Skrollaa alas
en
fi

RECIPE: FAST BLUEBERRY QUARK CAKE

2 elokuun, 2016

SERVINGS: 10 | PREP TIME: 30 MINUTES | COOK TIME: 40 MINUTES | DIFFICULTY: EASY LEVEL

Hey guys! You have been asking me for a summer-y berry treat so here you go! I have already shared a recipe of a blueberry cheesecake but this time I have something little different for you: a blueberry quark cake. This compared to the cheesecake one is much easier, lighter and fresher so I like this one better. A quark cake is awesome because it doesn’t require anything super special. Usually these ingredients can be found from you refrigerator.

FAST BLUEBERRY QUARK CAKE

Crust
150 g margarine
0,5 dl  sugar
1 egg
3 dl flour
2 tbsp water

Filling
2 packages of quark
2 eggs
1,5 dl sugar
3 tsp vanilla sugar
5 dl blueberries
3 tbsp potato flour
Whip margarine and sugar into a foam. Add in eggs, flour and water and stir till set. Set a baking paper on the bottom of a Ø 25 cm spring form pan and pour the dough there. Spread it on the bottom and on the sides.

Mix quark, eggs, sugar and vanilla sugar. Pour blueberries and potato flour to another bowl and mix gently so that the blueberries are covered with the potato flour. Put half of these blueberries to the pan and set the quark mixture on top of them. Sprinkle the last blueberries on top of the filling.

Bake in 200 Cescius degrees on the lower section of the oven for about 40 minutes.

Hellou! Multa on paljon toivottu jotain kesäisempää marjaherkkua, joten saamanne pitää! Oon jakanut ohjeen mustikka-juustokakkuun, mutta tällä kertaa luvassa olisi ohje hyvin saman tyyliseen herkkuun nimittäin mustikka-rahkapiirakkaan. Tämä rahkaan tehty versio on huomattavasti helpompi, kevyempi ja raikkaampi, joten tykkään itse tästä enemmän. Rahkapiirakka on myös siksi kiva, että tähän ei tule mitään erikoista. Yleensä siis ainekset löytyvätkin jo valmiiksi kaapista niin ei tarvitse lähteä erikseen kauppaan, kun alkaa tehdä mieli kyseistä herkkua.

NOPEA MUSTIKKA-RAHKAPIIRAKKA
Pohja
150g margariinia
0,5 dl  sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte
2 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
3 rkl perunajauhoja
Vatkaa ensin sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon muna, vehnäjauhot ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 25 cm pohjan ja reunan väliin. Levitä valmis taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita maitorahka, kananmunat, sokeri ja vanilijasokeri kulhossa. Kaada mustikat ja perunajauhot toiseen kulhoon ja pyörittele varovasti niin, että perunajauho tarttuu mustikoihin. Kaada puolet näistä mustikoista vuokaa ja levitä niiden päälle rahkatäyte. Ripottele loput mustikat täytteen pinnalle.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *