Skrollaa alas
en
fi

PAKKO

20 huhtikuun, 2017
IMG_9651

Hellou! Yrittäjänä yksi hienoimmista asioista on se, että voi itse valita millon ja missä töitä tekee, mutta se voi olla myös kirous. Välillä oon töitä tehdessä valvonu kokonaisia öitä ja toisinaan taas nukkunut päivien yli, mikä vaikuttaa myös ruokailutottumuksiin ja näin koko elimistöön ja jaksamiseen. Välillä myös on tullut viikon mittaisi postaustaukoja, koska joskus on vaikea saada itseään tekemään mitään kun ei ole pakko. Tällaisissa tilanteissa se ei johdu siitä, etteikö mua kiinnostaisi postata. Syynä voi olla esimerkiksi se, että mielen päällä on jokin muu asia ja tällöin on vaikea keskittyä muuhun, vaikka haluaisi. Mä nimittäin oon sellanen tyyppi, että jos jokin asia vaivaa mua niin en voi olla miettimättä sitä, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen juttu.

Lähes kahteen vuoteen mulla ei ole ollut mitään, mikä sitoisi meikäläistä aikatauluihin. Siksi olen monet kerrat yrittänyt tehdä itselleni ns. ”lukujärjestystä”, mutta jo muutaman päivän tai pisimmillään viikon kuluttua olen alkanut luistamaan niistä. Mulla alotti kuitenkin tuossa jokunen aika sitten uusi työntekijä ja nyt kaikki tuntuu sujuvan onneksi paljon selkeämmin. Varmasti jo siksi, että meikäläisen ei tarvitse kantaa kaikkea stressiä yksin vaan voin jakaa hommia myös jollekkin muulle. Kuitenkin suurin syy miksi olen nykyään paljon pirteämpi ja saan enemmän aikaan on se, että mun on pakko herätä aamulla klo 9.00 kun hän soittaa ovikelloa. Tai itse asiassa ennen sitä olen jo noussut sängystä, laittanut lärvini ihmisen näköiseksi, käyttänyt Luckyn ja keittänyt meille kahvit valmiiksi. Lisäksi jotta työnteko sujuisi yhdessä niin meikäläisen on pakko hoitaa omat hommat ajallaan, koska meidän hommat on todella riippuvaisia toisistaan.

Mä olen niin onnellinen siitä, että nyt mun on taas pakko tehdä asioita ajallaan ja pakko herätä joka aamu tiettyyn aikaan. Tässä kohtaa joku saattaa kuitenkin ajatella, että kannattaisiko mun vain lopettaa bloggaaminen, kerta mun pitää iseni pakottaa siihen. Se, että toisinaan on pakko tehdä asioita, mitä ei jaksaisi niin se ei kuitenkaan tarkoita etteikö niitä haluaisi tehdä. Esimerkiksi siellä saattaa ruudun takana olla opiskelija joka opiskelee haluamaansa alaa tai joku jo työskennellä haluamassaan ammatissa, mutta välillä teidänkin täytyy tehdä asioita pakosta. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole huono asia.  Nimittäin se, että meidän on pakko tehdä jotain auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme, silloin kun ei henkisesti tai fyysisesti jaksaisi. Sillä hetkellä kun herätyskello soi aikaisin aamulla ja on pakko herätä kouluun tai töihin niin eihän se tunnu maailman ihanimmalta asialta vaan mielumminhan sitä jäisi sänkyyn makaamaan. Siinä kohtaa kuitenkin kun palkka pamahtaa tilille tai koulutodistus käteen niin voi miettiä, että olisikohan saavuttanut näitä ilman, että joku olisi pakottanut.  Oon oppinu arvostamaan niitä pakollisia asioita ja toivon, että tää postuas ehkä auttaisi muitakin. Meillä kaikilla kun niitä on, ainakin toivottavasti! 🙂

P.S. Kuvat on napattu Torni Hotellin Ateljee baarin kattoterassilta ja vitsi nuo maisemat on upeat! Saanko muuttaa tuonne?

IMG_0189 IMG_0181 IMG_0121 IMG_9653 IMG_0160 IMG_0042

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *