Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: GINGERBREAD CHEESECAKE

22 joulukuun, 2015
SERVINGS: 10 | PREP TIME: 45 MINUTES | COOK TIME: 0 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM LEVEL

Hello! I was supposed to share more Christmas recipes with you guys but I’ve been too busy, which sucks, but there’s always next year, right? 😀 I decided to share my favorite delicacy during winter time and I have a feeling that this will make up all the recipes I was unable to share with you this month…

I need to admit that basic gingerbread cookies have gotten a bit boring over the years even though I enjoy the taste of them. That’s the reason why I’m so into different kind of gingerbread variations at the moment, for example, gingerbread latte. So this is for all the like-minded people out there: gingerbread cheesecake! It’s so freaking delicious I could cry — not kidding!


CRUST

200g gingerbread cookies
100g butter

FILLING

5 gelatine leaves
400g vanilla cream cheese
200g quark
1dl whipped cream
1,5dl sugar
1 teaspoon gingerbread spice
juice of one lemon

DECORATION

cinnamon sticks
connamon
meringue

Set baking paper on a springform pan. Crush biscuits and transfer them to a bowl. Add melted butter. Stir until well combined. Use your fingertips to press into base and sides of prepared pan.

Put gelatine leaves into cold water. Mix the cream cheese and the quark. Add in whipped cream, sugar and gingerbread spice. Stir until well combined. Dry gelatines and dissolve them in heated lemon juice. Add gelatine to the mix gently while stirring all the time. Speard the filling into the pan and level the surface. Put the pan in the freezer overnight. Decorate and enjoy.

Hellou! Mulla oli alunperin ajatus jakaa teille useamman jouluherkun resepti, mutta kaikilta kiireiltäni en millään ole kerennyt… Aattelin kuitenkin paljastaa teille nyt lemppari jouluherkkuni ohjeen ja uskon tämän korvaavan vahingon paremmin kuin hyvin.

Näin monen vuoden jälkeen mulla on alkanu pipareiden syönti sellaisenaan vähän tökkiä, vaikka niiden mausta kovasti pidänkin. Olenkin aivan rakastunut kaikkiin piparivariaatiohin, kuten esimerkiksi piparkakkulatteen. Tällä kertaa siis luvassa loistava ohje kaikille pipareihin kyllästyneille tai sellaisille, joilla niitä tuli tehtyä liian suuri määrä. Tänään leivotaan nimittäin piparijuustokakku! Tää on niin taivaallisen ihanaa, että tekis mieli syödä koko kakku kerralla.

POHJA
200g piparkakkuja
100g voita
TÄYTE
5 kpl liivatetta
400 g vanilja tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 sitruunan mehu
KORISTELU
kanelitankoja
kanelia
marenkia

Murskaa piparkakut blenderissä tai pakastepussissa hakkaamalla. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele piparitaikina sen pohjalle, sekä reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sekaisin. Lisää seokseen kerma, sokeri ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi. Kuivaa liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli. Koristele juustokakku kanelitangoilla, murskatuilla marengeilla, sekä kanelilla.

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *