Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: HEALTHY BANANA PANCAKES

2 helmikuun, 2016


SERVINGS: 10 | PREP TIME: 20 MINUTES | COOK TIME: 15 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY

Hey! Today I will share you guys the easiest recipe in the history of my blog because you’ll only need two ingredients.

Protein pancakes, banana pancakes… You name it! I discovered these yummy guys a good while ago when I was trying to be more strict of what I was eating (and I failed, as you can guess). For some reason I never cooked them again but now that blogs and magazines are screaming about these every other day I found my way back to the track.

There are many variations of these but the main ingredients are banana and eggs. I like to use only these fellas in my pancakes. Some people add some oatmeal, coconut flakes, almond flour or wheat flour to make them stick together a bit better. If one wants to make them even more yummy, some honey, vanilla or cardamom will do.

HEALTY BANANA PANCAKES

1,5 bananas
5 egg whites
(or 3 eggs if you use the egg yolk as well)


Add all of these ingredients into a blender and blend them very well. Cook the dough on a pan with mild heat, for example, with some virgin coconut oil). Serve with berries, honey and yogurt or quark.

***

Hellou! Tällä kertaa jaan teille ehkä blogihistoriani helpoimman reseptin, nimittäin siihen tarvitaan vain kahta raaka-ainetta!

Kyseessä on siis proteiiniletut tai banaaniletut, ihan kuinka tätä herkkua haluaa kutsua! Tutustuin itse reseptiin joskus oiskohan se ollut 2014 alkukesästä, kun taas kerran yritin alkaa vahtia syömisiäni (kuten tiedätte epäonnistuin tälläkin kertaa). Jostain syystä se jäi silloin kuitenkin ainutkertaiseksi kokeiluksi, mutta nyt kun kyseisiä lettuja on alkanut näkyä blogeissa ja lehdissä niin olen löytänyt uudelleen näiden pariin.
Letuista on monenlaista variaatiota, mutta pääraaka-aineet taikinaan ovat banaani ja kananmunat. Itse tykkään valmistaa lettuni vain näistä. Monet lisäävät mukaan ruokalusikallisen kaurahiutaleita, kookoshiutaleita, mantelijauhoja tai vehnäjauhoja, jotta letut pysyvät paistaessa paremmin kasassa. Jos haluaa herkutella voi mukaan laittaa myös hunajaa, vaniljasokeria tai kardemummaa. Nyt kuitenkin ohje, mikä on eniten mun makuun eli banaaniletut yksinkertaisimmillaan.  


TERVEELLISET BANAANILETUT
1,5 kpl kypsää banaania
5 kpl kananmunan valkuaista 
(tai 3 kpl kananmunia, jos käytät myös keltuaisen)
Lisää kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta pannulla miedolla lämmöllä lettuja. Paista ilman rasvaa tai käytä paistamiseen esimerkiksi neitsytkookosöljyä. Tarjoile marjojen, hunajan, sekä jogurtin tai rahkan kanssa.

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *