Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: PEANUT BUTTER BANANA ICE CREAM

16 helmikuun, 2016


SERVINGS: 2 | PREP TIME: 15 MINUTES | COOK TIME: 0 MINUTES | DIFFICULTY: SUPER EASY


Hey! I’m not a huge fan of chips or candy but ice cream has its own special place in my heart… Or should I say tummy. My favorite flavors are Half Baked and Karamel Sutra from Ben&Jerry’s and it’s not always a good thing to be a B&J’s kind of guy when you’re trying to be careful with what you eat…

I recently discovered banana ice creams, which are not exactly ice cream but they taste like it. I’ve tried out a few different variations and I’m SO excited about them! I feel like only sky is the limit when I figure out new combinations. This time I’m sharing an easy peanut butter recipe that it an awesome replacement for Ben&Jerry’s 🙂

PEANUT BUTTER BANANA ICE CREAM

3 large bananas
3 tablespoon natural peanut butter
¼ teaspoon vanilla extract
a small dash of cinnamon
a small dash of sea salt
roasted peanuts


Cut the bananas into chunks and freeze until they’re solid. It takes about 1-2 hours. Put the frozen bananas into a blender and blend until the texture is completely smooth and creamy — very much like real ice cream!

Add the peanut butter, vanilla extract, cinnamon and sea salt. Whatever you like — use your imagination! Pulse the blender quickly to stir the ingredients and serve right away after that. Decorate with roasted peanuts and peanut butter. Yummyyyyyy!

***

Hellou! Mä en hirveästi välitä karkista tai sipseistä, mutta mä rakastan jäätelöä. Se on se millä meikäläinen herkuttelee ja mihin hukutan huoleni. Lemppareitani ovat Ben & Jerry’sin Half Baked ja Karamel Sutra, mikä on linjoideni kannalta huono asia, sillä molemmat ovat melkoisia kaloripommeja…

Olen ihan vasta löytänyt banaanijäätelöt, mitkä eivät periaatteessa ole jäätelöä, mutta maistuvat ihan jäätelöiltä. Olen kokeillut muutamia eri versioita ja olen ihan innoissani näistä jäätelöistä. Melkein taivas vain on rajana miten banaanijääelönsä haluaa maustaa. Tällä kertaa jaan teille ohjeen melko makeaan maapähkinävoi -versioon, mikä sopii hyväksi ben & Jerry’sin korvikkeeksi.

MAAPÄHKINÄVOI BANAANIJÄÄTELÖ
3 kpl isoa banaania
3 rkl maapähkinävoita
1/4 tl raakavaniljaa
ripaus kanelia
merisuolaa
paahdettuja maapähkinöitä koristeeksi

Paloittele banaanit ja pistä ne pakastimeen vähintää pariksi tunniksi. Laita jäätyneet banaanit blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Tämä voi viedä muutamia minuutteja ja vaatii muutamia taukoja. Älä pelästy blenderin kovaa ulvontaa, sillä jäätyneet banaanit päästävät samankalaisen äänen kuin jääpalojen murskaus.

Lisää blenderiin maapähkinävoi, raakavanilja, kaneli ja merisuola. Sekoita pikaisesti ja tarjoile heti. Lisää päälle hieman maapähkinävoita ja paahdettuja maapähkinöitä.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *