Skrollaa alas
en
fi

TRAVEL TIP: RESTAURANT ROKA / ROVANIEMI

31 maaliskuun, 2016

Hey guys! I’m on the train writing this post for you. I’ve slept only a couple of hours and I’m exhausted. Even though I said I wouldn’t travel 13 hours on a night train on sitting seats ever again, here I am… Not because we’re stupid — no, not this time — but because the train company we’re using is having a walkout so we had to leave Lapland earlier than we would’ve wanted to just to make it home in time.

While we were in Rovaniemi, we did something else as well than just laid on the sofa and watched Netflix. Yes, we did that too but we got our asses out of my sister’s house and went to the movies and visited this super cozy restaurant. I can prove this to you because I filmed a vlog on that day so keep your eyes open for that one.

We paid attention to your suggestions and tried out this street food restaurant called Roka. The first thing that impressed us was the awesome, laid-back decoration. It was a small place but there was perfectly enough space for everyone inside. Their menu was diverse and we decided to taste their sandwiches. Valtteri and I ordered the pulled pork ones with some fries and garlic dip. Damn, it was so yummy! No wonder the sandwiches are their trademark. And I haven’t tasted fries that good in a while. I recommend this place for everyone who lives in Rovaniemi or visits the city. I will definitely go there next time.

Okay, I could take a nap now before we’re back in Helsinki. Talk to you later guys!

***

Hellou! Tässä teille rustaan postausta junasta muutaman tunnin yöunilla. Vaikka Lappiin lähtiessä lupasin, että en kuolleen ruumini yli enää ikinä matkusta 13 tuntia yöjunassa istumapaikoilla niin tässäpä sitä taas ollaan… Tällä kertaa ei omaa typeryyttämme vaan meillä oli alunperin suunnitelmissa lähteä huomenna päivällä takasin Helsinkiin, mutta kiitos konduktöörien lakon loma jäikin suunniteltua lyhyemmäksi. Tosin en syytä konduktöörejä vaan VR:n johtoa, terkkuja sinne kahvipöytään missä tyhmiä päätöksiänne aina teette.

Rovaniemellä ollessa tehtiin tällä kertaa muutakin Valtterin kanssa, kun lahnailtiin siskon sohvalla Netflixin parissa. Tehtiin me kyllä sitäkin, mutta pyörähdettiin myös muunmuassa leffassa ja ulkona safkaamassa. Kuvasin siitä todisteeksi vlogiakin, mutta editoin sen teille vasta ensi viikolle.

Otettiin teidän vinkistä vaari ja käytiin testaamassa Roka niminen ravintola. Kyseessä oli street foodia tarjoava mesta, minkä rento sisustus teki heti vaikutuksen. Paikka oli pieni, mutta hyvin mahduttiin sisään. Tarjolla oli monipuolisesti vaihtoehtoja, mutta myös meidän makuun burgereiden tyylisiä Sänkkäreitä. Kyseessä siis sämpylä, mitä oli tarjolla monenlaisilla eri täytteillä. Me päädyttiin pulled porkkiin ja lisukkeeksi otettiin ranskalaiset ja valkosipulidippi. Vitsi, että oli muutes hyvään! Eipä ihme, että paikan ykkös juttu on juurikin nuo Sänkkärit ja harvoin törmää noin hyviin raneihin. Suosittelen kaikille Rovaniemellä asusteleville ja siellä vieraileville. Aion itsekkin eksyä kyseiseen paikkaan myös ensi reissuilla.

Voisin tässä vielä yrittää torkahtaa muutaman tunnin ja sitten ollaankin vihdoin ja viimein Helsingissä. Ainakin toivottavasti, sillä tää matka on ollu yhtä myöhästelyä ja sähläystä, että en ihmettelis vaikka heräisin Pietarin juna-asemalta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *