RECIPE: EASY OREO CHEESECAKE
Hey guys! It’s time for a Tuesday recipe. I thought I could share this extremely delicious sugar explosion with you; Oreo-cheesecake! It’s so good but I was only able to eat it a couple of small pieces at one time because it’s so heavy, haha. I baked it for our New York trip planning dinner and even though there was five of us, there was plenty of the cake left for our Eurovision night with other friends in the evening. But of course it’s not a bad thing that a cake is super plentiful.
Usually cheesecakes need to set over night but this recipe needs only a couple of hours. So this is an awesome recipe for impatient people (like me)!
Prepare the topping number 1: Crush the oreos well in a blender. Add melted butter and blend till the mix is even.
Then prepare the topping number 2: Melt white chocolate and put it in a bowl. Add cream cheese and stirr till it’s even. Add the rest of the crushed cookies.
Set baking paper on a springform pan. Pour half of the oreo-butter mix into the pan and level. Then add half of the cream cheese mix an level. Repeat both of the steps. Decorate with oreos and put in in the refrigerator for at least two hours before serving.
Yleensä juustokakkujen pitää jähmettyä yön yli jääkaapissa, mutta tämä meikäläisen kehittelemä versio tarvitsee vain muutaman tunnin hyytymisajan. Eli malttamattomille herkkusuille (kuten allekirjoittaneelle) tämä on loistava resepti!
Valmista ensin täyte 1: Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
Valmista seuraavaksi täyte 2: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada se omaan astiaan. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi käsin murennetut keksit.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 20-25cm). Kaada vuokaan puolet keksi-voi-seoksesta ja tasoita. Lisää seuraavaksi vuokaan puolet tuorejuustotäytteestä ja tasoita. Lisää tämän jälkeen vuokaan myös toinen puolikas keksi-voi-seoksesta ja ylimmäiseksi kerrokseksi loput tuorejuusto-täytteestä. Paloittele päälle Oreo -keksejä ja painele niitä hieman täytteen sisään.
Siirrä Oreo-kerrosjuustokakku jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.