Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: KINDER BITES

28 kesäkuun, 2016
SERVINGS: 30 | PREP TIME: 60 MINUTES | COOK TIME: 30 MINUTES | DIFFICULTY: EASY LEVEL


Hey guys! I shared a recipe of a blueberry cheesecake earlier that I made for Valtteri’s birthday. Because there were so many guests invited, I was scared that it would be finished in a minute so I started thinking about the most delicious cake and pie recipes. This type of delicacy are great for a party because they are pretty easy to bake and one can do them on a baking tray.

I baked these amazing Kinder bites because who doesn’t love chocolate. And even though there is no Kinder chocolate in this cake, it tastes so much alike. These easy and delicious bites were the first ones to disappear from the table and I don’t wonder why.

KINDER BITES

Crust
6 dl sugar
5 dl flour
3 tsp vanilla sugar 
4 tsp baking powder
7 tbsp dark cocoa powder
3 dl boiling water
300 g butter
4 eggs


Filling

200 g butter
7 dl powdered sugar
7 tsp vanilla sugar


Frosting

300 g milk chocolate
100g white chocolate

Start preparing the crust by mixing all the dry ingredients together. Heat the water till it boils and melt the butter in a kettle and add them to the mix of dry ingredients. Add eggs one by one and stir at the same time. Spread the prepared dough on a baking try that is covered with baking paper. Bake in 200 Celsius degrees for about 25-35 minutes.

Prepare the filling by whipping the soft butter and sugar extremely well. Spread the filling on the well cooled down crust and move the baking tray to freezer or refrigerator.

Melt the milk and white chocolates. First spread the milk chocolate carefully on the filling. Then pour the white chocolate carefully as horizontal stripes on top of the filling and marble the figures by pulling up and down in turns with a toothpick.

Hellou! Jaoin aiemmin ohjeen mustikka-juustokakkuun, mitä tein Valtterin synttäreille. Koska vieraita oli paljon niin se pelkästään ei olisi millään riittänyt, niinpä aloin miettiä jotain hyviä piirakka reseptejä. Erilaiset piirakat on erittäin hyvä juhlaherkku, sillä ne on suht helppoja valmistaa ja sen voi helposti tehdä suurelle uunipellille.

Tein synttäreille ihan mielettömän hyvää Kinder-piirakkaa, sillä kukapa ei kyseisestä suklaasta tykkäisi! Vaikka piirakkaan ei tule lainkaan Kinder -suklaata niin silti se maistuu aivan sille suussa sulavalle suklaalle, nam! Tämä helppo ja herkullinen piirakka katosi pöydästä ensimmäisenä ja en yhtään ylläty miksi!

KINDER-PIIRAKKA

Pohja
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
7 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Täyte

200 g voita
7 dl tomusokeria
7 tl vaniljasokeria

Kuorrute

300 g maitosuklaata sulatettuna
100g valkosuklaata
Aloita pohjan valmistaminen sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi kattilassa ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi munat yksitelleen samalla sekoittaen. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia.
Valmista täyte vatkaamalla pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Muista vatkata huolellisesti, sillä muuten täytteeseen jää voin maku. Levitä täyte hyvin jäähdytetyn pohjan päälle ja siirrä uunipelti pakkaseen tai jääkaappiin.
Sulata maitosuklaa ja valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Levitä ensin maitosuklaa tasaisesti täytteen päälle. Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja marmoroi kuviot vetämällä hammastikulla vuorotellen vetoja pystysuunnassa ylös ja alas.

25 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *