RESEPTI: KINDER BUENO & NUTELLA KUPPIKAKUT
ANNOKSIA: 20 | VALMISTUSAIKA: 60 MINUUTTIA | VAIKEUSASTE: KESKIVAIKEA
Hellou! Viime viikkoinen Kinder -piirakan resepti sai sen verran suuren suosion täällä blogissa, että mietin mitä muuta kyseisestä suklaasta saisi aikaan. Siitä inspiroituneena päätin tehdä Kinder Bueno ja Nutella kuppikakkuja ja voi vitsit, näistä tuli ihan mielettömän hyviä! Jogurttiin valmistettu pohja on kuohkea ja sopivan kostea, sen sisällä ihana Nutella -sydän ja päällä herkullinen Kinder Buenolta maistuva kuorrute, NAM!
AINEKSET
Pohja
150 g voi
2,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl jauhoa
2 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasooda
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljauutetta
4 rkl hasselpähkinämaitoa
Täyte
400g Nutellaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl maitosuklaa hippuja
3 rkl valkosuklaa hippuja
Kuorrute
225 g voi
4 dl tomusokeria
110 g Nutella
1 tl vaniljauutetta
3 rkl kuohukermaa
Koristelu
4 kpl Kinder Bueno -patukoita
strosseleitä
maitosuklaa hippuja
valkosuklaa hippuja
VALMISTUSOHJE:
Aloita pohjan valmistaminen vatkaamalla sähkövatkaimella sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää seokseen maito, jogurtti ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 180 asteisessa uunisssa 12-15 minuutin ajan.
Valmista täyte lämmittämällä kuohukerma kattilassa ja kaada se astiaan. Lisää joukkoon Nutella ja sekoita tasaiseksi. Mittaa lopuksi joukkoon maitosuklaa- ja valkosuklaahippuja.
Valmista kuorrute sekoittamalla Nutella ja voi keskenään. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mittaa lopuksi joukkoon vaniljauute ja kuohukerma.
Leikkaa veitsellä valmiiden kuppikakkujen päältä ympyrän muotoinen palanen, halkaisija noin 1-3cm. Kaiverra teelusikalla palanen pois, jotta kuppikakkuun tulee kolo täytetteelle. Kaada täytettä koloon 1-2 teelusikkallista. Aseta aiemmin leikkaamasi palanen takaisin paikoilleen. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle pyörivin liikkein. Koristele Kinder Bueno -paloilla, maito- ja valkosuklaa hipuilla ja strösseleillä.
// Hey guys! The Kinder cake I shared you last week got such a positive reaction so I thought what else could I bake off that chocolate. Inspired by that I decided to try out Kinder Bueno and Nutella cupcakes and damn, they were so freaking good! I made the dough with yogurt which made the cupcakes super ”fluffy” and moist. And don’t let me start about the Nutella heart inside the cupcakes… Or the buttercream! Yummy.
INGREDIENTS
Cupcakes
150 g butter
2,5 dl sugar
2 eggs
2 dl flour
2 dl cacao powder
1 tsp salt
1tsp baking powder
3/4 tsp baking soda
1,5 dl Turkish yogurt
1 tsp vanilla extract
4 tbsp (hazelnut) milk
Filling
400 g Nutella
2 dl double cream
3 tbsp milk chocolate chips
3 tbsp white chocolate chips
Butter Cream
225 g butter
4 dl powdered sugar
110 g Nutella
1 tsp vanilla extract
3 tbsp double cream
Decoration
4 Kinder Bueno -bars
sprinkels
milk chocolate chips
white chocolate chips
INSTRUCTIONS:
Start preparing the cupcakes by whipping sugar and butter into a foam. Then add eggs one by one while whipping. Mix the dry ingredients and sieve them into the foam. Add milk, yogurt and vanilla extract separately and stir well. Pour the dough into cupcake molds. Bake in 180 Celsius degrees for 12-15 minutes.
Prepare the filling by heating the double cream and pour it into a bowl. Add Nutella and stirrer till set. Last but not least add in milk and white chocolate chips.
Prepare the butter cream by whipping Nutella and butter together. Add in powdered sugar and whip well. After that add in vanilla extract and double cream.
Cut a hole (diameter of 1-3 cm) on the top of the cupcakes. Carve some of the dough of out and pour 1-2 tsp of the filling in. Set the piece that you cut off back on top of the cupcake. Squeeze the butter cream on top of the filled cupcakes. Decorate with Kinder Bueno pieces, sprinkles and chocolate chips.