Skrollaa alas
en
fi

PÄIVÄ KUVINA: MUN PERJANTAI

19 marraskuun, 2017
Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (4)

7:00 Herätyskello soi ensimmäisen kerran ja Lucky hyökkää sänkyyn nuolemaan naamaani, mutta jatkan uniani.

7:05 Lucky nuolee edelleen naamaani ja herätyskello soi taas

7:10 Lucky makoilee naamallani, en saa happea ja herätyskello soi kolmannen kerran. Totean, että mun on pakko nousta ylös ja viedä Lucky lenkille.

7:15 Kävellään Luckyn kanssa harmaita ja sateisia Helsingin katuja pitkin ja mietin, miksi yli vuoden aikana en ole oppinut katsomaan säätä ennen kuin rynnätään aamulenkille. Vaihtoehtoisesti voisin ottaa sateenvarjon varalta mukaan, sillä 90% todennäköisyydellä sataa niin maan p*rk*leesti.

7:45  Luckyn takamus on trimmauksesta huolimatta sellanen karvakasa, että valkoiseen turkkiin jääneet ruskeat vauhtiraidat täytyy pestä  pois suihkussa aina lenkin jälkeen. Näin sadesäällä täytyy puolestaan pestä oikeastaan koko koira, kun hän on kuravedestä harmaa…

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (2)

8:00 Tiedän, että aamupala on päivän tärkein ateria, mutta mulle ruoka maistuu vasta päivällä tai illalla. Syön siis harvoin aamupalaa, mutta kun syön — haluan kaiken ruoan maailmasta! 😀 Tän hetken suosikkijuttuja on kaneli ripoteltuna laten päälle. Kanelista yhdessä maitovaahdon kanssa assosioituu mieleen riisipuuro ja mä rakastan sitä! Hmm… Tästä tulikin mieleen, että voisin kokeilla joku päivä ensimmäistä kertaa tehdä vegaanista riisipuuroa.

8:10 Aamupala pöydässä ollut lehti vaihtui tietokoneeseen ja Netflixiin, sillä tajusin että eilen on tullut uusi Riverdale jakso!

9:20 Huomasin jämähtäneeni jakson jälkeen selaamaan blogeja. Annika ja Sara Ollilan, Alexa Dagmarin, Johanna Turpeisen, sekä Kenzan blogit ovat sellaisia, joita luen säännöllisesti ja ihailen heidän upeita kuvia. Saan niistä myös paljon inspiraatiota omaan tekemiseeni!

9:30 Pakotin itseni viimein suihkuun. Miten niin yksin kertainen asia kuin suihkuun meneminen tuntuu aina aamuisin niin ylitsepääsemättömän vaikealta?

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (6)

10:00 Aloitin meikkaamaan. Meikkaa aina keittiön pöydän ääressä, sillä siinä on tarpeeksi tilaa ja siihen osuu juuri täydellinen valo. Tosin nykyään on pimeää vuorokauden ympäri, joten pilvisinä päivinä raahaan ikkunan viereen lisävaloksi studiovalon. 😀 Onneksi tällä kertaa ei tarvinut, sillä sateinen sää oli vaihtunut pilvettömään taivaaseen.

10:30 Tajusin kesken meikkaamisen, että unohdin laittaa primerin. Meikki oli jo siinä vaiheessa, että olisi ollut turhaa aloittaa alusta, joten tyydyin elämään ilman pohjustusta. Hassua, että vielä joitain vuosia sitten en käyttänyt primeria ollenkaan, saati tiennyt sen olemassaolosta, mutta nykyään ilman sitä tuntuu, että meikkipohja räjähtää huonoksi muutamassa tunnissa.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (7)

11:00 Meikki ja tukka oli valmis ja sain vaihdettua asun. Vielä muutamia vuosia takaperin pidin aina rannekelloa, siis ihan joka päivä. Nykyään käytän kelloa lähinnä juhlissa, mutta tänään tuli sellanen fiilis, että haluan laittaa ranteeseen tämän Daniel Wellingtonin kellon, mikä on ehdottomasti mun suosikkini. Sen näköinen tuo kellon nahkainen ranneke onkin, että sitä on käytetty ja paljon…

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (3)

11:10 Kävin hakemassa tuoreita leikkokukkia. Sen jälkeen kun muutettiin tähän nykyiseen kämppään, olen oppinut arvostamaan ihan eri tavalla leikkokukkia. Syynä tähän varmaankin se, että ihan meidän naapurissa sattuu olemaan kukkakauppa, PuutarhaNikkarit. Meillä on muuten melko pelkistetty ja väritön sisustus, joten kukilla saa kivasti eloa ja uutta ilmettä asuntoon vuoden ajan mukaan. Kuten kukista voi päätellä, elän vielä vahvasti syksyssä.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (5)

11:20 Sain kukat ruukkuihin. Yksi parhaimmista sisustushankinnoistani on ehdottomasti ollut tuo Muuton Elevated -maljakko.

11:25 Olin lähdössä kahvilaan naputtelemaan tietokonetta, mutta mulla oli läppäristä akku lähes loppu. En jaksa raahata laturia mukana, koska se ei mahdu mun laukkuun, joten jäin kotiin.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (17)

11:30 Vastasin aamun aikana tulleisiin sähköposteihin, joita oli tullut tolkuton määrä. Onneksi suurin osa niistä oli tiedotteita uusista tuotteista, joihin ei tarvinnut vastata.

11:45 Kaadoin kahvit kalenterini päälle… TAAS! Kun tämä tapahtui ensimmäisen kerran meinasin ostaa uuden kalenterin, mutta onneksi en ostanut.

12:15 Suunnittelin ideoita tuleville postauksille. Vaikka ideat mietin etukäteen, kirjoitan aina fiiliksen mukaan, sillä mun teksti on tosi ontuvaa, jos mä en pääse siihen tiettyyn tilaan. En pysty pakottamaan itseäni kirjoittamaan, vaikka tahtoisin.

12:55 Muistin, että blogistani on otettu bannerimainokset pois, joten menin ihailemaan ulkoasuani. Faktahan on se, että mainokset pilaa blogien ulkoasut, vaikka ulkoasu tai itse mainokset olisi kuinka visuaalisia tahansa. Vaikka se on multa yksi ansainta tapa pois niin päätin ainakin toistaiseksi luopua bannerimainoksista, sillä se takaa teille mukavamman lukukokemuksen. Etenkin puhelimella koko näytön peittävät mainokset, mitkä täytyy erikseen klikata pois ovat henkilökohtaisia inhokkejani blogeja lukiessa.

13:00 Selasin Pinterestistä inspiskuvia jouluiseen sisustukseen. Todella pelkistetty valkoinen joulu -trendi alkaa olla menossa ohi, joten tänä vuonna valkoiselle kuuselle tulisi löytää korvaaja ja vanhoille koristeille kaveriksi jotain uutta. Mitään punaista väriräjähdystä en kuitenkaan halua, mutta enemmän valkoisen ja harmaan eri sävyjä, erilaisia materiaaleja ja pintoja, sekä ripaus vihreää.

13:30 Pakkasin tavarani ja lähdin bussipysäkille. Kuten aina pysäkille kävellessä, tälläkin kertaa kirosin miksi meidän kämpän vierestä kulkenut bussi vaihtoi reittiään viime elokuussa ja nykyään joudutaan vaeltamaan kauempana olevalle pysäkille.

13:35 Juoksin bussiin ja olisin missannut sen, jos joku ei olisi ollut jo pysäkillä ja viittonut bussia pysähtymään.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (8)

14:10 Saavuin Kampin ylimpään kerrokseen,  Story -ravintolaan, sillä olin sopinut sinne palaverin erään verkoston edustajan kanssa tulevaan yhteistyöhön liittyen. Blogini ei ole enää minkään tietyn verkoston alla vaan hoidan yhteistyöt pääosin itse, mutta teen myös vahvasti yhteistyötä useamman verkoston / portaalin kanssa.

14:15 Myös Aino saapui paikalle palaveriin, sillä hän on mukana mahdollisesti maaliskuussa toteutuvassa projektissamme. Kyseessä on ihan super jännä projekti ja tällaisssa tapauksissa harmittaa, jos yhteistyö ei jostain syystä toteudukkaan, sillä mä uskon että meidän lisäksi myös te olisitte tästä liekeissä!

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (9)

15:30 Onnistunut palaveri oli ohi ja jäätiin hetkeksi vaihtamaan Ainon kanssa kuulumisia, kunnes lähdettiin eri suuntiin.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (10)

15:45 Kävelin pitkin Mannerheimintietä ja Helsingin panostus tämän vuotisiin jouluvaloihin teki mut iloiseksi. Katsokaa tätä näkymää… Tällaisia valaistuksia me tarvitaan enemmän Suomeen, koska nää auttaa meitä selviämään pimeimmästä vuodenajasta.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (11)

16:00 Tavattiin Alexan kanssa Kappelissa kahvittelujen merkeissä. Alexankin kanssa puhuttiin, että kyseisessä mestassa on ihana tunnelma syksyllä ja talvella, mutta muina vuodenaikoina sen olemassaolon aina unohtaa.

16:15 Juteltiin pitkälti bloggaamisesta, vloggaamisesta ja grammaamisesta. Ja ei, viimeinen verbi ei tarkoita laihduttamista ja jokaisen ruoan punnitsemista, vaikka se siltä kuulostaa vaan se on ilmeisesti yleinen tapa puhua Instagramin päivittämisestä. Toimiva, mutta aivan hirveä sana. Näistä bloggaamiseen ja ylipäätää somettamiseen liittyvistä asioista on aina kiva puhua sellaisen kanssa, jolla on pitkälti samanlainen ajattelutapa omasta tekemisestä ja koko kentästä, kuin itsellä.

17:30 Sanottiin heipat Alexan kanssa ja lähdin etsimään Valtteria, sillä hän oli päässyt töistä ja tullut keskustaan.

17:15 Valtterilla ja mulla oli hirveä nälkä, joten mentiin Kaivokadun Luckiefun’siin syömään. Se on Fukun ohella meikkiksen suosikki sushimestoja.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (12)

17:20 Oltiin saatu kerättyä buffetista kasa ruokaa lautaselle – ja Valtterilla se kirjaimellisesti oli kasa… 😀 Se on käsittämätöntä kuinka paljon Valtterin pitää syödä, että sillä lähtee nälkä. Kai sitten 195 cm pitkä ihminen tarvii enemmän energiaa ku tämmönen 172,5 cm tatti.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (13)

18:00 Käytiin tekemässä muutamia meikkiostoksia Stokkalla. Samalla silmiini (väistämättäkin) osui tämä ihana kuusi, jonka olisin halunnut ostaa ja viedä kotiin, mutta se ei ollut valitettavasti myytävänä. No ei vaiskaan, musta on ihana, että Helsingissäkin on tällaisia övereitä amerikkalaishenkisiä koristeita, eikä kaikkialla ole punaisia halvan näköisiä kymmeniä vuosia vanhoja jouluvaloja.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (14)

18:15 Käytiin myös Stokkan jouluosastolla, sillä sain aiemmin Pinterestiä selatessa muutaman idean ja niitä varten tarvitsin tiettyjä juttuja sieltä.

18:30 Valtteri sai tarpeekseen jouluosastolla, kun katsoi mun mielipuolista palloilua ja koristeiden ihailua. Hän kysyikin, että oliskohan Stokkalla aikuisparkkia minne hän voisi mennä odottelemaan.

19:00 Oltiin edetty jouluosastolta Giganttiin, missä Valtteria odotti uudet kuulokkeet. Ostin hänelle eräänä jouluna lahjaksi kuulokkeet, joille Valtterin (täystuhon) tuntien otin kolmen vuoden maksullisen lisätakuun ja onneksi otin, sillä nehän meni rikki ja nyt saatiin tilalle kokonaan uudet.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (15)

19:15 Seuraava kohde oli Hemtex, mistä kävin hakemassa jouluverhot. En ole aina ymmärtänyt, miksi jouluna pitäisi olla erilaiset verhot, sillä punaiset verhot, jossa hyppelee tonttu-ukkoja, lähinnä sattuu mun silmiin. Olin nähnyt siellä kuitenkin aiemmin todella kivan näköiset verhot ja nyt ne sattu olemaan -25% alennuksessa, joten ne oli ostettava.

19:45 Viereiseltä Clas Ohlsonilta käytiin hakemassa suihkuun uudet hyllyt, jossa saa pidettyä shampoo- ja hoitoainepurkkeja. Nämä oli jo meidän neljännet hyllyt, sillä meillä nämä imukupeilla kiinnitettävät hyllyt tulee aina lopulta joidenkin kuukausien jälkeen alas. Sen jälkeen kun ne on kerran lähteny seinästä irti niin uudelleen kiinnityksen jälkeen ne alkaa putoilemaan seinältä viikon välein, joten lopulta on pakko ostaa uudet. Mä en tiedä onko meidän kylppärin seinä kirottu vai tapahtuuko tätä muille?

20:15 Heti kotiin tultuamme lähdettiin Valtterin ja Luckyn kanssa yhteiselle iltalenkille. Lucky on aina super innoissaan kun tullaan kotiin, joten se on melkeinpä pakko viedä heti ensimmäisenä lenkille kuluttamaan energiaa. Mä en käsitä kuinka tommoseen kahden maitotölkin kokoiseen ja painoiseen palleroon voi mahtua niin paljon energiaa.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (16)

21:00 Vastasin sähköposteihin, joita oli tullut sinä aikana kun olin keskustassa.

21:30 Vastasin myös kaikkiin blogiin tulleisiin kommentteihin. Nykyään on niin paljon eri sovelluksia, missä tulee kommentteja, että en valitettavasti millään kerkeä vastaamaan kaikkiin. Siksi olen ottanut linjan, että pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin täällä blogin puolella, sillä täällä mä näen helposti uusimmat kommentit, vaikka joku olisi kommentoinut todella vanhaankin postaukseen.  🙂

21:45 Menin suihkuun ja samalla levitin nassuun kaikki mahdolliset voiteet ja seerumit. Nyt kun ilmat ovat viileämpiä ja kuivempia olen erityisesti yrittänyt pitää huolta ihostani. Välillä mulla on kausia, että käytän naamaani marketista ostettuja puhdistusgeeliä ja kosteusvoidetta. Sitten on puolestaan kausia, jolloin käytän laadukaampia ja hintavampia tuotteita, sekä niin montaa tuotetta, että mulla on vaikeuksia muistaa niitä. Yleensä stressaavina aikoina lipsun ihonhoidosta, kuten ylipäätään oman kehon hoitamisesta.

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (18)

22:00 Kiireisestä viikosta selviämisestä palkitsin itseni pizzalla ja lasilla viiniä. Mä en ennen IKINÄ ostanut itselleni viinipulloa kotiin, mutta tänä syksynä olen oppinut juomaan viikonloppuiltaisi yhden lasin ruoan kanssa. Olen jo pitkään tehnyt tätä ravintolassa ja kylässä, mutta en koskaan kotona. Ennen tätä syksyä.

P.S. Huomioikaa viimeisen kuvan alalaidassa Luckyn pieni suloinen kuono nuuhkuttelemassa mun pizzaa. 😀

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *