai kuvaan videoni. Oon ehottomasti sitä mieltä, että välineistö ei tee kenestäkään vielä hyvää kuvaajaa vaan kaikki lähtee visiosta. Hyvä välineistö kuitenkin auttaa ikuistamaan tuon idean mahdollisimman laadukkaasti. 🙂

Mä tilaan mun kuvauskamppeet yleensä Fotomanilta, jonka kanssa tehdään myös paljon yhteistyötä. He keksivätkin, että voisin vinkata teille välineet, joilla mä kuvaan!

RUNKO

CANON EOS 70D JÄRJESTELMÄKAMERA – Tosi hyvä runko tyypille, joka haluaa kuvata niin valokuvia kuin videotakin. Tässä kamerassa on nimittäin kääntyvä näyttö, sekä automaattitarkennus joka seuraa kasvoja. Eli kameran edessä voi olla ja liikkua paljon luonnollisemmin, kun ei tarvi pelätä että naama muuttuu sumeaksi.

VALAISTUS

CANON SPEEDLITE 430EX II SALAMALAITE – Talvi on haastavaa aikaa kuvata Suomessa, kun lähes kellon ympäri on hämärää tai ihan umpipimeetä. Jos tän salaman ohjaa heijastamaan valon seinän tai katon kautta niin saa valaistuksen näyttämään tosi luonnolliselta. Esimerkiksi lähes kaikki blogini ruokapostauksien kuvat on otettu käyttäen tätä salamaa.

DÖRR JATKUVAVALOSARJA 4X24W, 5 500K – Hyvä välineistö videokuvaamiseen. Tällä saa tosi tasasen ja luonnollisen valaistuksen aikaseksi, mikä ei viherrä. Kasvoille ei tule liian voimakkaita varjoja, jos valot asettaa riittävän kauas.

OBJEKTIIVIT

CANON EF 50MM F/1.8 STM – Hyvä objektiivi lähikuvien ottoon, sillä tällä saa sen todella ”sumean” taustan, mistä usein saankin kysymyksiä. Talvella juuri tällä objektiivilla otan myös ne ”valopallokuvat”, joissa taustan valot muuttuu palloiksi. Tässä obektiivissa on hinta-laatusuhde kohillaan!

CANON EF-S 10-18MM F/4.5-5.6 IS STM – Todella edullinen objektiivi, jolla saa laajakuvaefektin kuviin. Hyvä esimerkiksi paljon matkustavalle, koska toimii etenkin maisemakuvaamisessa.

CANON EF-S 18-135 MM F/3,5-5,6 IS – Tällä objektiivilla kuvaan mun lähes kaikki videot. Tosi äänetön tarkennus eli ei tule surinaa videolle, pystyy zoomaamaan todella pitkälle ja ei ole turhan raskas kannettavaksi ympäriinsä.

MOBIILIKUVAAMINEN

WALIMEX FISH-EYE OBJEKTIIVI 180, IPHONE 4/4S/5 – Erittäin laajakulmainen objektiivi, kuvakulma on 160 astetta eli melkein puoliympyrä! Soveltuu siis hyvin maisemakuviin ja tällä saa otettua myös tosi cooleja selfieitä! Kiinnitä vain mukana tuleva metallirengas puhelimen linssin ympärille ja linssi kiinnittyy siihen magneetin avulla -helppo ja nopea kiinnitys!

WALIMEX MAKRO- OBJEKTIIVI, IPHONE 4/4S/5 -Tällä objektiivillä saat kuvattua hienoja lähikuvia, missä tausta on sumea! Kiinnitä vain mukana tuleva metallirengas puhelimen linssin ympärille ja linssi kiinnittyy siihen magneetin avulla samoin kuin yllä esitellyssä laajakulmassa. Voitkin näppärästi vaihdella eri objektiiveja puhelimeesi!

Mun luotto-objektiivi on CANON EF 50MM F/1.8 STM, mutta mikä on sun luotto-objektiivi?

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *