Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: HEALTHY SMOOTHIE CAKE

12 helmikuun, 2016


SERVINGS: 6-8 | PREP TIME: 45 MINUTES | COOK TIME: 0 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY

Hey guys! Valentine’s Day is just around the corner. Are you in trouble with finding great presents? Because I am! Not that I wouldn’t come up with good ideas but I’m afraid that some friends who we have not changed presents with will give me one and I have not prepared anything for them! Luckily this horror scenario has never happened before and I’d like to keep it that way 😀 Now some of my friends are reading this and thinking they’ll never give me any gifts, haha 😀

I planning to go out and eat at a restaurant on Valentine’s Day — like many people, I think. But there must be some people who rather stay at home and are planning to cook something delicious 🙂

Because I’m trying to live some healthy, but still wanna bake cakes, I decided to try to make a smoothie cake. I’m so in love with this and can’t wait to try out different variations!

HEALTHY SMOOTHIE CAKE

Crust
250g muesli bar

Filling
9 gelatin leaves
200g quark
850g strawberries
3 bananas
3 tablespoons honey
1 lemon


Crush the muesli bars in a blender. Set baking paper on a springform pan. Use your fingertips to press crushed muesli bars into base of prepared pan. Refrigerate for until firm.

Put gelatin leaves into cold water. If you’re using frozen strawberries, defrost them. Add quark, strawberries, banana and honey into blender and blend well.

Heat the juice of the lemon and melt the gelatin leaves in it. Add the lemon and gelatin mix gently to the strawberry quark mix. Speard the filling into the pan and level the surface. Put the pan in the refrigerator overnight. Decorate in your own way and enjoy!

***

Hellou! Ystävänpäivä lähenee, joko teillä on kriisi lahjojen kanssa? Mulla on, mutta ei suinkaan sen kanssa mitä ostaisin vaan kelle ostaisin. Mua nimittäin aina pelottaa se nolo tilanne, että joku kaveri jonka kanssa ei olla aiemmin ostettu lahjoja antaa lahjan mulle ja mulla ei oo mitään sille.  Onneksi toistaiseksi ollaan vältytty tältä ja toivottavasti jatkossakin… Nyt mun kaverit varmaan lukee tätä postausta ja kukaan ei uskalla ostaa mulle lahjaa, haha. 😀

Mulla on suunnitelmissa näillä näkymin käydä ystävänpäivänä syömässä ulkona, kuten luultavasti aika monella muullakin (valitettavasti, koska ärsyttää kun tämmösinä päivinä kaikissa ravintoloissa saa olla kuin sillit purkissa). Siellä on kuitenkin varmasti myös niitä tyyppejä jotka aikoo olla kotosalla tai mennä kaverille ja silloin voi kokata itse jotain hyvää.

Koska yritän keskittyä nyt terveellisempiin, mutta silti yhtä herkullisiin leivoksiin niin tällä kertaa vuoronsa saa smoothie-kakku! Oon ihan rakastunu tähän, joten täytyy pian kokeilla vääntää tästä jokin toisenlainen variaatiokin!

TERVEELLINEN SMOOTHIE-KAKKU
Pohja
250 g myslipatukoita

Täyte
9 kpl liivatelehteä
850 g mansikoita
3 kpl banaania
200g maitorahkaa
3 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu

Murskaa myslipatukat blenderissä tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele mysli-taikina sen pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät pakastemansikoita sulata ne. Lisää maitorahka, mansikat,banaanit ja hunaja blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatehedet siihen. Kaada ohuena nauhana liivateseos mansikkarahkaseokseen. Lisää massa vuokaan ja anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Koristele mieluisaksi.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *