Skrollaa alas
fi

RECIPE: EASY HAM-CHEESE PIE

29 maaliskuun, 2016
SERVINGS: 4-10 | PREP TIME: 60 MINUTES | COOK TIME: 20-40 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM


Hey! One of my mom’s favorite pies is a ham-cheese pie (which actually seems to be very popular among women of her age, don’t know why). So growing up I ate this a lot but I never got bored with it. The smell always makes me feel like home 🙂

Have any of you eaten this at home when you were little? 🙂


HAM-CHEESE PIE


Crust
3 dl flour
1 dl grated cheese
100 g margarine
1/2 dl cold water


Filling
200 g ham
100 g cheese
1 paprika
1/2 leek
1 pot of basil
150 g grated cheese
3 dl cream
3 eggs
salt
black pepper

Work flour, grated cheese and soft, cold margarine with your hands into a mix. Add cold water and still till smooth. Section the dough into four pieces, roll them round and press them to four small plates. Or spread the dough into a 23 cm diameter plate.

Dice and add ham, cheese, paprika, leek and basil into a bowl. Mix them and out the fillings into the plates. Sprinkle grated cheese on them.

Mix cream and eggs together. Add salt, black pepper and other spieces you’d like to use. Pour the egg-cream mix into the plates on top of everything.

Bake in 180 Celsius degrees for 20 minutes. If you used one big plate, then 40 minutes. Serve with salad and red wine, for example.
***

Hellou! Mun äidin ehdoton lemppari suolainen leivos on kinkku-juusto piirakka (itse asiassa tämä tuntuu olevan monen äidini ikäisen suosikki). Tätä tulikin kotona asuessa syötyä usein, mutta silti en ole siihen kyllästynyt vaan tämä on myös yksi omista suosikeistani. Tuoksusta tulee aina mieleen lapsuudenkotini ja se kun pikku-Janne kävi napostelemassa kinkku- ja juustokuutioita leikkuulaudalta varkain äidin kokatessa.

Mahtaakohan siellä olla muita kenen kotona nuorena syötiin tätä herkkua? 
KINKKU-JUUSTO PIIRAKKA
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
100 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä
Täyte
200 g palvikinkkua
100 g emmental- tai muuta kypsennettyä juustoa
1 paprika
1/2 purjosipuli
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta
3 dl ruokakermaa
3 munaa
suolaa
mustapippuria

Nypi käsin vehnäjauhot, juustoraaste, sekä pehmeä kylmä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Jaa valmis taikina neljään osaan, kauli niistä pyöreät levyt ja painele ne neljän annosvuoan pohjalle ja reunoille. Tai levitä taikina yhteen noin 23cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Kuutioi kinkku, juusto, sekä paprika lisää ne kulhoon. Lisää samaan kulhoon myös basilika ja hienonnettu purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täytteet vuokiin ja ripottele päälle juustoraastetta

Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Lisää joukkoon suolaa, mustapippuria, sekä halutessasi muut mausteen mielesi mukaan. Kaada munamaitoseos lopuksi vuokiin kaiken päälle.

Paista 180 asteessa annosvuokia 20 minuuttia tai yhteen vuokaan tehtyä piirasta 40 minuuttia. Tarjoile salaatin ja ja punaviinin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *