Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: DELICIOUS MUD CAKE

5 huhtikuun, 2016

SERVINGS: 10 | PREP TIME: 30-60 MINUTES | COOK TIME: 15-20 MINUTES | DIFFICULTY: EASY LEVEL

Hey! When I relaunched my blog, I hid all my previous posts. I tend to check out some of my favorite blogger’s first ever posted articles from time to time because they remind of the beginning of their career. When they took pictures thorough a mirror with a duck face and now they’re designing clothes and writing books (maybe that’ll be me as well some day, haha). I would’ve wanted to save my old posts as well but when I left a blog portal years ago I couldn’t get all of the pictures I took with me. Now it’s time to dig this post from the graveyard.

One of my most read posts ever was a recipe of my exclusive mud cake. My friends, Valtteri and I found the best mud cake recipe ever when we were teenagers and after that we used to bake it almost every week…

For this post I baked the mud cake after a long time and it tasted as delicious as I remembered — especially with ice cream! It’s — maybe a bit too — easy to bake.

DELICIOUS MUD CAKE

2,5 dl flour
2 teaspoons baking soda
4 eggs
2 dl sugar
200 g margarine
200 g (baking) chocolate
some breadcrumb

Add flour and baking soda in a bowl an mix. Whisk eggs and sugar in another bowl into a hard foam. Melt butter in a pot and add chocolate in there little by little. Make sure that it doesn’t boil!

Add the flour mix and the chocolate mix to the egg-sugar-foam in turns and stir gently at the same time.

Grease a springform pan and line the bottom and the sides with some breadcrumb. Add the mix in there and bake in 200 Celsius degrees for 15-20 minutes.

Hellou! Blogini uudistuksen myötä noin vuosi takaperin piilotin kaikki vanhat postaukseni. Tykkään ite välillä käydä lukemassa lemppari bloggaajieni ensimmäisiä postauksia, koska niitä lukiessa on kiva muistella mistä sen bloggaajan ura on alkanu. Kuinka ne sillon otti kuvia peilin kautta huulet mutrulla ja nyt kirjottaa kirjoja ja pyörittää omia vaatemerkkejä (ehkä vielä joskus minäkin olen tuossa asemassa, haha). Oisin halunnu säästää omat postaukseni, mutta valitettavasti Indiedaysiltä erottuani en saanut kaikkia kuviani mukaani… Nyt on kuitenkin aika kaivaa eräs resepti piilotettujen postauksien joukosta.

Mieleeni tuli joku aika takaperin yksi kaikkien aikojen luetuimmista postauksistani, mikä oli nimeltään Mossen mutakakku. Löydettiin teininä kavereiden ja Valtterin kanssa maailman paras mutis resepti ja sitä tulikin sen jälkeen leipastua melkeinpä joka toinen viikko… Oltiin ihan hillittömiä mosseja! Siitä resepti saikin nimensä, Mossen mutakakku. Onko siellä muuten pitkäaikasia lukijoita, jotka vielä muistaa tuon sanan merkityksen?

Tätä postausta varten tuli pitkästä aikaa leivottua kyseinen kakku ja se oli yhtä hyvää kuin muistinkin (etenkin jäätelön kera)! Mutakakun petollisuus on kyllä sen helppoudessa ja siinä, että usein nuo tavanomaiset ainekset löytyy valmiiksi kaapista… Makenhimossa on siis vaikea vastustaa tätä kiusausta.

HERKULLINEN MUTAKAKKU
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
200 g margariinia
200 g taloussuklaata
korppujauhoja

Mittaa vehnäjauho ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna ja sokeri kovaksi vaahdoksi Sulata rasva kattilassa ja paloittele samalla sekaan suklaa. Varo ettei seos kiehu.

Kaada vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon, samalla varovasti sekoittaen.

Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja ja reunat korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Voit koristella kakun tomusokerilla ja vaikkapa tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *