Skrollaa alas
en
fi

3 PARASTA SOVELLUSTA TIETOKONEELLE

20 syyskuun, 2017

Editoitu-9202

*Kaupallinen yhteistyö ASUSin kanssa*

ASUSilla (hitsi mä sain googletella, miten kyseinen merkki taivutetaan oikeaoppisesti, mutta näin se kai on eikä ”Asuksella”, kuten olen aiemmin luullut) asti oltiin kuultu meikäläisen avunhuuto, kun tuossa tovi sitten meikäläisen tietokone päätti irtisanoa meidän nelivuotisen yhteiselomme. Ehkä ihan hyvä näin, sillä entinen läppärini painoi kuin tiiliskivi, eikä se todellakaan seilannut enää ajanhermoilla. Nyt se saa seilailla pilvilinnoissa ja viettää siellä onnellisia eläkepäiviää, koska sen tilalle sain ASUSilta uuden ASUS ZenBook Flip S -tietokoneen.

Kun sain tän uuden koneen käsiini täytyy sanoa, että koin jopa pienen shokin siitä, kuinka paljon tietokoneet ovat kehittyneet ihan vain parin vuoden aikana. Tää kone painaa melkeen vähemmän kuin mun puhelin, vaikka tässä on ihan suht iso 13,3″ Full HD -näyttö. Vaikka koneen koko on pieni niin tää pyörittää huolettomasti mun isoja videotiedostoja ja kuvankäsittelyohjelmia. Tästä löytyy myös sormenjälkitunnistin sisäänkirjautumista varten ja äänentoisto koneessa itsessään on jo niin hyvä, että en aina jaksa edes kytykeä tätä meidän kaijuttiimiin. Kuitenkin ehkä se siistein juttu on täydet 360° kääntyvä kosketusnäyttö eli kone toimii tietokoneena, sekä tablettina. Kosketusnäyttö on ollut erityisen kätevä etenkin kuvia editoidessa ja blogeja, sekä verkkokauppoja selatessa.

Editoitu-9252

Uuden koneen innoittamana keksin, että voisin jakaa teille mun ehdottomat TOP 3 sovellukset tietokoneelle. Itse asiassa nämä kolme tässä postauksessa mainittua sovellusta ovat ainoat vähääkään erikoisemmat sovellukset, mitkä mun koneelta löytyy. Toki multa löytyy Netflix, Facebook ja muut vastaavat, mutta niiden lisäksi nämä alla olevat sovellukset, mitä ilman en selviäisi. Etenkin kaikille bloggaajille ja tubettajille nää on todella hyödyllisiä, mutta toivottavasti näistä on apua muillekkin! 🙂

Editoitu-9226

Adobe Lightroom CC – Tämä on maksullinen (hinta noin 10e / kk) kuvien käsittelyohjelma, mikä sopii hyvin aloittelijalle tai vähän kokeneemmallekkin valokuvaajalle. Ohjelmalla saa kuvista paljon eloisampia, sillä säätömahdollisuuksia on PALJON. Ohjelmaan saa ostettua, myös VSCO -filttereitä, mikä nopeuttaa kuvien editointia entisestään, kun niitä voi lätkiä kuvien päälle yhdellä klikkauksella. Itse kuitenkin käytän niitä hyvin harvoin, sillä muokkaan kuvat mieluisiksi itse säätimiä väännelle. Ohjelmalla on myös mahdollista kopioida muokkaukset toisesta kuvasta toiseen, mikä helpottaa ihan hirmusesti meikäläisen työtä. Tämän postauksen kuviakin editoidessa mun ei tarvinnut muokata kuin vain ensimmäinen kuva ja kopsata yhdellä hiiren klikkauksella muokkaukset näihin postauksen muihin kuviin.

PhotoScape X Pro – Tämä on niin ikää kuvien editointiohjelma, mutta tämän voi ostaa itselleen kertamaksulla ja hintaa taisi olla vain noin 30e. Tämä ohjelma pitäisi vähintään löytyä jokaisen koneelta, sillä jossain kohtaa jokaisella tulee vastaan tarve käsitellä kuvia. Joko muokata valotuksia ja värejä, tehdä kollaaseja tai muuttaa kuvien kokoa. Tämä ohjelma on niin yksinkertainen, että bataattikin osaisi käyttää tätä, mutta siitä huolimatta tällä pystyy käsittelemään kuvia melko pitkällekkin. Tämä oli jopa vuosia ainut ohjelma, mitä käytin kuvien editointiin.

EOS Utility – Jos sulta löytyy Canonin EOS -kamera niin tämä EOS Utility vie sun kuvaamisen ja etenkin videokuvaamisen ihan uudelle levelille. Tällä ohjelmalla sä saat kameran näytön näkymän siirrettyä sun tietokoneelle, tabletille tai puhelimelle joko langattomasti tai myös piuhalla. Tämä on loistava etenkin siihen, kun tarkoitus on kuvata videomuodossa omaa pärstää. Mä käytänkin tätä aina sillon kun kuvaan videota niin että tönötän kameran edessä paikallaan. Mun kamerassa ei nimittän edes ole kääntyvää näyttöä, mutta vaikka olisi niin käyttäisin tätä silti, sillä tietokoneen isolta ruudulta näkee, että tarkennus on varmasti oikeassa kohtaa ja muutenkin voin ohjata helposti kameran asetuksia. Tarvittaessa voin laittaa kuvauksen tauolle ilman, että mun tarvitsee juosta joka välissä kameran taakse.

Lisää tietoa tietokoneesta löydät täältä!

Kun ostat ASUS ZenBook Flip S -tietokoneen ja täytät Microsoftin sivuilla hyvityslomakkeen 24.9.2017 mennessä niin saat 100e takaisin tuotteen hinnasta. Katso lisätietoja hyvityksestä täältä!

Editoitu-9195

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *