Skrollaa alas
en
fi

RAKASTAN JOULUSSA X 9

24 joulukuun, 2017

Kellekkään tuskin on jäänyt epäselväksi, että joulu on mulle merkittävä juhla, mutta miksi se on meikkikselle näin tärkeä? Sitä pysähdyin miettimään näin jouluaattona. Tärkeinpänä joulu on Jeesuksen syntymän muistojuhla, koska sehän on perusta koko päivälle tai joidenkin kohdalla koko vuodelle, sillä esimerkiksi mä fiilistelen joulua lähes vuoden ympäri. Se on itsestäänselvyys, joten sitä en kuitenkaan ottanut  nyt tähän listaan mukaan, missä kerron randomissa järjestyksessä yhdeksän asiaa joita rakastan joulussa.

Editoitu-1958

1. Aamutossut. En yleensä tykkää käyttää tossuja tai villasukkia kotona, sillä jopa pidän siitä kun varpaat ovat viileät. Joulun aikaan on kuitenkin ihana töpsötellä aamuisin ja iltasin asunnossa pienet varpaat lämpöisiin pörröisiin tossuihin kätkettynä.

Editoitu-2068

2. Hitaat aamut. Näitä rakastan vuodenajasta riippumatta, sillä aamutoimeni ovat kaksi tuntia kestävä rituaali, jotta saan itseni hereille. Jos kuitenkin joudun heräämään kiireellä, olen kiukkuinen koko päivän. Tästä syystä mielummin aloitan päivän myöhään ja valvon aamuyöhön töitä tehden. Olenkin kiitollinen siitä, että mulla on yrittäjänä mahdollisuus valita mihin aikaan työskentelen. Jouluna hitaista aamuista vielä parempia tekee herkullinen aamupala, sillä silloin riisikakut ja smoothie vaihtuvat Nutella-leipiin ja kaakaoon. Okei mitä valehtelen… Mun ruokavalio on ympäri vuoden enemmän jälkimmäisen vaihtoehdon kuuloinen.

Editoitu-1980

3. Joulukortit. Joulukortteja on aina kiva saada ja lähettää. Viime vuonna meidän piti teettä Luckysta joulukortit, mutta se jäi kaiken kiireen keskellä. Tänä vuonna otettiin se tärkeimmäksi tehtäväksi jouluvalmisteluissa ja saatiinkin nämä suloiset kortit toteutettua. Tulostettiin nämä Canonin Selphy CP13000 tulostimella, millä saa tulostettua postikortteja. Se oli ihan super kätevä tähän hommaan!

Päivä Kuvina naaG Janne Naakka (10)

4. Jouluvalot. Rakastan jouluvaloja ja nimenomaan näitä lämpimiä valkoisia valoja. Puolestaan värikkäät valot ei ole yhtään mun makuun, vaikka toki on poikkeuksia. Esimerkiksi överiin amerikkalaiseen tyyliin ne sopii, mutta yskittäiset siniset valot heitettynä marjapensaan päälle on horroria.

Editoitu-2011

5. Kaakao. Jos jotain lämmintä juomaa juon, se on kahvia. Joulun tienoilla kahvin kilpailijaksi nousee kuiten kaakao kermavaahto vuorella, överillä määrällä murskattuja pipareita, suklaahippuja, vaahtokarkkeja, sekä strösseleitä.

Editoitu-0134

6. Pipareiden koristelu. Olette ehkä huomanneetkin päivityksistä, että olen taas tänä jouluna useammankin kerran leiponut ja koristellut pipareita. Se on kivaa pientä näpräämistä (näprääminen = tällaisen perfektionistin lempparisana) ja sanoisin siinä olevan myös jotain terapeottista.

Editoitu-2031

7. Tunnelmointi. Tähän aikaan vuodesta kaikki on todella herkkää ja tunteikasta. Arkiset asiatkin, kuten tiskaaminen tuntuu upealta hetkeltä, jolloin uppoudun tutkimusmatkalle pääni pimeimpiin koloihin. Vaikka jouluna hehkutetaan paljon, että se on aikaa läheisten kanssa, se on ainakin mulle myös aikaa itseni kanssa. Mietin paljon sitä millainen ihminen haluan olla ja kuinka onnekas olen, että saan olla olemassa. Elää ja tuntea näin vahvoja tunteita. Nauttia tästä kaikesta ihanasta, mitä mun ympärillä on. Kuinka etuoikeutettu olen, että saan elää.

IMG_5029

8. Perhe. Vaikka mulle joulu on ajan viettämistä itseni kanssa, se on myös sitä aikaa kun saa viettää aikaa läheisten kanssa, perheen kanssa. En osaisi kuitella joulua ilman omaa pientä perhettämme eli Luckya ja Valtteria.

Editoitu-2104

9. Rumat villapaida. Niissä vain on jouluntaikaa. Ne takaa puseron pukeneelle hyvän ja huoletoman mielen kaiken stressin keskelä, sekä hymyn vastaantulijan huulille.

Asioita joita rakastan joulussa olisi löytynyt enemmänki, mutta otin tähän postaukseen mukaan nämä mulle tärkeimmät. Jos olisin listannut kaikki syyt, siitä olisi saanut aikaiseksi kokonaisen kirjan. Toivottavasti teillä on lähtenyt jouluaatto mukavasti käyntiin. Viettäkää ihana päivä läheistenne kanssa ja nauttikaa yhdessä olosta.

Mikä on sulle tärkeintä joulussa?

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *