Skrollaa alas
en
fi

Q&A 1

helmikuu 28, 2018
blogiKöpis (1)

Mikä on sulle kaikkein tärkeintä elämässä?

Meidän pieni perhe eli Valtteri ja Lucky, sekä tietenkin mun toine perhe, mihin kuuluu mun sisarukset ja vanhemmat. Tämän lisäksi ylipäätään onnellisuus, mikä koostuu arjen pienistä ihanista hetkistä. Pyrin nauttimaan arjesta ja pois sellaisesta ajattelutavasta, että odotan rentouttavaa viikonloppua tai ihanaa lomaa. Haluan nauttia elämästä nyt, enkä sitten joskus myöhemmin.

Mikä on ihanin asia mitä sulle on sanottu tai tehty?

Minä rakastan sinua. Se on kaikkein kaunein lause yksinkertaisuudessaan.

Jos et olisi ottanut Luckyn rotuista koiraa, mikä olisi ollut toinen vaihtoehto?

Vaikea sanoa, koska olin ehdoton Luckyn rodun (pomeranian) suhteen, että emme harkinneet muita edes samankaltaisia rotuja. Todennäköisesti oltaisiin päädyttykkin johonkin ihan erilaiseen rotuun, kuten kultaiseennoutajaan. Lapsuudessa mulla nimittäin oli kultsi, jonka nimi oli Rippe. Se oli mun paras lapsuudenystävä, oltiin kuin Poika ja Ilves. 😀

Kuinka monta tuntia suurin piirtein teet töitä viikossa?

Mä en ole määrittänyt itselleni työtunteja, joten en niitä varsinaisesti laske tai merkkaa ylös. Jaottelen tietyn tyyppiset työtehtävät eri päiville, joidenkin hoitamisessa menee vähemmän aikaa ja joissain enemmän. Joka päivä luonnollisesti vastaan sähköposteihin mikä vie useamman tunnin, sekä julkaisen aiemmin valmistellut postaukset tai videot. Yhtenä päivänä näiden hommien lisäksi saatan editoida videon, missä mulla menee nykyään noin 18 tuntia. Toisena päivänä saatan editoida aiemmin otettuja kuvia, mikä voi viedä koko päivän, kuten eilen jolloin istuin aamusta aamuyöhön koneen ääressä.

Mitkä ovat lempivaatekauppojasi?

Monelle tulee usein yllätyksenä se, että mä en viihdy kaupoilla. Ylipäätään miesten vaatevalikoima on melko suppea Helsingin keskustassakin, vaikka onhan tilanne huomattavasti parempi kuin joitain vuosia sitten. Kiitos tästä Voltille, joka ehkä onkin suosikkini kivijalkamyymälöistä. Suurimman osan vaatteistani kuitenkin tilaan verkkokaupoista, kuten Junkyard, Zalando ja Asos. Tosin näistä jälkimmäinen tuntuu menevän koko ajan huonompaan suuntaan, kun valikoimassa tuntuu olevan enää vain verkkokaupan omaa brändiä. Asosin omissa tuotteissa on kivoja trendikkäitä kledjuja, mutta niiden laatu on usein kuraa.

blogiKöpis (6)

Mikä on sun lempiväri?

Pienenä se oli oranssi. Kouluiässä sininen. Teininä musta. Nykyään se vaihtelee vuosittain, ja tällä hetkellä sanoisin, että se on kevään ja kesän trendiväri, keltainen.

Mikä on suosikki kappaleesi tällä hetkellä?

Pyhimyksen ja Aksel Kankaanrannan Jättiläinen. Viime syksynä Pyhimyksen Kynnet, Kynnet -biisi soi meillä täällä kotona jatkuvasti, sillä tykästyttiin siihen molemmat Valtterin kanssa, vaikka meistä kumpikaan ei pahemmin kuuntele räppiä. Tuon kautta löysin vuoden alussa tämän uudemmankin biisin ja se on ollut kovassa soitossa.

Mikä teiän parisuhteen ihanin hetki on ollu viime vuoden aikana?

Varmastikkin Valtterin järkkäämä ystävänpäiväyllätys. Valtteri vei mut yllätysreissulle Tallinnaan, missä meitä odotti upea huone viiden tähden hotellista. Tuo pikku reissu oli ihana irtiotto arjesta ja tuli juuri oikeaan aikaan, sillä elettiin muuten todella hektistä ja stressaavaa aikaa. Vaikka oltiinkin vain Suomenlahden toisella puolella, sai siellä ajatukset muualla työhommista, mikä Helsingissä on usein vaikea, jopa ystävänpäivänä.

Mitä teet työksi?

Kaikki sisältöä mikä ulospäin teille näkyy on yksi osa työtäni, mutta vaikka se on tärkein osa, on se ajankäytön kannalta se pienin osa työtäni. Blogin, YouTuben, Instagramin, sekä muiden kanavien päivittämisen lisäksi hoidan muunmuassa oman myyntini. Teen yhteistyötä muutaman muun verkoston kanssa, jotka myyvät minua eli hankkivat minulle yhteistyö kampanjoita eri brändien kanssa, mutta suurimmaksi osaksi hoidan itse myös yhteistöiden hankkimisen, suunnittelemisen ja toteuttamisen. Yhden yhteistyön takana on monta kymmentä vaihdettua sähköpostia, useampi palaveri asiakkaan kanssa, paljon suunnittelutyötä ja välillä käy niin että yhteistyö ei jostain syystä asiakkaan kanssa lopulta edes toteudu. Tämä on varmaan se mikä työssäni vie eniten aikaa, mutta vaikka voisin sen delegoida kokonaan muille tahoille, kuten suurin osa bloggaajista ja lähes kaikki muut tubettajat, en halua sitä tehdä, koska haluan yhteistöiden sopivan kanavani sisältöön ja olevan näköisiäni.

Mikä on ihaninta mitä sulle on tapahtunu viimeisimmän kahden vuoden aikana?

Tämä on helppo! Saimme Luckyn perheeseemme.

blogiKöpis (5)blogiKöpis (7)

Kuinka kauan olette olleet yhdessä Valtterin kanssa?

Tänä vuonna tulee kuusi vuotta mittariin. Se on todella pitkä aika, mihin on kyllä mahtuntukin paljon hyviä ja myös huonoja yhteisiä kokemuksia.

Suunitteletko valmiiksi hauskoja vitsejä ennen videon kuvaamista?

Jos suunnittelisin niin todennäköisesti silloin mun videoilla joskus niitä myös olisi. En siis suunnittele, vaikka varmaan pitäisi. 😀

Kuinka sä pystyt tasapainottamaan työn ja ”vapaa-ajan”? Ainakin sisältöösi oot panostanut, joten se varmasti vie aikaa!

En mä pystykkään ja tämä on asia, jonka kanssa varmasti kaikki bloggaajat painii. Bloggaaminen on työ, mutta se on myös elämäntapa, koska varsinaisen työn eli kirjoittamisen ulkopuolella se vaikuttaa myös moniin muihin päätöksiin. Päivärytmi pitää suunnitella lanseeraustapahtumien tai päivänvalon mukaan, mutta sillä on myös vaikutus pienempiin asioihin kuten siihen, että en käy salakuvaajien (kyllä, tätä ihan oikeasti jotkut tekevät) vuoksi kylpylöissä tai pisuaareilla. Monella tapaa bloggaamista voi ammattina verrata urheilemiseen, sillä samalla tapaa urheilijan ammatti on elämäntapatyö, missä et koskaan varsinaisesti ”poistu töistä” vaan esimerkiksi vahdit syömistäsi. Jossain vaiheessa yritin väkisin hoitaa työni normaalina toimitoaikana ja vapaa-aikana olla edes puhumatta töistäni. Lopulta tajusin, että en voi leikata tai määrittää näin suurta osaa itsestäni pois tiettynä kellon aikana, sillä se on harrastus, inhtohimoni ja työni. Mulla ei siispä todellakaan ole enää kellonaikoja milloin työskentelen, mutta kuuntelen nykyään paremmin itseäni ja osaan laittaa läppärin kannen alas tarvittaessa.

Mua itseasiassa kiinnostaisi tietää millasta on omistaa pomeranian?

Pieneen kokoonsa nähden niillä riittää valtavasti energiaa, etenkin silloin kun olet itse ihan poikki. Silloin ne heittelee sua kaikilla leluilla ja luilla mitä lattialta löytyy. Ne ovat aina valmiita leikkimään ja osaavat todellakin tuoda sen myös ilmi hyppimällä ja tönimällä jalkojasi. Ne (tai ehkä se on vain Lucky) myös tunnetaan nimellä nuolumonsteri. Ne rakastavat aamulla (ja myös muulloin sopivan tilanteen tullen) puhdistaa kasvosi pienellä kielipesulla ja pesun ”paras” osuus on sieraimien ja korvakäytävien puhdistus mikä onnistuu mainiosti pienellä kielellä. Näiden puhdistaminen kuuluu myös hintaan. Niissä yllättävää on se, että ne jaksaa käydä pitkiäkin lenkkejä ja turkki on loppujen lopuksi todella helppohoitoinen. Ainakin helppohoitoisempi kuin kultaisennoutajan. Trimmauksesta huolimatta niiden kakkapyllyä saa tosin olla päivittäin pesemässä. On ne silti paras ja rakastettavin rotu.

Minkälainen sun elämän rytmi on arkipäivisin eli muunmassa milloin heräät ja milloin syöt?

Todella vaihdellen. Viime vuonna heräsin aamulla yleensä kahdeksan aikaan ja elin muutenkin sellaista päivärytmiä kuin suurin osa ihmisistä. Tämän vuoden alku on ollut todella verkkainen jatkuvan väsymyksen myötä, kuten aiemmin kirjoitin, joten olen nyt viime aikoina nukkunut niin pitkään kuin pystyny. Välillä olen herännyt yhdeltätoista ja joskus kahdelta, mutta vaikka päiväni on alkanut tavallista myöhemmin elän muuten tavallista tasapainoista rytmiä. Mä vain herään myöhemmin, mutta menen myös myöhemmin nukkumaan. Tosin aamupalaa en syö, koska kotona en saa ruokaa alas heti aamusta. En tiedä onko vika minussa vai ruoassa, sillä esimerkiski hotelliaamupala maistuu aina aamuisin paremmin kuin hyvin. 😀

blogiKöpis (2) blogiKöpis (3)
Lempparivaatemerkki?

Tommy Hilfiger. Etenkin nyt kun heiltä on tullut paljon ysärihenkisiä vaatteita, sillä taisin viime kesänä keskijakaukseni myötä palata mielessäni aikakoneella takaisin vuoteen -94.

Onko sun vaikea tehdä töitä kotona, rupeetko helposti tekemään jotain ihan muuta vai pystytkö keskittymään sun tekemiseen täysin?

Kuvia editoidessa mun oli ennen vaikea keskittyä, koska editoidessa isompaa kuvasatsia se saattaa välillä käydä hieman yksitoikkoiseksi. Podcasteista on ollut mulle tähän suuri apu, sillä niitä kuuntelemalla en kyllästy ja eksy selaamaan puhelinta tunniksi, kuten ennen saattoi käydä. Kirjoittaessa puolestaan mä suorastaan eksyn mun päänsisälle, enkä sillon huomaa mitään häiriötekijöitä mitä täällä kotona on, kuten Valtterin musiikin tahtiin hoilaamista ja ”tanssimista”.

Mikä on ihaninta mitä Valtteri on sulle tehnyt?

Tähän on vaikea vastata yhtä asiaa. Kyllähän nuo ystävänpäivä ja vuosipäiväyllärit, joita näihin meidän yhteisiin vuosiin on mahtunut, ovat olleet ihania. Ihanimpia ovat kuitenkin ne pienet jutut arjessa, kun esimerkiksi sanot ohimennen jalkojen palelevan ja toinen tuo sulle untuvatossut. Niistä arkisista pienistä ihanista teoista huomaa, että toinen välittää ja rakastaa.

Miten tutustuit Uinon kanssa?

Ainon kanssa tutustuttiin 2013 Kookengän mainosvideoiden lanseeraustilaisuudessa Kampin Kookengässä. Aino oli juuri tullut tilaisuuteen, kun me Valtterin kanssa saavuttiin. Muistan Ainon heittäneen vitsillä, että aikoo varastaa takkini, kun olin laittamassa sitä narikkaan. Aino oli tullut tilaisuuteen yksin, joten päädyttiin pyörimään tilaisuudessa kolmisteen ja siitä alkoi pidempi ystävyys, kuin osasi uskoakkaan.

Mikä on parasta tubettamisessa?

Tähän olen vastannut monesti ja aina samalla tavalla ja näin teen myös nyt, sillä se on totuus. Parasta tubettamisessa, kuten somettamisessa ylipäätään on, että mulla on teidät. Mä olen etuoikeutettu, että mulla on olemassa näin laaja ja fiksu tukiverkosto tai piemminkin toinen perhe, johon voin luottaa ja jonka kanssa saan jakaa hienot hetket, mutta myös ne vaikeammat. Olen vuosien aikana saanut paljon tukea teiltä. Etenkin nuorempana, jolloin mulla oli todella heikko itsetunto tuli se kaikki saamani tuki ja kannustus tarpeeseen. Saankin aina kiittää teitä siitä, että seison juuri tässä tällä hetkellä ja tällaisena näin itsevarmana ihmisenä kuin olen. Kiitos.

blogiKöpis (4)

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *