Skrollaa alas
en
fi

MY NEW YEAR’S RESOLUTION

4 tammikuun, 2016


The new year has come. First I thought I would make a post about 2015 but I want to keep my eyes on the future.

At a pre-Christmas party last November I had an opportunity to visit a fortuneteller. I was very skeptic but curious. The situation was nothing like I has imagined: there was neither crystal ball nor scarf-headed woman but an old, sweet looking lady who foretold from hands. I though she’d tell me about a lottery-win or how many kids I would get but the lady rather read me and gave me maxims.

I was a bit drunk so at first I laughed at what she driveled. Soon I realized that she read my hands like a book. She was able to tell very detailed and intimate things about my family relationships and, for example, hobbies that I has as a child. It was weird because she couldn’t have known that she was going to foretell me that night.

What got into my head was when she looked at my thumb. She told me that she sees that I am brave and determined. and that I seem very confident. Then she looked at the bend between my thumb and forefinger and said: ”All these wrinkles here are shit that you have caused to yourself.”

I have always been aware of the fact that I’m very demanding. I demand a lot especially from myself, almost always too much, even things that are impossible. That’s why I’m never satisfied to my accomplishments and this is exactly the crap that I cause to myself. It’s sad to note, that it’s all true.
Pressured by the foreteller, I promised to her that I will be more gracious to myself, but as a New Year’s resolution I promise it to myself, too. So this year I will try to think more in a ”I tried my best and that’s enough” way, even though it will be a challenge to me.

PS. The foreteller did tell me some traditional predictions as well: no lottery-wins but a marriage and two kids!

***

Huh huh, nyt se on taas uusi vuosi vierähtänyt käyntiin! Mietin aluksi tehdä postauksen jossa oltaisiin muisteltu viime vuoden parhaita hetkiä, mutta haluan pitää katseen tulevassa eli vuodessa 2016.

Sain viime vuoden lopulla mahdollisuuden eräissä pikkujouluissa käydä ennustajalla ja skeptisenä, mutta uteliaana käytin mahdollisuuden hyväksi. Tilanne ei ollut lainkaan sellainen mitä kuvittelin; vastassa ei ollut huivi päistä naista palloineen vaan tämä tavallinen iäkkäämpi kiltin näköinen kikkarapäinen rouva ennusti käsistä. Oletin sieltä tulevan kuitenkin perinteinen ennustus lottovoitosta ja lasten määrästä, mutta tämä rouva pikemmin luki minua ja antoi elämänohjeita.

Aluksi hieman humaltuneena hykertelin ennustajan höpinöille. Pian tajusin, että hän lukee pöydälle ojennettuja käsiäni kuin kirjaa… Hän osasi kertoa todella yksityiskohtaisia asioita elämästäni, kuten perhesuhteista ja lapsuuden harrastuksista. Se oli outoa, sillä hän ei tiennyt, että tulisi ennustamaan juuri mulle tuona iltana. Jälkikäteen harmittaa, että osa alun jutuista meni ohi, kun viinipäissään naureskelin.

Päälimmäisenä kuitenkin jäi mieleen kun hän katsoi peukaloani. Sen perusteella hän kertoi minun olevan hyvin rohkea ja päättäväinen, sekä vaikuttavan päälle päin itsevarmalta. Sitten hän katsoi peukalon ja etusormen välissä olevaan taipeeseen ja tokaisi, ”Nämä kaikki rypyt tässä näin on paskaa ja se on sun itsellesi aiheuttamaa”.

Olen aina ollut tietoinen, että olen todella vaativa. Vaadin etenkin itseltäni hyvin paljon, lähes aina liikaa, jopa mahdottomia. Siksi en ole saavutuksiini koskaan tyytyväinen ja tämä on ennustajan mukaan juuri sitä itselleni aiheuttamaa paskaa. Ikävä todeta, että se on ihan totta. Ennustajan painostama lupasin hänelle olla itselleni suopeampi, mutta uuden vuoden lupauksena lupaan sen myös itselleni. Tänä vuonna yritän siis ajatella enemmän yritin-parhaani-ja-se-riittää -tavalla, vaikka siitä tuleekin mulle haaste.

PS. Kyllähän ennustajan suusta tosin tuli lopuksi ne perinteisetkin ennustukset. Lottovoitoa hän ei käsistäni nähnyt, mutta kaksi lasta ja yhden avioliiton kuitenkin! Nähtäväksi jää osuiko oikeaan… 😀

Millaisia lupauksia te teitte tälle vuodelle? Kertokaahan kommenttilootaseen
Pictures by Miska Lehto

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *