Skrollaa alas
en
fi

KAIKILLE NAISILLE

8 maaliskuun, 2018
womens day Janne Naakka (6)

Useat naistenlehdet ja monet muut mediat pursuaa ”kymmenen syytä rakastaa miehiä” ja ”viisi ihanaa asiaa miehissä” tyyppisiä listoja. Lukiessani listaa kohta kerrallaan, merkkaan ne mielessäni v -kirjaimella. Siksi, että ne eivät kuvasta minua ja ovat väärin (v=väärin), sekä ne saavat minut v*ttuuntumaan (v=v*ttu) kyseisiin listoihin kohta kerrallaan enemmän ja enemmän.

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Tämän kunniaksi eilen aloin kirjoittamaan ylistyskirjoitusta naisista, mutta huomasin kuinka vaikeaa on kirjoittaa vähääkään enemmän, kuin ”Hyvää naistenpäivää!”, ilman että sortuu yleistämään millaisia naiset ovat. Havahduin siihen kuinka paljon naiset kohtaavat yleistämistä, etenkin naistenpäivänä. Päädyin soittamaan siskolleni aiheeseen liittyen ja yli kolmen tunnin puhelun aikana tulimme lopulta tulokseen, että naistenpäivä on omalla tapaa kääntynyt itseään vastaan.

Päivänä jolloin pitäisi juhlistaa naisten olemassa oloa, heidän upeita saavutuksia ja osoittaa tasa-arvoa, me samalla ruokitaan naiseuteen liittyviä stereotypioita. Minulle ja siskolleni, kuten uskoakseni useimmalle tulee naistenpäivän konkreettisista asioista ensimmäisenä mieleen vaaleanpunaiset alekyltit vaatekauppojen kauppojen ikkunoissa, punaiset ruusut ja vaaleanpunaiset suklaakonvehtirasiat. Naistenlehdet listaavat tässä kuussa puolestaan naisena olemisen parhaita puolia. Niitä tosin ”onneksi” listataan myös muina vuodenaikoina, itse bongasin muunmuassa nämä:

”Näyttääkseen hyvältä naiset voi meikata rypyt ja finnit pois.”

”Kustomointimahdollisuudet: naiset voivat panostaa enemmän pukeutumiseen ja meikata!”

”Tietää kääntävänsä katseita, huomio vastakkaiselta sukupuolelta.”

”Naisilla on kotona naisten työt, miehillä sekä miesten että naisten töitä.”

Okei, ehkä mä en jatka tätä listaa enää… Mä muuten viskaan tämän tietokoneen seinään ennen kuin olen saanut kirjoitettua postauksen loppuun saakka.

Voi olla, että joku ei kokenut lainauksissa olevan lainkaan mitään ihmeellistä, eikä siinä ole mitään pahaa. Veikkaan kuitenkin näiden saaneen aika monet teistä vakkari lukijoistani vähintäänkin tuhahtamaan ja tuntemaan samanlaisia tuntemuksia, mitä itse tunnen lukiessani listauksia miehistä. Yksi nainen tekee kotona kaikki työt, toinen ei, kolmas tykkää punaisista ruusuista, neljäs keltasista, viides on meikkitaiteilija, kuudes ei meikkaa lainkaan, seitsemäs rakastaa suklaata ja kahdeksas on laktoosi-intolerantikko. On niin monta erilaista naista kuin on naisia tällä planeetalla, mutta yksi asia heitä kaikkia yhdistää. He ovat ihan hiton upeita jokainen! Tällä postauksella tahdon muistuttaa, että ei vahingossakaan yritetä mahduttaa naisia, eikä mitään muitakaan sukupuolia tiettyyn muottiin. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ollaan just parhaimmillaan tämmöisinä kuin me ollaan, erilaisina yksilöinä!

Ihanaa naistenpäivää kaikille! ♥

womens day Janne Naakka (8) womens day Janne Naakka (5) womens day Janne Naakka (9) womens day Janne Naakka (7)

43 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *