Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: BLUEBERRY CHEESECAKE IN NEW YORK STYLE

21 kesäkuun, 2016
SERVINGS: 10 | PREP TIME: 60 MINUTES | COOK TIME: 40 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM LEVEL

Hey guys! A couple of weeks ago we celebrated Valtteri’s 22nd birthday and I baked till 5 in the morning a day before the party. Valtteri gave me a list of what he wanted to be served (= what he wanted to eat himself :D). As you may have noticed, cheesecakes are my speciality so I baked a blueberry cheesecake in New York style. It was such a hit and I need to admit that I loved it very much as well!

BLUEBERRY CHEESECAKE IN NEW YORK STYLE

Crust
250 g digestive cookies
90 g butter

Filling
600 g Philadelphia-cream cheese
2 1/2 dl quark
1 dl cornstarch
3 teaspoons vanilla sugar
1 dl sugar
3 eggs
1 dl whipping cream
230 g white chocolate 
2 dl blueberries


Heat oven to 150 Celsius degrees. Set baking paper on a springform pan. Out cookies in a blender and crush them. Add melted butter and blend until it’s set. Pour the mix on the springform pan bake in 175 Celsius degrees for 10 minutes. Let could down.

Put cream cheese and quark into a bowl. Mix them well with a blender. Add sugars and cornstarch. Add eggs one by one stirring well all the time. Do the same with the whipping cream. Then melt the white chocolate and add it in the mix.

Add the filling on top of the crust and sprinkle some blueberries on top of it. Bake in the middle section of the oven for 30 minutes in 200 Celsius degrees. When the cake has a beautiful, golden brown color, cover it up with some foil so that the top doesn’t burn.

Let it cool down completely and put it in the refrigerator for a night.

Hellou! Pari viikkoa takaperin juhlittiin oman muruni 22 -vuotis synttäreitä ja meikäläinen sai leipoa yöllä kello viiteen saakka. Valtterilta tuli nimittäin lista, mitä kaikkea pitää olla tarjoiltavana (eli siis mitä kaikkea Valtteri itse haluaa syödä), haha 😀 Kuten ehkä olette huomanneet juustokakut on meikäläisen erikoisalaa, joten leivoin synttäreille Musikka-Juustokakkua New Yorkin tyyliin. Tämä olikin suorastaan hitti ja täytyy sanoa, että kyseinen kakku taitaa olla meikäläisen suosikki juustokakku!

NEW YORKIN MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU
Pohja
250 g digestivekeksejä
90 g voita
Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl maitorahkaa
1 dl maissitärkkelystä
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
230 g valkosuklaata
2 dl mustikoita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Tasoita taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa 10 minuuttia. Siirrä pohja jäähtymään.

Ota kulho ja kaada sinne tuorejuusto ja maitorahka. Sekoita ne tehosekoittimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Sekoita joukkoon myös munat yksitellen hyvin vatkaten, sekä kerma samalla sekoittaen. Sulata lopuksi valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää se täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle mustikoita (itse käytin pensasmustikoita). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kakku on saanut kauniin kullanruskean värin suojaa se foliolla, jotta pinta ei pala.

Anna juustokakun ensin jäähtyä kokonaan ja siirrä se yöksi jääkaappiin. Irrota vuoka veistä käyttäen.

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *