Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: HEALTHY SWEET POTATO BROWNIES

15 maaliskuun, 2016
SERVINGS: 10 | PREP TIME: 50 MINUTES | COOK TIME: 20 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM LEVEL

I love sweet potato! You may have noticed that because I have shared recipes for sweet potato fries and sweet potato burger earlier. But what else can one cook of that magical vegetable?

Brownies, of course! Yes, you read correctly. Even though I’m trying to eat more healthy, I’m definitely not giving up on this chocolate delicacy. I’m sure you all are gonna love these! Especially served with some delicious banana ice cream…

HEALTHY SWEET POTATO BROWNIES

2 (600g) sweet potatoes
80g ground almonds
1 1/4 dl (100g) buckwheat or brown rice flour
14 medjool dates
4 tablespoon raw cacao
3 tablespoon pure maple syrup
some salt


Pre-heat the oven to 180C. Peel the sweet potatoes. Cut them into chunks and place into a steamer for 20 minutes so that become really soft.

Once they are soft, add them to a food processor with the pitted dates and blend them well. Put the remaining ingredients into a bowl, before mixing in the sweet potato date combination. Stir very well.

Place into a baking dish and cook for 20 minutes. Remove the tray and let it cool for 10 minutes so that it has some time to stick together. Remove the brownies from the tray and let them cool down for a few more minutes before cutting them. Enjoy!

EASY BANANA ICE CREAM


1 banana
50g Greek yoghurt
some raw vanilla
some honey


Cut a banana into pieces and let it freeze for at least 2 hours. Blend the frozen banana with a dash of Greek yoghurt, raw vanilla and honey. That’s it! Super easy and healthy.

Mä rakastan bataattia! Olettekin sen ehkä huomanneet, sillä olenhan jakanut tänne jo aiemmin ohjeet bataattiraneihin, sekä -burgeriin. Mutta mihinkäs muuhun tuo ihmevihannes taipuu?

No suussa sulaviin browniehin tietenkin! Kyllä, luit ihan oikein, browniehin! Vaikka haluaisi syödä terveellisemmin ja välttää pahoja rasvoja ja sokereita niin silti ei tarvitse luopua tästä suklaisesta herkusta. Seuraavaksi siis ohje terveellisiin bataatti brownieihin, lupaan että rakastutte näihin! Etenkin banaanijäätelön kanssa tarjoituna tätä ei voi vastustaa…

TERVEELLISET BATAATTIBROWNIET
2 kpl (600g) suurehkoa bataattia
80g jauhettuja manteleita
1 1/4 dl gluteenitonta jauhoa
14 kpl kivetöntä taatelia
4 rkl raakakaakaota
3 rkl puhdasta vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuori bataatit. Leikkaan ne paloihin ja aseta höyrykattilaan (jos et omista höyrykattilaa niin kaada tavalliseen kattilaan vettä ja aseta veden ylle siivilä, peitä kannella) noin 20 minuutiksi ja höyrytä kunnes ne ovat hyvin pehmeitä.

Kun bataatit ovat sopivan pehmeitä, laita ne blenderiin kivettömien taateleiden kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Laita ohjeen loput aineet kulhoon ja lisää bataatti-taateli-seos niiden joukkoon. Sekoita kunnolla.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuutin ajan. Ota browniet pois uunista ja anna niiden jäähtyä noin 10 minuuttia ennen paloittelua, jotta sillä on aikaa pakkaantua. Nosta leivinpaperin avulla browniet pois vuoasta ja anna jäähtyä vielä 5 minuuttia. Paloittele ja nauti.

HELPPO BANAANIJÄÄTELÖ
1 kpl banaania
50g kreikkalaista jugurttia
1 tl raakavaniljaa
1 rkl hunajaa

Paloittele banaani ja laita palat pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Kun banaaniviipaleet ovat jäätyneet lisää ne, sekä kaikki muut aineet blenderiin. Sekoita tasaiseksi.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *