Skrollaa alas
en
fi

VIDEO: PIPARI-GLÖGIJUUSTOKAKKU / LUUKKU 19

20 joulukuun, 2017

Tässä vaihessa alkaa jo piparit perinteisessä muodossa kyllästyttää (ainakin allekirjoittanutta), joten niitä voi yhdistää muihin herkkuihin. Pipareista syntyy herkullinen pohja juustokakuille, kuten tähän herkulliseen pipari-glögijuustokakkuun! Tämä on myös hyvä tapa käyttää joululta yli jääneet piparit. Resepti on oma versioni. 🙂

|PIPARI-GLÖGIJUUSTOKAKKU|

Piparkakkupohja
200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte
0,8 dl sokeria
1 kananmuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Glögikiille

3 kpl liivatelehteä
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Koristelu
50 g valkosuklaata
kanelitankoja

Jauha piparit pakastepussissa lihanuijalla/kaulimella tai monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita siihen piparimurut. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Ota liivatteet vedestä, kuivaa ne ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan ja sekoita huolellisesti. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään tai vähintään 5 tunniksi.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa 1/2 dl valmista glögiä kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Kuivaa liivatelehdet ja liuota ne kuumaan glögiin koko ajan sekoittaen. Lisää liivateseokseen loput glögit ja anna seoksen jäähtyä hetki. Valuta se sitten varovasti hyytyneen kakun päälle. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi. Koristele rouhitulla valkosuklaalla ja kanelitangoilla.

Tämän videon, kuten kaikkien joulukuussa 2017 julkaisemieni videoiden näyttökertoihin pohjautuva mainostulo (Google -tulo) lahjoitetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Tästä myöhemmin tulossa tarkempaa infoa! ♥

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *