Skrollaa alas
en
fi

PETOLLINEN BLOGIMAAILMA

14 maaliskuun, 2017
IMG_5151

Hellou! Oon miettiny pitkään kirjoittaisinko tästä postausta, mutta oon aina tullut siihen tulokseen, että en osaa muotoilla mun ajatuksia järkeviksi lauseiksi. Luulen, että se ei onnistu tänäänkään, mutta yritetään…

Mä oon kirjottanu blogia vuodesta 2009 vuodesta lähtien jolloin asustelin vielä Oulussa. Sillon blogin kirjottaminen oli todella huoletonta. Otin kuvia blogiin isän vanhalla digikameralla miettimättä sen enempää onko ne edes tarkkoja tai sopiiko ne blogini yleisilmeeseen. Kirjotin kuvien kylkeen ajatuksenvirtaa miettimättä sen enempää kiinnostaako oikeasti ketään tai voisko tekstin ymmärtää väärin.

Nykyään blogit on tosi harkittuja. Eri postauksien kuvien värimaailmakin on mietitty yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, ulkoasut on koodattu viimeisen päälle ja tekstien hauskat sanakäänteet on tarkoin mietyttyjä. Ja musta tuntuu, että nykypäivänä näitä asioita vaaditaan jokaiselta bloggaajalta tai muuten sut tuomitaan niin bloggaajien kuin lukijoidenkin toimesta vuoteen 2012 jämähtäneeksi bloggaajaksi, joka ei ole kehittynyt. Annika kirjotti muutama päivä sitten tästä aiheesta omaan blogiinsa ja tiivisti hyvin sen, että ”entä silloin, jos se ei ookkaan sitä miten sä haluaisit sitä tehdä, vaikka monet niin odottaisivatkin?”. Tuo lause kuulostaa sekavalta, mutta niin on tämä asiakin.

Nykyään blogi- ja ylipäätään somemaailma on muuttunut tosi raadolliseksi. Ennen alettin bloggaamaan aidosti siitä omasta halusta ja kiinnostuksesta, mutta nykyään sitä tehdään seuraajien tai rahan takia. Mietitään millaista sisältöä kannattaisi tehdä, jotta saa mahdollisimman paljon seuraajia ja näin ollen kopioidaan suoraan isompia tekijöitä. Esimerkkinä eräs ruotsalainen bloggaaja joka on aloittanut kuvaamaan viikottain videon niin nyt puolet suomalaistakin bloggaajista on alkanut tubettamaan. Ylipäätään mun fiilis Suomen blogiskenestä on pitkälti se, että kisataan siitä kuka jälittelee taitavimmin rajanaapurimme bloggaajia.

Nyt on noussut myös trendiksi se, että elättää itsensä somella. Tää on musta niin pähkähullua, mutta nykyään tavotellaan sitä että voi elättää itsensä somettamalla ihan vain siksi, että se olisi hohdokasta ja kadehdittavaa. Puhuin itse asiassa erään verkoston edustajan kanssa tästä ja hän ihmetteli samaa, että jotkut jopa merkkaavat joitain videoitaan kaupallisiksi yhteistöiksi, vaikka ne eivät sitä olisi, mutta ihan vain siksi, että ihmiset luulisi tubettajan saavan siitä rahaa. Tiedän myös tapauksia, että lopetataan päivätyö siksi, että voi sanoa elättäväsä itsensä somella ja todellisuudessa eletään ystävien lainarahoilla. Itse asiassa näitä on ollut tässä viimeisen vuoden sisään useampia.

Toisaalta mä en edes tiedä miksi mä kirjotan tai ylipäätään mietin näitä asioita, koska pitäisi keskittyä vain omaan tekemiseensä. Se kuitenkin väkisinkin vaikuttaa omaan tekemiseen, kun elää tällaisen  petollisen blogimaailman keskellä. Harvemmin enää käyn tapahtumissakaan, koska jotenkin on mennyt maku siitä, kun niissäkin näkyy ihmisiä jotka kuvailee toisia omaan Snäppiin ihan vain näyttääkseen että tuntisi heidät ja olisi hyväkin ystävä. Välillä sitä jopa miettiin haluaako kuulua tällaiseen maailmaan.

Tiedän että moni bloggaajja miettii näitä ihan samoja asioita, joten halusin purkaa teillekin näitä ajatuksia bloggaajan näkökulmasta. Koska en tiedä kuinka hyvin tää heijastuu tai näkyy teille lukijoille.

Tsekkaa mun aiemmat asut ja klikkaa tästä!

|PÄIVÄNASU|

|T-PAITA| Junkuard xx-xy
|TAKKI| Junkyard xx-xy
|AURINKOLASIT| Ray-Ban
|FARKUT| Dr. Denim
|KELLO| Triwa
|KENGÄT| Dr. Martens

Kuvat: Valtteri Sandberg

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*

IMG_5140 IMG_5143IMG_5154 IMG_5149 IMG_5147 IMG_5148 IMG_4992

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *