Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: NUTELLA & OREO CHEESECAKE

31 toukokuun, 2016
SERVINGS: 13 | PREP TIME: 45 MINUTES | COOK TIME: 50 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM LEVEL

Hey guys! Last week I posted about a delicious Oreo-cheesecake but what about Oreo with Nutella? Decided to test this combination and let me tell you: the taste was heavenly! Many of you have sent me snaps of your Oreo-cheesecakes and I need to admit that this is a huge challenger for that one 🙂 Try it at home and send me pictures of your creations! I’d love to see.

NUTELLA & OREO CHEESECAKE

Crust
56 Oreos
180 g butter

Filling
300 g white chocolate
800 g unflavored cream cheese
300 g creme fraiche
4 eggs
Nutella

Decoration
2 dl whipped cream
9 Oreos

Heat oven to 150 Celsius degrees. Set baking paper on a springform pan. Out cookies in a blender and crush them. Add melted butter and blend until it’s set. Pour the mix on the springform pan and level it. Put it into the refrigerator.

Melt white chocolate in microwave or water bath. Add cream cheese, creme fraiche and after them eggs one by one stirring all the time well. Pour the filling to the springform pan and spread gently and well.

Warm up the Nutella under hot water or in a kettle with gentle heat. Take a spoon and raise small lumps of Nutella on the filling. Make small spirals from the nutella with, for example, a tooth or barbequepick. 

Bake in the middle section of the oven for 50 minutes or till the sides look set. Take the cake out of the oven and let it completely cool down. Then put it into the refrigerator for over night.

The next day decorate it with some whipping cream and Oreos.

Hellou! Viime viikolla julkaisin reseptin herkulliseen Oreo-kerrosjuustokakkuun, mutta miltäs maistuisi Oreo yhdistettynä erääseen toiseen Amerikan herkkuun, Nutellaan? Mä päätin testa tätä ja keksin reseptin Nutella & Oreo -juustokakkuun ja vastaus on: TAIVAALLISELTA! Tosi moni oli snäpissä saamieni yksityisviestin perusteella testannut Oreo -kakkua ja voin sanoa, että tämä vetää vertoja sille. Sanoisin tämän olevan jopa parempaa, joten suosittelen testaamaan ja laittakaa kuvia tulemaan omista versioistanne. Niitä oli super kiva nähä! 🙂

NUTELLA & OREO -JUUSTOKAKKU
Pohja
56 kpl Oreo -keksejä
180 g voita
Täyte
300 g valkosuklaata
800 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
4 kpl munaa
Nutellaa
Koristelu
2 dl Kermavaahtoa
9 kpl Oreo keksejä

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 25cm). Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Tasoita keksivoi seos vuoan pohjalle ja siirrä se jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada se astiaan. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja lopuksi munat yksi kerralaan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi pyörittelemällä hieman vuokaa edestakaisin ja heiluttamalla varovasti.

Pehmennä kuuman veden alla tai kattilassa miedolla lämmöllä Nutellaa. Nostele ruokalusikalla nokareita täytteen päälle ja tee paistotikulla, hammastikulla tai veitsellä pyörivin liikkein kuvioita kakun päälle.

Paista keskitasolla noin 50min tai kunnes reunat näyttävät hyytyneiltä. Nosta kakku huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan, siirrä lopuksi jääkaappiin viilenemään yön yli.

Koristele seuraavana päivänä kermavaahdolla ja Oreoilla.

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *