Skrollaa alas
en
fi

NÄIN BLOGGAAJAT LAVASTAVAT KUVIAAN

30 elokuun, 2017

Jodelin puolella @blogijuorut kanavalla on nyt viime aikoina paljon naureskeltu bloggaajien instakuville, joissa stailaaminen on mennyt ehkä hieman överiksi… Aamupalalautasten alle on aseteltu keittiöpyyhe ja kahvipuruja ripoteltu pitkin pöytää tai meikit on nätisti matolla rivissä ja olohuoneen matolle on eksynyt myös kenkä täydentämään kuvaa. Näitä bloggaajien kuvia on jaettu Jodelissa ja jotkut ovat myös leikkimielisesti innostuneet jäljittelemään näitä kuvia ja vitsit mä on oon välillä nauranut vedet silmissä, vaikka syyllistyn itse samaan! 😀

Jos mun Instagramin feedin katsoo niin päivänselväähän se on, että kaikki niistä ei ole tilannekuvia. Mä ja varmasti kaikki muutkin bloggaajat, joille blogin ja Instagramin visuaalinen ilme on edes jossain määrin tärkeää, stailaa ja lavastaa kuviaa. Eikä tarvi edes olla bloggaaja, sillä mun kaveritkin tekee ihan samaa ja välillä jopa kysyy vinkkejä ja apua, että miten saisi ruoka-annoksestaan hienomman kuvan ja meikäläinen sitten lainaa aurinkolaseja, mitkä ystäväni asettelee lautasensa viereen nätisti ja nappaa kuvan Instagramin. Mä en koe, että tässä on mitään väärää, sillä vuosia on jo puhuttu siitä, kuinka sosiaalisessamediassa kaikki ei välttämättä ole sitä miltä näyttää, joten sen on varmasti kaikilla jo iskostanut mieleen. Muutenkin koen, että mun Instagramia seuraa suurimmaksi osaksi ihmiset jotka haluaa saada siitä visuaalista mielihyvää, kuten mä itse sitä tehdessä. Siellä kukaan ei halua nähdä kuvia sängystä, johon Lucky on juuri oksentanut vaan kuvia, joissa peitto on sängyn päällä hieman mytyssä ja auringo valo heijaastuu siihen nätisti. Se on taidetta. Jollain on värityskirja, missä värittää värit kuvaan ja luo kuvasta oman näköisen, mulla on Instagram, missä teen samoin.

Viime viikon torstaina en jaksanut raahata mukana kameraa, sillä meikäläisen kamerasetti (Canon EOS 5D Mark IV + EF 16-35 f/2.8) painaa mojovat yksi ja puoli kiloa. Se ei siis ole hirmu käytännöllinen päivinä, jolloin joutuu juoksemaan paikasta toiseen. Muutenkin musta tuntuu, että mun ryhti kallistuu nykyään oikealle, kun yleensä toi paketti roikkuu mun oikealla olalla joka päivä, haha. Päätin kuitenkin ottaa teidät mukaan mun päivään ja napata teille otoksia puhelimella. Vähän hirvitti kuinka suttuisia kuvista tulee, mutta mun mielestä näistä välittyy aika kiva fiilis, vaikka rosoisia ovatkin. Näitä kuvia räpsiessä ajattelin tehdä näistä ihan tavallisen Päivä Puhelimen Kuvina -postauksen, mutta sainkin nyt Jodelin innoittamana idean avata teille, millainen tarina näiden arkisten kuvien ottamishetkeen todellisuudessa liittyy.  Tää avaa ehkä teille sitä, missä määrin bloggaajat oikeasti lavastaa kuviaan.

13BB7C89-A56A-4DDC-B581-6B68A62E8D67

Tämä näky on vastassa joka aamu ensimmäisenä, kun avaan silmäni…. Rehellisesti sanottuna yleensä poikkeuksetta se on Luckyn paskanen takalisto mun naamalla, joten tämäkin kuva on otettu 1-2 tuntia heräämisen jälkeen.

D1077656-C524-4200-AC35-70E6998A04A0

Nyt se  on todistettu! Kyllä, tämä on ilmeeni 24h eli myös silloin kun juon aamukahvini! Okei saatan ehkä juksata… ;D

04ED2D61-CD5D-438E-B91C-F8D5B2DE7EA8

Ja näin luonnollisesti käteni on aina pöydällä aamukahviani juodessa. Bloggaajien kahviin ilmestyy aina aamulla myös itsestään sydän, se on näitä ammattisairauksia. Istumatyöläisiällä tulee selkävikoja, bloggaajilla sydämiä kahviin. Ja ei, tätä kuvaa ei ole editoitu.

8CF54EA6-428B-48FF-B4D6-86E869754FF1

Olin jo lähdössä kotoa, kun muistin että minunhan piti ikuistaa päivän pärstä puhelimeen. Taksi odotti jo pihassa ja sen näkee tuosta huolestuneesta katseesta, kun mietin kuinka taksin mittari raksuttaa… Bloggaajan tuloilla se nimittäin ei voi kauaa raksuttaa.

C8B45DED-4A0A-42C4-94A6-03CD1EC17E91

Nyt tulee paljastus! Monet kerrat, multa on kysytty, että mistä kukkakaupasta tuo työpöydän oikealla puolella oleva kasvi on, mutta en ole siihen koskaan vastannut. Se nimittäin on muovia ja ihan Ikeasta… Älkää edes kysykö, miksi sen maljakossa on kuitenkin vettä. Ainakin kaikki bloggaajat, jotka tätä eksyivät lukemaan varmaan ymmärtävät syyn. Ainiin, ja todellisuudessahan tämän ”kasvin” sijainti on meidän makkarissa, mutta siirsin sen hetkellisesti tuohon kohtaan vain tätä kuvaa varten, minkä tarkoitus on esitellä aamuauringon valaisemaa olohuonettamme. Näin jälkikäteen mietittynä olen ylpeä idestani, sillä kasvi sopii mainiosti kuvaan!

E633E684-08F5-4140-810A-2051FFBA3589

Yritäppä ottaa selfie taksissa, joka kiitää tuhatta ja sataa pitkin mukukivilateitä… Onneksi löytyi tämä yksi ei tärähtänyt kuva 30 muun kuvan joukosta. Ja joku kehtaa väittää, että bloggaaminen on helppoa rahaa. Ja kattia kanssa!

A614162C-A055-4ADE-9240-969A6595ADD9

Pilvinen taivas ja aurinko paistaa, kuinka tämä on mahdollista? Ei vaan todennäköisempää ja mahdollista on, että kuvassa oli alunperin sininen taivas, jonka muuan bloggaaja editoi pois, koska se ei sopinut kuvien yhtenäiseen värimaailmaan.

CD4077E7-08BE-4958-A68E-81269D88B230

Tämä kuvan nappasin Suomen Blogimedian toimistolta, kun kävin siellä palaverissa. Olin aluksi ottamassa kuvaa kokoushuoneesta, mutta toimitusjohtaja sanoi, että katosta roikkuvat lamput on rumat ja neuvoi ”Ota mielummin kuvan tästä nurkkauksesta, tää on hieno!”. Olenkin aina ihaillut tätä nurkkausta toimistolla käydessä ja samalla miettinyt, miten joka ikinen kerta vuosien ajan tää näyttää ihan samalta tyynyjen asentoja myöten. Kysyinkin tomitusjohtajalta, että onko tässä istunut koskaan ketään ja vastaus oli, että ”No sillon kerran sä ja Valtteri”. Tässä on blogiverkosto, joka selvästi ajattelee bloggaajaa ;D

760C14E1-5F8D-406B-B5F6-168347B72D2C

Aina kun otan kuvaa suodatinkahvita, jossa on kauramaitoa mietin, että kuinka paljon hienompi kuva tulisi jos joisin kahvini mustana. 😀

F0689379-6334-4287-BCE4-AA5F6B4DD9E8

Tämä on sitten niitä kuvien lavastamisen ja editoimisen varjopuolia, kun se kääntyykin itseä vastaan… Tapaamisen jälkeen nappasin tämän kuvan hississä ja vasta myöhemmin tätä kuvaa katsoessa huomasin kuinka peili vääristää ja oikeassa reunassa seinä näyttää olevan ihan mutkalla. Ensimmäisenä mietin, että nyt joku kommentoi kuinka huonosti ja överisti tätä kuvaa on käsitelty kuin seinätkin menee vinkkuralleen. Tätä kommenttia kun olen saanut joihinkin kuviin, joissa todellisuudessa kameran linssi on vääristänyt kaappien reunoja mutkille ja olen epätoivoisesti yrittänyt muokata niitä nimenomaan suoriksi, jotta en saisi kommenttia niistä. Tämän kuvan seiniäkin yritin muokata edes vähän suoremmiksi, jotta en saisi kommenttia, että kuvaa on editoitu. 😀

302037EC-D5B5-44B7-B03F-64D13D9691A6

Seisoin tässä kohtaa viisi minuuttia ottamassa tätä kuvaa. Aina juuri sillä hetkellä, kun olen ottamassa katukuvaa niin kameran eteen astelee joku isojen lastenrattaiden, rollaattorin tai kukallisen paidan kanssa ja se kiinnittää kaiken huomion kuvassa. Odottelusta huolimatta tämänkin kuvan laitaan kerkesi juosta jostain tuo mies sinisessä kukallisessa paidassa. Mistä nää oikein tulee?!?!

FE1CD0CE-168F-45F6-A813-4C1F73326EF5

Palaverista suuntasin H&M:n Showroomille tsekkaan syksyn uutuudet ja sieltä nappasin päivän ensimmäinen kuva ilman mitään kikkailuja, jes! 🙂

62C0AB73-2C22-418D-A4C5-56647DCBBA36

Yritettiin ottaa hyvää yhteiskuvaa monessa eri kohtaa, mutta samperin kohdevalaisimet ei imartele sitten ollenkaan… Lopulta otettiin kuva ikkunan edessä, luonnon valoon voi aina luottaa!

563CA159-D279-4A85-A8AF-4B39CACF7328

Tätä kuvaa jonotin ottamaan viisi minuuttia. Jokaisen bloggaajan oli pakko ikuistaa nämä kauniit leivokset Snäppiin… Eikun siis instastooriin, sitähän bloggaajat päivittää nykyään, ei Snäppiä. Näin kiva kuva niistä tuli, mutta koska jatkan edelleen vegaanista ruokavalioa niin maku jäi mysteeriksi.

B4AF8678-1AA1-46E1-822E-74921EC6E142

”Astu eteenpäin, eikun taaksepäin, ihan vähän sivulle, vielä vähän, ja sit kallista päätä”. Ei, kyseessä ei ole tanssiaskeleet vaan näin Sini ohjeisti mua, kun spottivaloista tuli ikäviä varjoja naamaan ja yritin väistää niitä.

06E08B6C-6D1A-4563-AD94-7AD53497660B

Seuraavaksi vuorossa oli Emporio Armanin uutuustuoksujen lanseeraustilaisuus, mikä järjestettiin Tennispalatsissa. Sininen taivas sai taas lähteä editissä, koska se ei sovi tän postauksen värimaailmaan.

B764A8C1-2092-4CFE-A066-2C52AEE20A90

Onko tää jo kolmas kuva ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä, sos!

8BC698EC-7B92-45A3-B7A3-E778767317F5

Otin tällaisen lähes samanlaisen kuvan aiemmin ja tämän noin varttia myöhemmin, kun mua jäi häiritsemää aiemmassa kuvassa se kuinka lähellä mun käsi ja hajuvesipullo oli kameraa. Kukaan teistä tuskin olisi kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta itseäni kuva olisi varmaan harmittanut vielä kuolivuoteella.

D28F1CED-9B22-4968-BC9D-F25670D1F8F3

Seuraavaksi meille kerrottiin uutuustuoksujen Because It’s You ja Stronger With You tarinaa ja näytettiin The Beguiled uutuuselokuva. Tässä vaiheessa kukaan ei varmaan enää edes oleta, että sain näin onnistuneen kuvan napattua, missä kenekään pärstä ei ole edessä. Hyvä niin, sillä en saanut. Tämä kuva oli alunperin laajempi, mutta jouduin rajaamaan sen pienemmksi, kun muutama bloggajan pärstä oli edessä. Luulis nyt että tällaisessa tilaisuudessa bloggaajat tajuaisivat olevansa kohteliaita kollegoja kohtaan ja ryömiä lattialla penkkirivien välissä, hävytöntä!

01437688-173B-4A39-8BF0-AC561ABF3D1B

Millon tulee liikennemerkki, missä varotetaan että tiellä voi seisoskella bloggaajia kuvaamassa? Voikohan jossain lähettää ehdotuksen tästä liikennevirastoon?

B38E1652-AE62-4FB6-BACE-5DB4E8A67EEF

”Samperin pilli pysy nyt siellä s**tanan lasissa!” Näin huudahdin, kun tuo pilli loikki koko ajan ulos lasista ja pöytä oli limussa. Ne ketkä ovat tilanneet Kotipizzasta gluteenittoman pizzan tietävätkin, että pizza on tällaisessa foliovuoassa. Se sai kuitenkin lähteä ennen kuvan ottoa, koska se ei ole kovinkaan esteettinen…

Kiitos kun olitte mukana päivässäni näiden kuvien kautta! Toivottavasti tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta 😉

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *