Skrollaa alas
en
fi

Q&A 3

11 huhtikuun, 2018
spagetti

Oletko koskaan ajatellut someurasta luopumista?

Kerran. 2012-2013 blogit muuttui kaupallisemmiksi ja se alkoi alkoi näkyä myös muissa medioissa, että bloggaamalla voi paitsi saada ilmaisia vaatteita ja muita tuotteita niin myös elättää itsensä. Tämä houkutteli myös ne perustamaan blogin, joilla ei ollut minkäänlaista kiinnostusta tekstin tai kuvien tuottamiseen vaan oltiin kiinnostuttu siitä, millaisen aseman ja mitä voisi itselleen bloggaamisella saada. Eli kaikki kääntyi päinvastoin, ei haluttu antaa vaan haluttiin saada. Liian usein perimmäisenä tarkoituksena ei ollut enää blogia perustaessa se, että voisi tarjota kiinnostavaa sisältöä lukijoille vaan kerätä mahdollismman suuret näyttökerrat ja tätä kautta myös niitä ilmaisia tuotteita ja kaupallisia yhteistöitä itselleen. 2014 mua alkoi ällöttämään millaiseksi blogiskene oli muodostunut, enkä mä kokenut, että haluaisin olla enää osa sitä, joten olin ihan oikeasti jo kirjoittamassa jäähyväis -postausta blogiini. Onneksi en tehnyt sitä vaan löysin tuben tuomaan vastapainoa. Harmi, että tubekulttuuri on nyt samassa jamassa kuin blogit tuolloin.

Millaisia kirjoja luet ja mikä on suosikkikirjasi?

Tällä hetkellä luen melko vähän, sillä kiireisen arjen keskellä olen korvannu kirjat podcasteillä. Kun luen, luen enimmäkseenä dekkareita. Agatha Christie on ehdottomasti suosikkikirjailiani. Ulkomaalaisten tubettajien, kuten Connor Frantan ja Tyler Oakleyn kirjat ovat olleet myös mielenkiintoista luettavaa.

Mitkä olivat unelma-ammattisi lapsena? Teininä? Toteutuiko mikään niistä?

Siinä iässä kun muut halusi olla lääkäreitä, palomiehiä ja poliiseja, pikku-Janne halusi olla sisustusarkkitehti. Lähipiirissämme ei ole yhtään sisustusarkkitehtiä, joten en todellakaan tiedä mistä sain tuon ammatin päähäni. Tämä unelma ei koskaan toteutunut, mutta onneksi saan toteuttaa tätä jossain määrin, kun sisustan kotiamme ja postaan siitä kuvia ja videoita teille. 😀 Lisäksi toimin myös siskoni sisustusarkkitehtinä, sillä hän soittaa minulle jokaisesta pienestäkin sisustuamiseen liittyvästä päätöksestä, kuten kahden eri harmaan sävyisen rahin valinnasta! 😀

Haluaisitko opiskella vielä jotain? Mitä?

Itsenäisesti tahdon opiskella videoiden editointia ja meikkaamista. Koulun penkille en näillä näkymin usko enää meneväni, mutta jos jotain lähtisin opiskelemaan niin todennäköisesti Valtterin tavoin markkinointia.

Lempileffat ja -sarjat?

Ennen tykkäsin kaikista hömppäkomedioista, joissa oli vaaleanpunainen kansi ja pääosassa blondi nainen tai tyttö. Valtterin tultua elämääni tulivat myös toimintaelokuvat. Tällä hetkellä Netflixistä katson Gothamia, Riverdalea, sekä Dynastiaa. Näistä jälkimmäiseen olen aivan koukussa ja niin ovat myös siskoni, äitini ja ystäväni, sekä kaikki muut joille sitä olen suositellut.

womens day Janne Naakka (10)

Voisitko kirjoittaa kirjan jonain päivänä?

Kyllä. Se on käynyt mielessä useasti ja joitain vuosia sitten istunut palaverissakin asian tiimoilta, mutta asia ei sattuneesta syystä koskaan edennyt.

Millainen olit lapsena?

Olin aina se vähän erilainen kuin muut, joka ei kuulunut porukkaan. Olin ujo, tunnollinen ja hymyilevä. Ala-asteella unohdettuani kirjat kotiin vein reissuvihkon (vihko mihin merkattiin rikkeet) opettajalle ja opettaja kailotti koko luokalle, kuinka ”muut tulee surullisena kertomaan unohtaneensa kirjat, mutta Naakka se vaan hymyillen tuo reissuvihkonkin.”

Maistuvatko mielestäsi kaikki Fazerin Amerikan pastillit samoilta?

Syön todella harvoin karkkia, itse asiassa vain leffateatterissa käydessä. Muistelisin niiden kuitenkin maistuvan samoilta keskenään.

Oletko tyytyväinen elämääsi tällä hetkellä? Meneekö sulla hyvin mielestäsi?

Olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen kiitollinen ja iloinen ihanasta pienestä kolmihenkisestä perheestämme sekä siitä, että yrtitykseni menestyy ja saan tehdä työkseni tätä, mikä on lähtenyt intohimoisesta harrastuksesta vuonna 2009.

Millä sovelluksella editoit sun videot?

Käytän kahta ohjelmaa eli pääasiassa Adobe Premiere Pro CC 2018 ja erikoisefektien luomiseen Adobe After Effects CC 2018

Prisma

Oletko koskaan vihannut katsojiasi?

En todellakaan. Olen kuitenkin ollut turhautunut katsojiini silloin, kun he seisovat pihallamme ja koittavat nähdä ikkunoista sisään tai parvekkeellemme. Myös silloin kun he soittavat ovisummeriamme sunnuntaiaamuna klo 9.00 ja herään tähän. Eniten ovisummerin ja ovikellomme jatkuvassa soittamisessa kuitenkin turhauttaa se, että Lucky häiriintyy tästä, kun luulee vieraan tulevan. Turhauttavaa ja ahdistavaa on myös se, että joskus ovemme edessä istutaan useita tunteja, enkä pääse omasta kodistani ulos. Turhauttavaa on myös herätä etenkin viikonloppuaamuisin seuraajieni pilapuheluihin tai saada sopimattomia kuvia WhatsAppissa. Nämä myös loukkaa itseäni, sillä koen jakavani todella henkilökohtaisiakin asioita teille ja olen kaupungilla ollessani aina valmis juttelemaan kanssanne enemmän kuin mielelläni, joten koen minulla olevan oikeus vetää raja johonkin. Mulla se raja menee meidän kotipihalla ja kun tätä rajaa rikotaan se tuntuu pahalta. Olen kuitenkin vain tavallinen aikuinen ihminen, eikä minun tarvitsisi joutua kärsimään kotirauhan rikkomisesta sen enempää kuin kenekään muunkaan. Siksi soitankin näissä tilanteissa aina poliisille.

Voisitko kuvitella asuvasi muualla kuin Suomessa?

Ehdottomasti voisin! Lontoo ja New York ovat kaupunkeja joissa voisin kuvitella asuvani. Myös Pariisi jollain tasolla kutsuu minua, mutta tiedän, että Valtteri ei koskaan suostuisi muuttamaan sinne. Viime Pariisin reissulle sattui kauheat helteet, joten Valtteri viihtyi mielummin hotellihuoneessa. Valtteri myös valitteli nälkää koko viikon, sillä hän ei syttyny paikalliselle ruokakulttuurille. Ehkä mun täytyy houkutella Valtteri Pariisin uudelleen ensi syksynä ja saan hänet käännytettyä. 😉

Henry vai Britney?

Molemmat!

Lempiemoji?

Ehdottomasti tämä! Ihan vain siitä syystä, että luulin pitkään nenästä pursuavan höydyn olevan kädet ja hammaslankaa. Ihmettelin pitkään miksi ystäväni lähettävät minulle turhautuessaan tämän hampaita putsaavan emojin, mutta ajattelin että kaipa he kokevat hammaslangan käytön yhtä turhauttavana asiana kuin sen mistä puhuimme. Vasta kun näin emojin isossa koossa uskon, että kyseessä todella on höyry.

Mitä lapsena tekemääsi asiaa kadut eniten?

Ainut asia mitä lapsuudessa kadun on se, että en malttanut mahaleikkaukseni jälkeen pysyä vuodelevossa vaan ryntäsin kavereiden kanssa pulkkamäkeen. Tästä syystä minulla on mahassa ruman näköinen kahdeksan tikin arpi. Mahastani leikattiin syntymämerkkin, johon alkoi kasvaa outoja näppylöitä.

Edit-8647

Paras hetki vuonna 2017?

Uran kannalta varmastikkin se, että Kauppalehdessä julkaistussa Tubeconin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksessa selvisi, että olen maailman 7. seuratuin henkilö 16-19 -vuotiaiden suomalaisten tyttöjen keskuudessa. Tuo ihan hullua! Viime vuodelta yleisesti paras muisto on kesältä, kun reissattiin Valtterin ja Luckyn kanssa Kemijärvelle isäni luokse. Siellä oli ihana nauttia rauhasta ja lapsuusiän kauniista maisemista, kun Lucky puolestaan nautti luonnossa vapaana temmeltämisestä.

Oletko ollut pienestä pitäen noin tarkka tiettyjen asioiden suhteen?

Äitini vastaisin tähän huudahtaen, että kyllä valitettavasti. Äidin tullessa töistä kotiin oli pikku-Janne siirtänyt kaikki tavarat uusiin paikkoihin ja kääntänyt kodin sisustuksen ylösalaisin. Mä olin sitä mieltä, että kaikki pienet tavarat tulee olla kaapissa piilossa, joten siivosin ne sinne, kun äitini mielestä mä vaan piilotin hänen tavarat.

Mitä Skohanissa tapahtui Ainon synttäreillä?

Tämä varmaankin liittyy snäppiini: ”Ensimmäinen ja viimeinen kerta Skohanissa”. Juhlittiin Skohanin VIP -puolella Ainon synttäreitä, koska hän oli saanut sieltä pöydän. VIP -puolelle mentäessä laitettiin käteen uv-valossa hohtava leima käteen. Kun oltiin lähdössä Skohanista olimme menossa tavalliselta puolelta VIP -puolelle hakemaan siellä sijaitsevasta narikasta tavaroitamme. Tässä kohtaa portsari pysäytti minut, sillä mulla ei ollut enää kyseistä leimaa kädessä. Ystävällisesti sanoin, että en tiedä kuinka minulla ei ole sitä, mutta yritin todistaa VIP -puolen narikkalapullani, että olen siellä ollut. Portsarille asiallisesti puhuessa hän vain seisoa tönötti ylimielisenä, eikä ottanut minkäänlaista katsekontaktia tai vastannut, kun yritin sanoa hänelle, että haluaisin vain hakea tavarani narikasta. Onneksi Valtteri sattui olemaan tilanteessa mukana, sillä hän kävi hakemassa narikkalapullani tavarani. Onni onnettomuudessa, sillä toisinaan lähdetään baarista eri aikoihin. Jos näin olisi käynyt olisin saanut kävellä kotiin tammikuussa ilman takkia ja rahoja, mitkä olivat jääneet takkini taskuun. Musta on käsittämätöntä, että asiakaspalveluammatissa oleva henkilö voi käyttäytyä asiakasta kohtaan noin.

Onko sulla esikuvaa?

Outoa kyllä, mutta en koskaan ole fanittanut ketään. Mulla ei ole ollut ikinä kenenkään julistetta seinällä, vain iso tyhjentynyt dinosaurus -heliumpallo sinitarralla kiinnitettynä. Nykyään Insatgramissa mulla saattaa olla  jonkun aikaa joku tietty henkilö, jonka tyyliä ja kuvia ihailen, minkä myötä seuraan häntä aktiivisemmin. En kuitenkaan ehkä laskisi niitä esikuviksi.

Jos sun pitäisi valita bloggaamisen ja tubettamisen välillä kumman valitsisit ja miksi?

Valitsisin bloggaamisen, koska blogistani kaikki on alkanut. Mua on harmittanut, kun jotkut suosikkibloggaajani ovat siirtyneet tekemään musiikkia tai videoita ja lopettaneet niiden lähtiessä nosteeseen bloginsa. Tulee oudolla tavalla petetty olo, kun on ollut yhtenä seuraajana mahdollistamassa kyseisen bloggaajan suosion ja sitten tilaisuuden tullen hän hylkääkin lukijansa ja siirtyy muihin juttuihin. Itselläni on vieläpä monesti käynyt niin että bloggaajan videot tai tekemän musiikki ei olekkaan iskenyt muhun. En siispä halua tehdä näin omille lukijoilleni.

Edit-8674-2

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *