Skrollaa alas
en
fi

VIDEO: DIALECT CHALLENGE

3 heinäkuun, 2016Hey guys! I’ve lived most of my life in Oulu and Valtteri has at the metropolitan area so during our years together we’ve had to explain quite many songs to each other. Usually I don’t even notice or know that I’m using a word that is not common in the southern Finland and Valtteri just stares at me stunned and wonders what on Earth am I talking about.

In this video I’m guessing Helsinki slang words and Valtteri is guessing common Oulu words. Check out the video to find out which one of us did it better 😀

Were you familiar with these words? Tell me the funniest local words you know, I love hearing them! 🙂
***

Hellou! Meikäläinen on asunut suurimman osan elämästään Oulussa ja Valtteri taas pääkapunkiseudulla, joten yhteisten vuosien aikana ollaan saatu useamman kerran olla selittämässä jonkun oman murresanan merkitystä. Valtterilta on nimittäin tullut välillä hölmistyneitä katseita, kun olen puhunut pahki menemisestä ja lapehtimisesta. Meikäläinen vuorostaan Helsinkiin muutaessa ihmetteli mikä se spora on ja missä on steissi.

Nyt on sitten näytön paikka, että kumpi on oppinut paremmin toisen murteen. Videolla mä arvailen stadislangin sanojen merkitystä ja Valtteri puolestaan Oulun murresanoja. Klikatkaa video pyörimään niin näätte kumpi selvisi paremmin!

Kertokaahan kommentteihin oliko tässä teille tuttuja sanoja? Olittepa mistä päin tahansa niin kertokaa teidän oman murteen hauskimpia murresanoja. Ois ihan mahtava kuulla niitä! 🙂

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *