Skrollaa alas
en
fi

PHOTO DIARY II – NEW YORK

5 kesäkuun, 2016

Hey guys! During our first day in New York we had no time for shopping so when the second day arrived we literally ran to the closest stopping streets. We went to the 5th Avenue and to streets close to that where most of the luxury brand stores are located, for example, Louis Vuitton. I did a little impulse purchase but I’ll share more about that later… 😉

When the evening arrived we went to the Broadway at the Noho area. There are more chain companies such as Hopman, American Apparel, Urban Outfitters and Levi’s. And from all of these I took something with me. When our stomaches started to make some noise we kind of accidentally went to a restaurant called Bill’s Bar & Burger and it was definitely one of the best restaurants we went during our trip. It seemed to be a pretty popular place since it was so packed that we needed to wait for a free table. It was worth it though because the service was just amazing and the burgers were even better. I took sweet potato fries with them but they were a bit boring so I ate Valtteri’s cheese fries instead 😀

We went to several restaurants during our trip and noticed a very strange method of payment. After finishing eating the waiter brings the check to the table and if one pays with the card you leave it on the table. The waiter picks it up, swipes it and then brings it back with another check where you write the amount of tip you wanna give. After that you can just leave and the waiter pick the last check and bills it from your card. I think it’s super weird because the waiter could easily take more money than you were willing to pay (that’s why we paid with cash in smaller places). Once at a restaurant we has a funny thought when we saw the group next to us pay and leave the restaurant that we could add a zero to their check… That would be so evil! Funny how old-fashioned some things can be at a money county like the U.S.A.

***

Hellou! Ensimmäisenä päivänä New Yorkissa ei keretty kiertelemään kaupoilla, joten toisena päivän otettiin aamuvarhain jalat alle ja suunnattiin juosten parhaille shoppailukaduille. Käytiin Fifth Avenuella ja sen läheisyydessä, missä oli hintavampien merkkien liikkeitä, kuten Louis Vuitton. Kyseisessä liikkeessä tulikin tehtyä eräs heräteostos, josta myöhemmässä postauksessa lisää… 😉

Illemmalla käväistiin vielä Broadwayllä, Nohon alueella. Siellä on enemmän taas ketjuliikkeitä, kuten Topman, American Apparel, Urban Outfitters ja Levi’s. Niistä lähtikin sitten vähän useampi ostos mukaan… 😀 Kun mahat alkoi kurnia niin päädyttiin sattumalta Bill’s Bar & Burger -nimiseen mestaa, mikä oli ehdottomasti yksi matkan maittavimpia ravintoloita. Ilmeisesti se oli myös paikallisten suosiossa, sillä siellä oli niin täyttä että jouduttiin hetki odottamaan pöytää. Se kuitenkin kannatti, sillä saatiin erittäin hyvää palvelua ja sitäkin parempaa burgeria! Tällä kertaa otin bataattiranskalaiset, jotka tosin oli vähän tylsiä, joten pistin naamaan Valtterin juustoranskalaiset 😀

Törmättiin kyseisessä ravintolassa myös ensimmäistä kertaa ainakin New Yorkin ravintoloiden todella outoon maksutapaan. Ruokailun jälkeen lasku tuodaan pöytään ja kortilla maksaessa kortti jätetään pöytään. Tarjoilia hakee sen, käy höyläämässä kassaan ja tuo sitten kortin ja toisen kuitin, mihin voi kirjata haluamansa tipin määrän. Tämän jälkeen ravintolasta jo poistumisen jälkeen tarjoilia käy hakemassa jälkimmäisen kuitin ja veloittaa kuitin mukaisen summan kortilta. Musta on todella outoa, että periaatteessahan tarjoilia voi veloittaa minkä summan vain tililtä (tästä syystä maksettiinkin käteisellä aina vähän pienemmissä paikoissa). Kerran eräässä ravintolassa viereisen porukan poistuttua ja jättäessä kuitin pöytään, mietittiin että joku paha sieluinen ihminenhän voisi tippiluvun kohdalle käydä lisäämässä pari nollaa perään. Hassua, miten noin modernissa maassa voi olla noin vanhanaikainen maksusysteemi. 🙂

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *